Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Kiskorúként örökbeadást,lehet?

Kiskorúként örökbeadást,lehet?

Figyelt kérdés
17 évesen. Szülők nélkül.

2022. jún. 20. 10:32
1 2 3 4 5 6
 31/60 anonim ***** válasza:
66%
23: és ezt hogyan gondolod? Otthon a fürdőszobában egyedül megszülöd, majd elviszed az inkubátorba...? Elvágod saját magad a köldökzsinórt, stb. stb...?????
2022. jún. 20. 13:31
 32/60 anonim ***** válasza:
25%

kezd gyanússá válni a sztori...

Nem lehet úgy egyedül hagyni kiskorút, hogy nincs megnevezve helyettes felügyelet.

2022. jún. 20. 13:32
 33/60 anonim ***** válasza:
76%

30!

A kérdező nem az én gyerekem. Ha a tiéd, megertem hogy érdekel, így viszont kozod nincs hozzá.

2022. jún. 20. 13:36
 34/60 anonim ***** válasza:
89%

Az inkubátor úgy működik, hogy berakod a gyereket, az pár percen belül riaszt (addig te el tudsz menni). Utána a kórházi személyzet ellátja a babát, és ugyanúgy keresnek neki családot.

Téged senki nem fog keresni utána, tovabbi dolgod ezügyben nem lesz.

2022. jún. 20. 13:53
 35/60 anonim ***** válasza:
79%
34: ez tiszta! De hol fogja megszülni?
2022. jún. 20. 14:08
 36/60 anonim ***** válasza:
86%
Nem. A szüleid/gyámod beleegyezése mindenképp kell. Nélküle 17 évesen semmiről sem rendelkezhetsz. Az inkubátor ugyan névtelen dolog, de a szülés után ellátásra van szükséged. A szülés nem marad myomtalan, mindenképp felszerelt körülmények közt hozd világra!
2022. jún. 20. 14:12
 37/60 anonim ***** válasza:
100%

#35 Hát azt én honnan tudjam? Nyilván az lenne a jó ha kórházban. De ha már semmiképp nem akar menni, akkor jó, hogy legalább inkubátorba szeretné rakni. Kérdezte hogyan működik, én válaszoltam.

Nyilván nagyon veszélyes otthon egyedül megszülni, simán lehet hogy kell utána a szült nőnek is kórházi ellátas, mert valami baj lépett fel szülés közben. De ha a kérdező jobban fél attól, hogy kórházi szülés esetén a szülei megtudják mi a helyzet, mint a komplikációktól, akkor akkor sem fog kórházba menni, ha itt százan leírják neki.

A fő kérdésére amúgy nem linkelt még senki szabályt. (Ő már nem kiskorú, hanem fiatalkorú.) Valószínű ha valaki keresne, és abból az derülne ki, hogy akkor sem tudják meg a babát a szülei, ha kórházban szül, akkor el merne menni oda. Ha meg úgy van, ahogy pl a 36-os írja, és tényleg mindenképp kell a szülői beleegyezés, akkor cseszheti szerintem mindenki, nem fog kórhazba menni, mert fél a szüleitől. Itt is segítség helyett oldalakon keresztül azon vitatkoznak sokan, hogy miért nem védekezett. Hát ezzel baromira csak azt erősítik benne, hogy ne menjen kórházba, hanem titkolja el a dolgot.

2022. jún. 20. 14:21
 38/60 A kérdező kommentje:
Nincs senki megnevezve. Nem messze lakik mamám ő főz néha meg általában vasárnap mindig ott eszek. Lassan már 2 éve vannak kint, az iskolában is tudja mindenki mégsem szólt érte senki.
2022. jún. 20. 14:24
 39/60 anonim ***** válasza:
88%

37: NE keverd a büntetőjogot a polgári joggal.

A polgári jogban 18 év alatt KISKORÚ.

fiatalkorú csak a BTK-ban van, a 14-18 év közötti bűnelkövetők esetén.

2022. jún. 20. 14:25
 40/60 anonim ***** válasza:
100%
38: és a mamáddal se vagy olyan viszonyban, hogy elmondd neki? :(
2022. jún. 20. 14:25
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!