Miért kaphatott egy ilyen család 3 gyermeket?
Előre leírom, tudom, hogy nincs közöm hozzá. De akkor sem tudok elmenni mellett szó nélkül.
Kicsi településen élünk, és van egy család, aki már a harmadik gyereket fogadja örökbe. Ezzel nem is lenne semmi, de ők kifejezetten szűkös körülmények közt élnek. A házuk rossz állapotban van, nagyon kicsi ennyi főnek, a gyerekeket meg szinte fáj látni, hogy milyen ruhában járnak. Nincsen autójuk se, ami három gyerek mellett, egy olyan településen, ahol pl gyógyszertár nincs, szerintem elképzelhetetlen. Ennyi főre a bevásárlást is hogyan oldják meg, amikor helyben már rendes volt sincs?
A gyereknek a szeretet a legfontosabb, de szerintem nem kell naivnak lenni, az sem mindegy, hogy milyen az anyagi helyzet.
Tudok róla, hogy mennyien várnak örökbefogadásra, és nagyon nehéz elhinni, hogy nem találtak volna pl a harmadik gyereknek olyan családot, ahol a legnagyobb szeretettel fogadták volna őket.
Egy év alatt volt mint három, és szemre alapvetően egészségesnek tűnnek, normális gyerekek.
Sokan vállalnak nevelőszülőséget olyanok, akik rosszabb körülmények között élnek és nem a napon barnultak... Ez lehetséges!
Az örökbefogadás kizárt, mert nagyon kemény kritériumoknak kell megfelelni.
Ha ennyire rossz körülmények között élnek, akkor miért itt szónokolsz ahelyett, hogy megkérdeznéd az anyukát segíthetsz e valamiben? Ha más nem, gyűjtést szervezni, ruha, játék, stb.
Most attól nem lesz nekik könnyebb a helyzetük, hogy itt savazod a szülők anyagi körülményeit!
Baj van a rendszerben...
A mi utcánkban van egy nevelőszülő, akinek emellett van 3 örökbefogadott gyereke is. Egyik télen dicsekedett, hogy Karácsonykor már 9 gyereket fog nevelni, mert kiutaltak hozzájuk párat.
Az a meglepő ebben, hogy 2,5 szobás házban élnek 😅
Akárhol olvastam utána, elvileg minden gyereknek külön szobát kell biztosítani, ami náluk természetesen nem adott.
Van az a pénz... 🙃
Mennyi szentfazék van itt 🤣
Szerintem biztos, hogy nem örökbefogadás volt, ismerősék is végig mentek rajta, tökéletes emberek, és még mindig csak várnak...
Attól, mert ő azt mondja, hogy örökbe lettek fogadva, még nem biztos, hogy úgy van.
Ez 1000 % nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!