Örökbefogadnál egy 5-6 éves, cigány gyereket, aki állami gondozott és le van maradva a fejlődésben a kortársaitól?
Mi a feleségemmel örökbefogadásra várakozunk, de 3 év alatti, egészséges gyerekre, látható rasszjegyek nélkül. Kövezzetek meg, de egy nagyobb cigánygyereket nem szeretnénk.
Ezért vagyok nagyon dühös, hogy most megtiltották az egyedülállók és a melegek általi örökbefogadást, mert eddig legalább ők megkapták azokat a gyerekeket, akiket a házasok elutasítottak. Most viszont maradnak a rendszerben :(
Nem. Tudom, most lesz, aki szerint egy igazi szörnyeteg vagyok, de tuti nem.
Miért is nem?
Olyan helyen nőttem fel, ahol kicsi gyerekként találkoztam bőven (akkor) velem egyidős cigány gyerekekkel. Első osztályban lopott már meg cigány gyerek. Már akkor tudtak hazudni, verekedni, más gyereket zaklatni. Tisztán emlékszem, hogy másodikban volt soron kívüli szülői értekezlet, ahol egy bizonyos cigány gyerekről volt szó, akitől mind rettegktünk, mert mindekit terrorizált, undorítóan beszélt, verekedett, balhézott, nem lehetett normálisan megmaradni tőle. Persze ki nem lehetett rakni a suliból, mert az jajj, rasszizmus, minkább szenvedjen minden másik gyerek.
(29 éves vagyok, a mai napig ha meglátom ezt az embert, rendesen rossz érzéseim vannak tőle, egyszerűen van a kisugárzásában valami olyan szintű barbár gonoszság és agyatlan agresszió, hogy rossz rá gondolni.)
Vannak olyan cigányok, akiket kedvelek. Ha tegyük fel, furcsa mód őket érné valami és mondjuk nekik lenne "örökbefogadandó" gyerekük, akkor abból a gyerekből nem néznék ki rosszabbat, mint bárki máséból.
De nem, random cigány gyereket nem fogadnék örökbe. Pláne nem ekkorát. Pláne nem akkor, ha mondjuk nem halottak a szülők, hanem "csak" elvették tőlük, mert akkor még az is benne van a pakliban, hogy felbukkannak és nekem nem hiányzik a nyakamba konfliktus egy népes cigány famíliával.
Hány olyat hallani, hogy a századik unokatestvért is odahozzák, fenyegetőznek, késelnek, gyújtogatnak?
Nyilván nem a gyerek hibája, hogy már pici korában elrontották. Az sem, hogy nagy rá az esély, hogy pl. ittak és drogoztak a szülők, esetleg rokonok, stb.
De ez annyira halmozott probléma, hogy nem.
Esetleg kisebb fokú problémával rendelkező gyereket. Oké. Sok olayn dolog van, amivel még simán élhet teljes életet.
De ezt nem. A nyugalmamat és normális életemet nem adnám fel, hogy utána esetleg járhassak bíróságra, félthessem az életemet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!