Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7,5 honapos a babam, lehet...

7,5 honapos a babam, lehet neki adni tejet felforralva? Tebedarat szeretnek adni neki!

Figyelt kérdés
2010. ápr. 10. 20:56
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
75%
1 éves kora előtt a babáknak nem szabad tejet adni.
2010. ápr. 10. 21:01
 2/18 anonim ***** válasza:
33%

Ha úgy érzed,hogy erős Babád van, a családban nincs allergiás,akkor igen,adhatsz.De ha lehet házi tejet forralva,és kicsit higítva.Én először fél évesen adtam,és most lassan 2 éves,de semmi baj nem volt.Én 4 hónapos korom óta tejet iszom,soha semmi bajom nem volt.DE!Tudom nem vagyunk egyformák... Figyeld 2-3 napig a Babád,és ha nem jelentkeznek rajta piros pöttyök,akkor fokozatosan,heti 1x max 2x adhatsz Neki tejet.Minél előbb rászokik,annál nagyobb az esélye,hogy NEM lesz allergiás!

Üdv. Sz.

2010. ápr. 10. 21:03
 3/18 anonim ***** válasza:
78%
Nekünk egy nagyon neves magánorvos mondta,hogy semmiképp ne adjunk tejet 1 éves kora előtt a Babónak,nehogy később allergiás legyen!
2010. ápr. 10. 21:04
 4/18 anonim ***** válasza:
79%
Rizikós. Hogy ne alakuljon ki a tejallergia, ezért nem javasolják. Szóval nem a forraláson múlik. Régen persze nem volt ilyen, akkor adták a tejet a babáknak, vízzel hígítva.
2010. ápr. 10. 21:04
 5/18 anonim ***** válasza:
26%
5 hónapos a fiam és három hete minden nap tejbedarát is adok neki, szerencsére nincs baja és imádja.
2010. ápr. 10. 21:09
 6/18 anonim ***** válasza:
64%
Én a most 20 éves fiamnak,az anyatejet tehéntejjel pótoltam.Akkor azt mondta a védőnő,hogy vízzel hígítva,felforralva lehet adni.6 éve születendő gyerekemnek viszont nem adhattam tejet 1 éves koráig.Amikor a védőnőt megkérdeztem,hogy ez miért változott meg,azt mondta,hogy a mostani tejbe annyi mindent tesznek ,hogy sokkal nagyobb az allergia veszély.Ha viszont házi tejet tudsz beszerezni,az sem biztos,hogy jó,mert ki tudja mivel etetik az állatokat.De ez az én védőnőm tanácsa volt,lehet hogy ezen az oldalon okosabbat tudnak mondani....
2010. ápr. 10. 21:09
 7/18 anonim ***** válasza:
77%
Nem a forraláson múlik, mivel a probléma nem ezzel van hanem azzal, hogy fajidegen fehérje. A későbbi allergia kialakulásának kockázatát csökkentendő, hogy nem ajánlják egy éves kor előtt. Kb egy éves korra érik meg a baba emésztőrendszere arra, hogy fel tudja dolgozni és ne okozzon neki problémát.
2010. ápr. 10. 21:10
 8/18 anonim ***** válasza:
77%

Elsősorban nem az allergia miatt nem ajánlják a tehéntejet egy éves kor alatt, hanem azért, mert túl sok a benne lévő nátrium és fehérje tartalma, amit a babák veséje nem képes feldolgozni. Kis százalékban ugyan, de gyomor- és bélvérzést okozhat, ami ugyan szemmel nem látható, de nagyban hozzájárul a vérszegénységhez, valamint a túl korai tehéntej fogyasztás a felnőttkori szív- és érrendszeri problémák kialakulást is elősegíti. Ezen kívül pedig nincs benne elegendő vas, és egyéb vitamin, ásványi anyag, ami a mai tápszerekben viszont benne van.

Én sajnos anyatej híján 34 évvel ezelőtt felestejet kaptam, és bizony tinikorom óta olyan vashiányos vagyok, amit nem tudnak kikezelni, bármit is szedetnek be velem. Én tutira nem fogok adni egy éves kora előtt a kisfiamnak, de természetesen mindenki akkor vezeti be a babájánál, amikor gondolja. B.

2010. ápr. 10. 21:18
 9/18 A kérdező kommentje:
Köszike mindenkinek!A csaladban nincs allergias,pedig vagyunk egy paran,es mindegyikönk kapott tejet egy eves kora elött! Hat nem tudom.....
2010. ápr. 10. 21:20
 10/18 anonim ***** válasza:
46%

Én adtam a fiamnak ennyi idősen, de szigorúan feles tejjel, fele víz, fele tej.

Azóta is nagyon tejes, nincs bajunk tőle, kis adagban próbáld ki nála. A fehérje- és tejbontó enzimek 1 éves kor alatt alakulnak ki, mindenképp meg kell ismertetni a szervezetével ezeket az anyagokat, mert később amiatt alakul ki allergia, mert nem tették korábban a szülök.

2010. ápr. 10. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!