Miért kaphatott egy ilyen család 3 gyermeket?
Előre leírom, tudom, hogy nincs közöm hozzá. De akkor sem tudok elmenni mellett szó nélkül.
Kicsi településen élünk, és van egy család, aki már a harmadik gyereket fogadja örökbe. Ezzel nem is lenne semmi, de ők kifejezetten szűkös körülmények közt élnek. A házuk rossz állapotban van, nagyon kicsi ennyi főnek, a gyerekeket meg szinte fáj látni, hogy milyen ruhában járnak. Nincsen autójuk se, ami három gyerek mellett, egy olyan településen, ahol pl gyógyszertár nincs, szerintem elképzelhetetlen. Ennyi főre a bevásárlást is hogyan oldják meg, amikor helyben már rendes volt sincs?
A gyereknek a szeretet a legfontosabb, de szerintem nem kell naivnak lenni, az sem mindegy, hogy milyen az anyagi helyzet.
Tudok róla, hogy mennyien várnak örökbefogadásra, és nagyon nehéz elhinni, hogy nem találtak volna pl a harmadik gyereknek olyan családot, ahol a legnagyobb szeretettel fogadták volna őket.
Egy év alatt volt mint három, és szemre alapvetően egészségesnek tűnnek, normális gyerekek.
1. Nem csak úgy "megkapták" a gyerekeket, hanem a helyi tegyesz vagy valamilyen alapítvány segített nekik a folyamatban, szakértők, akik nyilván jobban meg tudják ítélni az anyagi stb. helyzetüket, mint te. Szerintem bízd rájuk.
2. Amúgy ha a gyerekek tesók, ami nem derül ki a leírásodból, akkor a legjobb, ami történhet velük, hogy egy helyre kerülnek (főleg, ha addig esetleg külön voltak).
Lehet, hogy nyìlt örökbefogadàs volt, ès kifejezetten nekik adta a biològiai anya a gyerekeket, nem a tegyesz vàlasztotta őket szülőnek. Persze, ìgy is ellenőriztèk őket alaposan, de ennyi miatt, amit leìrsz, mèg simàn megkaphattak a hatàrozatot, hogy örökbe fogadhatnak.
Egyèbkènt nem làtsz a tàrcàjukba. Lehet, hogy hazfelùjìtàsra gyűjtenek. Lehet, hogy a szèp ruhànàl többre tartjàl, hogy kènyelmes legyen, ès ne legyen gond, ha a gyerek összekoszolja. A kocsi meg nem lètfeltètel. El lehet menni a patikàba busszal, ès nem alap hogy a gyerekeknek betegesnek kell lenni.
Nem tudom, hogyan lehetséges.
3 ember van az ismeretségi körömben, akik örökbe fogadtak 1 gyereket, de azt a sok éves hercehurcát, vizsgálódást, vizsgát!!! amit végig csináltak...
2 család ebből átlagon felüli anyagi helyzetben, az egyiknél apa mérnök, másiknál PHD-s anya apa, a harmadiknál átlagos anyagiak, érettségizett szülők, ráadásul a csaj csecsemős nővér.
Érthetetlen mi alapján szivatják a leendő szülőket, közben meg a babák, gyerekek sínylődnek. :(
Hogyan oldják meg autó nélkül a bevásárlást?
Talán nem olyan kényelmesek és tehetetlenek, mint te, és buszon elhozzák.
Nem nevelőszülők, ez biztos, örökbefogadták őket. Kb. hat-hét év leforgása alatt történt, tehát nem annyira rövid időn belül.
És három gyerekre bevásárolni, más településről, autó nélkül, az szerintem nem kényelem vagy nemkényelem kérdése…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!