Miért kaphatott egy ilyen család 3 gyermeket?

Figyelt kérdés

Előre leírom, tudom, hogy nincs közöm hozzá. De akkor sem tudok elmenni mellett szó nélkül.

Kicsi településen élünk, és van egy család, aki már a harmadik gyereket fogadja örökbe. Ezzel nem is lenne semmi, de ők kifejezetten szűkös körülmények közt élnek. A házuk rossz állapotban van, nagyon kicsi ennyi főnek, a gyerekeket meg szinte fáj látni, hogy milyen ruhában járnak. Nincsen autójuk se, ami három gyerek mellett, egy olyan településen, ahol pl gyógyszertár nincs, szerintem elképzelhetetlen. Ennyi főre a bevásárlást is hogyan oldják meg, amikor helyben már rendes volt sincs?

A gyereknek a szeretet a legfontosabb, de szerintem nem kell naivnak lenni, az sem mindegy, hogy milyen az anyagi helyzet.

Tudok róla, hogy mennyien várnak örökbefogadásra, és nagyon nehéz elhinni, hogy nem találtak volna pl a harmadik gyereknek olyan családot, ahol a legnagyobb szeretettel fogadták volna őket.

Egy év alatt volt mint három, és szemre alapvetően egészségesnek tűnnek, normális gyerekek.

2022. jún. 22. 09:02
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
30%

teljesen egészséges, gondozott terhességből született újszülőttre várhat is.

“tökéletes emberek” - ez 1000% nem igaz.

2022. jún. 22. 12:21
 22/40 anonim ***** válasza:
90%
Elképzelhető az is, hogy cigány származású, vagy valamilyen tartós betegséggel rendelkező gyerekek,rájuk nincs akkora "túljelentkezés".
2022. jún. 22. 12:27
 23/40 anonim ***** válasza:
30%

21- es biztos jobban tudja 😂😂😂

Itt is 1 év alatti gyerekekről van szó...

2022. jún. 22. 12:37
 24/40 A kérdező kommentje:

Nem újszülöttek voltak. Az elsőt nem tudom, mert amikor mi oda költöztünk, akkor ő már ott volt.

De a két kisebb olyan 7-8 hónap körül lehetett.

Cigány kisgyerekek, de egészségesek. Az értelmük teljesen, játszótéren találkozunk velük néha, testileg nem tudhatom, de ránézésre kutya bajuk.

2022. jún. 22. 12:40
 25/40 anonim ***** válasza:
70%
Gondolj bele, mennyivel rosszabb lenne nekik az intézetbe. Tudom, mert a férjem intézetbe nőtt fel, a testvérei pedig sajnos most is ott vannak. Ők nem bánták volna, hogy nincs autó, azt sem, hogy nem a legújabb ruhákat kapják, de legalább családba lettek volna.
2022. jún. 22. 12:47
 26/40 anonim ***** válasza:
15%
25. már nincs intézet meg árvaház, mindegy gyerek megy nevelőszülőkhöz.
2022. jún. 22. 12:48
 27/40 anonim ***** válasza:
94%
26. Ezt tényleg nem tudom honnan szedted:D Sok gyerekről nem is mondanak le a szülei, így hivatalosan örökbe se lehet adni őket. Természetesen vannak intézetek.
2022. jún. 22. 12:51
 28/40 anonim ***** válasza:
93%
Vannak intézetek. Itt is van Nyíregyháza mellett Nyírszőlősön.
2022. jún. 22. 13:33
 29/40 anonim ***** válasza:
6%
az lakásotthon amit írsz és amire te gondolsz . nem ugyanaz, mint az árvaház, de nagyon nem.
2022. jún. 22. 13:46
 30/40 anonim ***** válasza:
89%
A lakásotthon más, mint az intézet. De mindkettő van. Talán árvaház tényleg nincs már.
2022. jún. 22. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!