Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Kiskorúként örökbeadást,lehet?

Kiskorúként örökbeadást,lehet?

Figyelt kérdés
17 évesen. Szülők nélkül.

2022. jún. 20. 10:32
1 2 3 4 5 6
 41/60 A kérdező kommentje:
Nem egyedül akarom megszülni!!!
2022. jún. 20. 14:26
 42/60 A kérdező kommentje:
Nem akarom, hogy tudja mert akkor ő akarná, ez biztos.
2022. jún. 20. 14:28
 43/60 anonim ***** válasza:
0%

"Nem akarom, hogy tudja mert akkor ő akarná, ez biztos."

De tökmindegy hogy ő mit akar, ebben csak te donthetsz

2022. jún. 20. 14:34
 44/60 A kérdező kommentje:
Most akkor én döntök vagy a szüleim?
2022. jún. 20. 14:54
 45/60 anonim ***** válasza:
100%
De hogy fogod eltitkolni? Ha csak nem vagy extrém kövér, akkor látszani fog.
2022. jún. 20. 14:55
 46/60 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, és a szüleid nem is járnak haza? Nagyanyád nem fogja látni a gömbölyödő pocakodat?
2022. jún. 20. 14:56
 47/60 anonim ***** válasza:
100%
Te döntesz, de mivel nem vagy megnagykoru, nem teheted meg q szüleid nélkül. Ugyanúgy, mint pl az abortusznal, itt is szükséges a hozzájárulásuk de pont ugyanúgy a gyamhivatal ezt felulbiralhatja. Tehát ha te örökbe akarod adni a gyereked, a szüleid pedig nem, a gyamhivatalhiz kell fordulni és ők engedélyezni fogják.
2022. jún. 20. 14:58
 48/60 anonim ***** válasza:
35%
Az iskolának csak gratulálni tudok, hogy elnézték, hogy törvényes képviselet nélkül vagy otthon, ez jogilag sehogy se állja meg a helyét. Amennyiben a szüléskor még nem töltöd be a 18-at, a szüleidnek is van beleszólása. Az egészségetek érdekében védőnőhöz kellene járnod, már ott probléma lesz, hogy nincs törvényes képviselet. Mindenképp beszéld át a szüleiddel, ne akard egyedül végigcsinálni!
2022. jún. 20. 20:51
 49/60 anonim ***** válasza:
65%
Napikamu megvolt, jóvan
2022. jún. 21. 16:31
 50/60 anonim válasza:
19%

#48:

Ugye azért azt nem gondolod komolyan, hogy egy 17 éves lassan nővé érő lány gyereknek számít?😂😂

Ha ennyi idősen nem tud magára főzni, mosni, takarítani az a szégyen. Simán otthon lehet egyedül hagyni, sőt én már ennyi idősen nem is éltem a szüleimmel.

A kérdezőtől csak annyi…

Miért tartottad meg ezt a babát , de őszintén? Én is 17 évesen szültem, de teljesen más körülmények között, soha nem tudtam volna lemondani róla vagy bárki másnak odaadni.

A szüleid rá fognak jönni.

Vagy ha ők nem is akkor más, és az a személy értesíteni fogja őket.

Nagy butaságot csináltál, egy baba nem játék amit csak úgy félredobok ha nem akarom. Ahogy rájöttél a terhességedre, a szüleiddel együtt el kellett volna menned orvoshoz, majd családsegítőbe stb. és elintézni az abortuszt.

Utána pedig normális fogamzásgátló módszer után nézni…

Egész életen át lelkiismeretfurdalásod lesz, és erre akkor fogsz rádöbbeni amikor majd tervezetten lesz babád. A baba apukája merre? A szüleidnek igenis joguk van tudni erről! Ha mindenképpen örökbe szeretnéd adni akkor ez a helyes út.

Nem is értem azt, hogy velem egyidős vagy de mégsem tudod felfogni mivel jár ez.

Remélem legalább a születendő gyermeked jó családhoz fog kerülni.

2022. jún. 21. 18:05
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!