Miért kaphatott egy ilyen család 3 gyermeket?

Figyelt kérdés

Előre leírom, tudom, hogy nincs közöm hozzá. De akkor sem tudok elmenni mellett szó nélkül.

Kicsi településen élünk, és van egy család, aki már a harmadik gyereket fogadja örökbe. Ezzel nem is lenne semmi, de ők kifejezetten szűkös körülmények közt élnek. A házuk rossz állapotban van, nagyon kicsi ennyi főnek, a gyerekeket meg szinte fáj látni, hogy milyen ruhában járnak. Nincsen autójuk se, ami három gyerek mellett, egy olyan településen, ahol pl gyógyszertár nincs, szerintem elképzelhetetlen. Ennyi főre a bevásárlást is hogyan oldják meg, amikor helyben már rendes volt sincs?

A gyereknek a szeretet a legfontosabb, de szerintem nem kell naivnak lenni, az sem mindegy, hogy milyen az anyagi helyzet.

Tudok róla, hogy mennyien várnak örökbefogadásra, és nagyon nehéz elhinni, hogy nem találtak volna pl a harmadik gyereknek olyan családot, ahol a legnagyobb szeretettel fogadták volna őket.

Egy év alatt volt mint három, és szemre alapvetően egészségesnek tűnnek, normális gyerekek.

2022. jún. 22. 09:02
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
80%
Én nem látok olyan sok különbséget. A lakásotthonban is sok gyerek él egymás hegyén-hátán. Kisvárdán is van. Az se ilyen családias....
2022. jún. 22. 15:37
 32/40 anonim ***** válasza:
85%

Na meg is van a kulcs. Cigány (vagy annak látszó) gyerekek.

Rájuk nincs túljelentkezés. Papíron sokan elfogadnak cigányt is, de csak azért, mert azt remélik, így hamarabb utalnak ki nekik fehér babát. (Nem tudom, hogy működik-e a trükk, csak olvastam valakikről, hogy ezzel próbálkoznak.)

2022. jún. 22. 16:21
 33/40 A kérdező kommentje:
De komolyan, egy egészséges, viszonylag kicsike gyerek, ha már cigány, akkor egyetlen olyan családnak sem kell, aki anyagilag jobban áll?
2022. jún. 22. 16:26
 34/40 anonim ***** válasza:
85%
nem hát. csak hófehér, makulátlan, még gőzölgő újszülött kell. pláne a tehetősebbeknek. aztán meg megy a sírás, hogy ők miért nem “kapnak”
2022. jún. 22. 16:28
 35/40 anonim ***** válasza:
23%
31. persze hogy nem látsz különbséget, mert semmi közöd a dologhoz. de okoskodni azt tudsz 😂
2022. jún. 22. 16:29
 36/40 anonim ***** válasza:
26%
35! Ott járok el előtte. Látok egy s mást...fogalmazzunk így pc módon.
2022. jún. 22. 16:47
 37/40 anonim ***** válasza:
10%
36. látsz és kombinálsz, nem vagy benne. de oké 👍
2022. jún. 22. 18:26
 38/40 anonim ***** válasza:
82%

37!

Ne haragudj, de én tudom,miket látok.

Ez nem vitakultúra,hogy lealázod a másikat. Ez sima bunkóság.

Annak idején a berkeszi intézet felé is sokat jártam. Nem látok különbséget sajnos egy lakásotthon és az említett intézet között.

Ami számomra elkeserítő,az az igazság.

2022. jún. 22. 20:55
 39/40 anonim ***** válasza:
24%
Nem olvastam el az összes kommentet, de ez lehetetlen. Egy éven belül csak akkor fogadhat örökbe hármat, ha testvérek. Valószínűleg nem örökbe fogadott, hanem nevelt gyerekek.
2022. jún. 22. 22:30
 40/40 anonim ***** válasza:
63%
Nekünk van örökbe fogadó ismerősünk, 2 kisgyerek van náluk, várják a harmadikat. És azért fognak kapni harmadikat, mert a két örökbefogadott közül az egyik kicsit sötétebb bőrű, a másik glutén érzékeny. És 4 éves korukban kerültek ki hozzájuk. Ezek már olyan kritériumok, amit alig vállal néhány örökbefogadó, úgyhogy szerintem nagyon helyes, hogy aki nem olyan válogatós, az előbbre kerül a sorban. És ők pl most építették fel a saját új házukat, mikor a két gyerek már sulis lett, szóval az, hogy hova érkezik, nem garantálja, hogy ott is nő majd fel.
2022. jún. 23. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!