Terhes vagyok de a párom az utcára tenne ha megtartanám. Milyen szociális lehetőségeim vannak ha mégis megszülném a babát?
Nekem lassan 20 éve, hogy abortusz volt, és nincs hét, hogy eszembe ne jutna. Nem hiszem, hogy elmúlik ez az érzés, még ha már nem is fájdalom. Akkor az tűnt egyedüli megoldásnak.
Mind mások vagyunk, máshogy reagálunk, de ne tévesszen meg, hogy van, aki harcosan kiáll amellett, hogy ne szüld meg, mert ő is túlélte. Vannak időszakok, amikor az embernek alig jut eszébe, és nem kelt rossz érzéseket. De azért mindig megmarad, és mikor azt hiszed, már rég eltemetted, előjön. Nem ítélem el azt, aki megteszi, magam is túl vagyok rajta, és tudom, hogy milyen. Az akkori fejemmel újra ugyanúgy döntenék. De tudnod kell, hogy ezzel nem lesz lezárva. Mindig elkísér.
Ha megtartod, nagyon nehéz lesz. De az anyaság nagyon sok erőt tud adni. Van szociális háló, ami segít elindulni.
Amit itt többen írtak: TB! Önkormányzat, védőnő, minél előbb, már ma vagy holnap. És jó esélyed van rá, hogy az apát kötelezik a gyerektartás fizetésére.
És fontos! Igyekezz, hogy amíg egyenesbe nem jössz, addig ne ess ismét teherbe, mert két gyerek sokkal nehezebb, mint egy. Védekezz, használj óvszert, tanulj Aviva tornát (merthogy az nemcsak arra jó, hogy legyen gyerek, hanem egyes gyakorlatai arra is, hogy ne legyen), vagy bármit, ami beválik neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!