7,5 honapos a babam, lehet neki adni tejet felforralva? Tebedarat szeretnek adni neki!
A vizezésnek semmi értelme, attól nem változik meg a tej szerkezete, amit le kell bontani, -és amit 1 éves kor előtt nem tud lebontani a szervezet.
Sok anya adja előbb, mert "nincs baja tőle a kicsinek"-csak nem tudom mit csinálnak majd, ha később derül ki, hogy ez okozta a bajt- mint pl nálam. Megbocsájtják, hogy ők okozták annó?
Miért olyan néhéz kivárni azt az egy évet?
Én nem adok egy éves kora előtt tejet a fiamnak, most 8 hónapos, eddig csak joghurtot kapott, de az kellett is, mert azóta jobb az emésztése, nagyon székrekedéses volt. Mindenki azt mondja, hogy nem lehet, persze régen meg csak azt itták a babák, és állítólag nem volt ennyi allergiás kicsi. De hát az orvosok jobban tudják, mint mi egyszerű halandók.
OFF: amúgy miért vannak lepontozva azok, akik azt írják, hogy adható a babáknak tej? Ennyi erővel ők is lepontozhatnák azokat, akik az ellenkezőjét állítják, nem? Na mindegy...
21:56-os vgyok, én sem értem, miért kell lepontozni a tejpárti embereket, főleg úgy, hogy nem ők tették fel a kérdést, és nem nekik válaszolunk, hanem a kedves kérdezőnek írjuk le a saját véleményünket, tapasztalatainkat.
Köszi a megértést!
A sok lepontozós... :)
A tejre nem allergiás senki, max. a laktózra vagy a fehérjére. Az ilyesfajta allergia, mint a laktóz intolerancia, lisztérzékenység, stb. nem szerzett "betegségek" hanem genetikailag kódoltak. Hiányzik az az enzim, amik lebontják ezeket a termékeket. Az egy másik dolog, hogy a pici baba szervezete még nem tudja feldolgozni ezeket a dolgokat, így allergizál, de ez nem jeleti azt, hogy azért lesz laktózérzékeny, mert túl korán kapott tejet.
Én kaptam feles tejet annak idején, bajom nem lett tőle, férjem is azon nőtt fel, testvéreim is kapták. Akkor még nem voltak erre vonatkozólag kutatások, nem riogatták feleslegesen az anyukákat.
Ki kell próbálni, lehetőleg igazi tejjel, felesen, forralva, hogy bírja-e a baba. Ilyen egyszerű, nem kell túlreagálni ezeket a dolgokat. Oda kell figyelni természetesen, de nem pánikolni.
És szégyeljétek magatokat, hogy pontozgatjátok lefele az embereket, mindenki a saját gonolatát írja le, nem hiszem, hogy bárki rosszindulatból próbálna segíteni a másiknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!