Miért kaphatott egy ilyen család 3 gyermeket?

Figyelt kérdés

Előre leírom, tudom, hogy nincs közöm hozzá. De akkor sem tudok elmenni mellett szó nélkül.

Kicsi településen élünk, és van egy család, aki már a harmadik gyereket fogadja örökbe. Ezzel nem is lenne semmi, de ők kifejezetten szűkös körülmények közt élnek. A házuk rossz állapotban van, nagyon kicsi ennyi főnek, a gyerekeket meg szinte fáj látni, hogy milyen ruhában járnak. Nincsen autójuk se, ami három gyerek mellett, egy olyan településen, ahol pl gyógyszertár nincs, szerintem elképzelhetetlen. Ennyi főre a bevásárlást is hogyan oldják meg, amikor helyben már rendes volt sincs?

A gyereknek a szeretet a legfontosabb, de szerintem nem kell naivnak lenni, az sem mindegy, hogy milyen az anyagi helyzet.

Tudok róla, hogy mennyien várnak örökbefogadásra, és nagyon nehéz elhinni, hogy nem találtak volna pl a harmadik gyereknek olyan családot, ahol a legnagyobb szeretettel fogadták volna őket.

Egy év alatt volt mint három, és szemre alapvetően egészségesnek tűnnek, normális gyerekek.

2022. jún. 22. 09:02
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem ùgy èrtette a kèrdező, hogy 3 db egy év alatti gyereket kaptak (nem ugyanabban az èvben), nem ùgy, hogy 1 èv alatt 3db gyereket kaptak.
2022. jún. 22. 09:38
 12/40 anonim ***** válasza:
71%

Sokan vállalnak nevelőszülőséget olyanok, akik rosszabb körülmények között élnek és nem a napon barnultak... Ez lehetséges!

Az örökbefogadás kizárt, mert nagyon kemény kritériumoknak kell megfelelni.

2022. jún. 22. 09:45
 13/40 anonim ***** válasza:
56%

Ha ennyire rossz körülmények között élnek, akkor miért itt szónokolsz ahelyett, hogy megkérdeznéd az anyukát segíthetsz e valamiben? Ha más nem, gyűjtést szervezni, ruha, játék, stb.

Most attól nem lesz nekik könnyebb a helyzetük, hogy itt savazod a szülők anyagi körülményeit!

2022. jún. 22. 09:50
 14/40 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudom, miért vagy ennyire ellenük, de ha engedélyezve lett, hogy örökbefogadhassanak (ami nagyon hosszú folyamat, és nagyon sok mindennek meg kell felelni - és ők úgy gondolom, jobban tudják, mint te), akkor nem lehet igaz amit írsz, meghát nem látsz bele teljesen a helyzetükbe.
2022. jún. 22. 10:01
 15/40 anonim ***** válasza:
37%
ha nem tudsz elmenni mellette szó nélkül akkor miért nem hivatalos úton indulsz el? ha ennyire aggódsz és sajnálod a gyerekeket, ilyen áldatlan állapotok vannak, akkor keresd fel a családsegítőt hogy tegyenek valamit.
2022. jún. 22. 10:42
 16/40 anonim ***** válasza:
22%
Talán (remélhetőleg) nem szeretné tönkretenni az életüket. Meg az áldatlan állapot nem ott kezdődik, hogy nincs kocsi ..
2022. jún. 22. 10:58
 17/40 anonim ***** válasza:
37%
szerinte a szülők tönkreteszik a kicsik életét, nem? akkor miért nem tesz ellene? miért itt csámcsog?
2022. jún. 22. 11:03
 18/40 anonim ***** válasza:
78%

Baj van a rendszerben...

A mi utcánkban van egy nevelőszülő, akinek emellett van 3 örökbefogadott gyereke is. Egyik télen dicsekedett, hogy Karácsonykor már 9 gyereket fog nevelni, mert kiutaltak hozzájuk párat.

Az a meglepő ebben, hogy 2,5 szobás házban élnek 😅

Akárhol olvastam utána, elvileg minden gyereknek külön szobát kell biztosítani, ami náluk természetesen nem adott.

Van az a pénz... 🙃

2022. jún. 22. 11:12
 19/40 anonim ***** válasza:
37%
Szóval van pénz “fizetni” azért, hogy engedélyezzék az örökbefogadást, de nincs pénz eltartani a gyerekeket? Ugyan már ..
2022. jún. 22. 11:19
 20/40 anonim ***** válasza:
78%

Mennyi szentfazék van itt 🤣

Szerintem biztos, hogy nem örökbefogadás volt, ismerősék is végig mentek rajta, tökéletes emberek, és még mindig csak várnak...

Attól, mert ő azt mondja, hogy örökbe lettek fogadva, még nem biztos, hogy úgy van.

Ez 1000 % nem igaz.

2022. jún. 22. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!