Gonosz vagyok, ha csak max. 5 hónapos babát szeretnék?

Figyelt kérdés
Számunkra az örökbefogadás az egyetlen lehetőség egy gyerekre. A férjem elvállalna idősebb kisgyereket is. 2-3 gyereket szeretnénk a jövőben, de nekem fontos lenne, hogy legalább egyszer babázhassak is. (Nemrég merült fel az örökbefogadás mint opció, még nem jelentkeztünk sehol)
2021. máj. 8. 12:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%
2-3 év az nagyon nem reális, ritka ha ennyi idő alatt sikerül csecsemőt örökbe fogadni. Akiket én ismerek, a legrövidebb 4 év volt nyílt örökbeadással, a leghosszabb 7 éve vár
2021. máj. 8. 17:14
 12/18 A kérdező kommentje:
Egy 0-8 hónapos korhatár esetleg reálisabb?
2021. máj. 8. 18:36
 13/18 anonim ***** válasza:
90%

Jogod van választani. Teljesen érthető, hogy ha már a terhességet nem élheted át, akkor minél kisebb babát szeretnél, hogy legalább az első hetekről, hónapokról ne maradj le. De igazuk van, akik azt írják hogy hosszú a várakozási idő.

Ha férjed vállalna nagyobbacska gyereket is, nem jöhet szóba esetleg hogy testvérpárt fogadjatok örökbe? Ahol az egyik 2-3 éves, a másik meg csecsemő? Hátha úgy hamarabb kapnátok, mert sokszor nem szívesen választják szét a tesókat, és ha vállaljátok a nagyobbat is, talán előrébb vesznek titeket a sorban.

2021. máj. 8. 18:53
 14/18 A kérdező kommentje:
Egy testvérpár is jól hangzik :)
2021. máj. 8. 19:11
 15/18 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos nem csak te döntesz erről. Mi is jelölni akartunk testvérpárt de a pszichológus nem engedte mert fiatalok voltunk (26-28) így a határozatban alkalmatlanok vagyunk testvèrekre.. sőt a 0-5öt is ő módosította 0-3ra.

Jelentkezéskor kizártuk a roma szàrmazást, azt is hogyha vélhetően az de fehér (családi okok miatt).

Mégis a barátkozasunk egy vélhetően roma (nem nagyon látszik de roma vezetéknèv) kisfiúval zajlik.

Szóval a jelentkezés sincs kőbe vésve :) az ügyintéző érezte hogy igent mondunk.

És ne bantuk még, nem érdekelt a roma háttér és odavissza hamar szívünkbe fogadtuk egymást :)

2021. máj. 8. 19:36
 16/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem vagy gonosz. A legtöbben csecsemőt szeretnének. Egészséges, fehér csecsemőt lehetőleg. Csak ezekkel a feltételekkel nyilván sokkal hosszabb lesz a várólista.
2021. máj. 9. 00:45
 17/18 Krande ***** válasza:
0%
Ha konkrétan a babázás része vonz, én első körben nevelőszülőnek jelentkeznék. Igen, ebben meg benne van, hogy egy nálatok valami miatt alkalmasabb (vagy "csak" régebb óta várakozó) párnak neked kell majd odaadnod azt a babát, akit esetleg te is szeretnél megtartani, viszont így bőségesen jutna a használt pelenkából. Egy kérdést megér, szerintem.
2021. máj. 15. 00:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vagy gonosz! Ne butáskodj! Inkább példát kéne vennie rólad sok másik embernek, pl. ahogy a rasszról szóltál.
2021. máj. 18. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!