Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok de a párom az...

Poppyseed kérdése:

Terhes vagyok de a párom az utcára tenne ha megtartanám. Milyen szociális lehetőségeim vannak ha mégis megszülném a babát?

Figyelt kérdés
A párommal 2 éve vagyunk együtt, teherbe estem de ő nem akarja vállalni. Engem nem vesz rá a lélek az abortuszra, ezért szeretném tudni milyen lehetőségeim vannak, ha esetleg megtartanám a babát és egyedül maradnék. Ő egész jól keres és saját lakása is van, nekem viszont nincs se családom, ill egy éve se munkám, se TB-m.
2013. jan. 26. 13:23
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
88%

Tuti lepontoznak, de szerintem inkább az abortuszt kéne választanod. Se munkád, se családod, se lakásod, csak egy hapsid van, aki teherbe ejtett aztán közölte hogy kalap-kabát.

Lehet hogy nem hevered ki egykönnyen, de nem a saját lelkedre kéne ilyenkor gondolnod, hanem arra, hogy ha az a gyerek megszületik, nélkülözni fog. Terhesen nem kapsz munkát, a gyerek pedig nem él meg csak a szeretetedből. Persze, lehet segélyért folyamodni meg anyaotthonba menni, de ott is csak korlátozott ideig élhettek. Munkát találni egy kisbabával nagyon nehéz, az albérlet és a rezsi kb elvinné a gyes és a családi pótlék összegét. Ha a gyerek beteg, orvosság kell. Ha nem tudsz szoptatni akkor tápszer, ami akkor is drága ilyen helyzetben, ha az orvos írja fel.

Sajnálom hogy így alakult az életed, de szerintem a legjobb megoldás az, ha abortuszra mész, munkát keresel és otthagyod azt a pasit aki ilyen döntéshelyzetbe hozott.

2013. jan. 26. 14:14
 12/24 anonim ***** válasza:
64%

Az 5-ös vagyok, és az a véleményem, hogy aki a semmire szül, az komplett idióta! Szegény gyereknek még az esélyét sem adja meg egy normális életre sem anyagi, sem érzelmi szempontból! Mert egy gyereknek kell az apa is!

Szóval nem sajnálom a kérdezőt akkor sem, ha éhen hal, akkor kellett volna gondolkozni, amikor terhes lett! Csak a gyereket sajnálom!

2013. jan. 26. 14:24
 13/24 anonim ***** válasza:
82%

Ha tudtad, hogy a párod utcára tenne, akkor hogy estél teherbe? Nem védekeztél? Én is azt mondom, hogy ne tartsd meg, mert a levegőből nem lehet élni.

Én is voltam hasonló cipőben, csak az akkori páromnak mindegy volt, megszülöm-e, mert egy alkoholista játékfüggő volt, és albérletben éltünk. Elvetettem, mert tudtam, hogy ha elhagyom őt, és megszülöm a gyereket, akkor sem tudom felnevelni tisztességesen. Azóta eltelt 9 év, férjhez mentem egy tisztességes emberhez, lett közös házunk, autónk és áprilisra vagyok kiírva. Sokkal nagyobb a boldogságom, mintha egy anyaotthonban éltem volna. És a férjem imád, de ő nem lenne képes más gyerekét felvállalni, tehát ha megszülöm azt a babát, akkor lehet hogy még mindig egyedül vagyok...

2013. jan. 26. 14:46
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a kérdező maga sem tudta, hogy a párja így fog reagálni.

A tb-t minél előbb intézd el.

Megtartod vagy sem, a te döntésed innentől kezdve.

5-össel annyiban nem értek egyet, hogy apa nélkül is fel lehet nőni.

Nem emlékszem apámra, mert elváltak, mikor kicsi voltam. Nem keresett minket, nem fizetett tartás díjat. Nem éreztem hiányát.

Nekem is döntenem kellett 8 éve. Nem tartottam meg. Nagyon sokat szenvedtem, még a mai napig is naponta eszembe jut. A pasi elhagyott, magamra hagyott.

Ma már van férjem, két szép fiam, boldogok vagyunk. A férjem akkor sem engedne abortuszra, ha az 5. babánkkal lennék terhes. Ennyire más lehet két férfi.

2013. jan. 26. 14:57
 15/24 anonim ***** válasza:
37%
A párod egy önző barom, gyereket megtudta csinálni azt könnyű volt, a felelősséget vállalni érte már nem annyira jó dolog? Szépen bemész az önkormányzathoz a munka ügyre és minden olyan hivatalos helyre ahonnan segítséget kaphatsz. Fel kereshetsz egy anya otthont is, ott biztos segítenének. Nincs egyetlen egy ismerősöd barátod barátnőd aki segíthetne. Ha egy évig dolgoztál akkor szerintem van TB-éd ha nincs akkor igényeld meg az önkormányzattól. Én jelentkezz be a munkaügyre mint állás kereső. Az anya otthonban ellehetsz egy darabig utána kereshetsz egy olcsó albérletet, és a kicsi egy éves korától elmehetsz dolgozni négy órába. Fogod kapni a gyest és a családit. Nem sok igaz de több mint a semmi és lehet olcsón is holmikat venni a kicsinek. Kérhetsz gyerek tartást is, akár akarja vállalni akár nem az ő gyereke megcsinálta felelősséggel tartozik érte. Van is pénze hát fizessen. Ne hagyd magad befolyásolni egy ilyen ember által, mert örökre bánnád. Sok nő esik abba a hibába hogy a pasit fontosabbnak tartja mint a gyereket. Ez nem így van, és nagyon sokan boldogulnak férfi nélkül is. Neked is menni fog, csak hinned kell benne. A pasid meg egy görény, jó nagy gyerektartást igényelj tőle.
2013. jan. 26. 17:47
 16/24 anonim ***** válasza:
66%
Butaság én is felnőttem apám nélkül és hála Istennek teljesen normális életem van. Nem lettem lelki nyomorék, ahogy gondolom még páran akiknek nem volt apjuk. Azt meg ki tudja előre hogy nem talál egy férfit aki gyerekkel együtt elfogadja és szereti. A kérdező nem akar abortuszt, ez világos, különben nem tette volna fel a kérdést. A párjáról meg inkább már nem mondok semmit. Mert törölné a moderátor. Az a baj a mai világgal hogy a nőknek nincs hitük önmagukban, és egy férfitől függnek, pedig igen is helyt lehet állni pasi nélkül is.
2013. jan. 26. 17:52
 17/24 anonim ***** válasza:

A gyermektelen várandós anyák férőhelyszáma a Magyarországi anyaotthonokban összesen körülbelül 24 hely.

A szállás szervezéséhez tudnunk kell néhány adatot az anyáról, többek között a gyermekei számát, korát és nemét, ugyanis idősebb fiúgyermekkel többnyire nem lehet elhelyezkedni az anyaotthonokban. Szenvedélybetegeket, AIDS betegeket általában nem tudunk elhelyezni, de minden tőlünk telhető segítséget próbálunk megadni nekik.

Az anyaotthoni elhelyezéshez szükséges dokumentumok (a legtöbb helyen):

érvényes személyigazolvány és lakcímkártya,

TB- kártya,

terhesgondozási kiskönyv,

a megszületett baba születési anyakönyvi kivonata,

oltási könyv (Gyermekegészségügyi kiskönyv),

háziorvosi vagy gyermekorvosi igazolás arról, hogy közösségbe mehet a gyermek,

tüdőszűrő papír (az anyától és a nagyobb gyerekektől),

bőrgyógyászati igazolás,

jövedelemigazolás: GYES, GYED, apai hozzájárulás (pótolható, ha nincs azonnal),

iskolalátogatási és óvodalátogatási igazolás,

iskolai bizonyítvány (a gyermek iskolaváltásához).

Egy anya egy helyen általában egy évig tartózkodhat, amit fél évvel meghosszabbíthatnak. Az anyaotthonokban általában teljes ellátást kapnak: a gyermek napi ötszöri, az anya napi háromszori étkezést. Az elhelyezésnél számít, hogy a gyermek hova jár iskolába vagy óvodába, és az is, hogy az anya lehetőleg ne veszítse el a munkahelyét.

Anyaotthononként változó, hogy az anya jövedelméből mennyit vonnak be:

teljes hozzájárulás,

részleges hozzájárulás,

fix hozzájárulás és

teljes saját ellátás lehetséges.

Keresd mnkatársunkat, ha kismamaként bizonytalan a lakhatásod. Ne feleljtsd el, hogy egy-egy anyaotthonban sokszor 2-3 hónapig is eltarthat, mire van üresedés, ami megnehezíti a szervezést.

Segélyvonal kismamáknak:

Ha terhességgel, abortusszal vagy valamilyen nehézséggel keresne meg minket, hívja az alábbi telefonszámot, vagy küldjön levelet az alábbi e-mail címre!

Telefon:

06 30 598-0-198

E-mail:

kapcsolat@egyuttazeletert.hu

2013. jan. 26. 22:15
 18/24 anonim ***** válasza:

"Ha egy évig dolgoztál akkor szerintem van TB-éd"

Csak én nem értem az összefüggést? Iskolás évei alatt is volt TB-je de az nem vonatkozik utána lévő időszakra, TB minden hónapban kell fizetni.

2013. jan. 26. 22:21
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Én az önkormányzattól kérvényeztem a TB-ét, mikor ott hagytam a sulit. Meg is kaptam. Szerintem van megoldás, csak keresni kell és nem az önző párodra hallgatni. Ahogy azokra se akik szerint nem lehet férfi nélkül felnevelni egy gyereket. De igen is fel lehet, csupán hinned kell magadban. Menj el minden lehetséges helyre ahonnét segítséget kaphatsz, hívj fel több anya otthont barátokat, ismerősőket. Bújd az internetet az ilyen témákban. Biztos vagyok benne hogy minden rendbe jön. De akárhogy is döntesz a párodat ideje elfelejteni, aki ilyet mondd vagy gondol nem érdemli meg egyetlen nő szerelmét sem. Ő is védekezhetett volna, ha nem akar gyereket, ez nem csak a nő dolga.
2013. jan. 27. 12:36
 20/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat azoknak, akik valóban igyekeztek azokat a lehetőségeket megemlíteni, melyek esetlegesen lehetővé tennék a babám megtartását.

Az "5-ös" válaszadónak pedig köszönöm a morális kioktatást, miszerint a teherbeesés előtt kellett volna gondolkodnom. Megsúgom: 2 éve védekezünk a teherbe esés ellen, így nem tervezett a baba, és nem is holmi részeg kaland felelőtlen eredménye.

Nyilván szeretném a legjobb döntést meghozni és eddig az egyetlen út az abortusz volt, de ha van rá egy csöppnyi esély, hogy fel tudom nevelni a gyerekemet, akkor inkább nem ölném meg.

2013. jan. 27. 20:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!