7,5 honapos a babam, lehet neki adni tejet felforralva? Tebedarat szeretnek adni neki!
Ha úgy érzed,hogy erős Babád van, a családban nincs allergiás,akkor igen,adhatsz.De ha lehet házi tejet forralva,és kicsit higítva.Én először fél évesen adtam,és most lassan 2 éves,de semmi baj nem volt.Én 4 hónapos korom óta tejet iszom,soha semmi bajom nem volt.DE!Tudom nem vagyunk egyformák... Figyeld 2-3 napig a Babád,és ha nem jelentkeznek rajta piros pöttyök,akkor fokozatosan,heti 1x max 2x adhatsz Neki tejet.Minél előbb rászokik,annál nagyobb az esélye,hogy NEM lesz allergiás!
Üdv. Sz.
Elsősorban nem az allergia miatt nem ajánlják a tehéntejet egy éves kor alatt, hanem azért, mert túl sok a benne lévő nátrium és fehérje tartalma, amit a babák veséje nem képes feldolgozni. Kis százalékban ugyan, de gyomor- és bélvérzést okozhat, ami ugyan szemmel nem látható, de nagyban hozzájárul a vérszegénységhez, valamint a túl korai tehéntej fogyasztás a felnőttkori szív- és érrendszeri problémák kialakulást is elősegíti. Ezen kívül pedig nincs benne elegendő vas, és egyéb vitamin, ásványi anyag, ami a mai tápszerekben viszont benne van.
Én sajnos anyatej híján 34 évvel ezelőtt felestejet kaptam, és bizony tinikorom óta olyan vashiányos vagyok, amit nem tudnak kikezelni, bármit is szedetnek be velem. Én tutira nem fogok adni egy éves kora előtt a kisfiamnak, de természetesen mindenki akkor vezeti be a babájánál, amikor gondolja. B.
Én adtam a fiamnak ennyi idősen, de szigorúan feles tejjel, fele víz, fele tej.
Azóta is nagyon tejes, nincs bajunk tőle, kis adagban próbáld ki nála. A fehérje- és tejbontó enzimek 1 éves kor alatt alakulnak ki, mindenképp meg kell ismertetni a szervezetével ezeket az anyagokat, mert később amiatt alakul ki allergia, mert nem tették korábban a szülök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!