Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Örökbeadtam a fiam a nevelőany...

Örökbeadtam a fiam a nevelőanyjának, de megbántam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A férjemmel még a fiam babakorában elváltunk, én nagyon magam alatt voltam, anyagilag sem voltam rendben, ezért többnyire a volt férjem gondoskodott a gyermekünkről, de azért hetente többször is töltöttem vele időt. A férjem szinte azonnal újranősült, szerencsére jól bánik a nő a gyerekekkel, amúgy óvónő ráadásul, tesó is lett, a fiam boldog velük, és amikor egy idő után felvetették, hogy a nő örökbefogadná a fiamat, úgy éreztem, nem mondhatok nemet. Sosem leszek olyan jó anya, mint a nevelőanyja, és sosem tudnék neki egy olyan boldog és teljes családot biztonsítani, mint ami ott körülveszi. Megbeszéltük, hogy azért tarthatom a kapcsolatot vele, ugyanúgy, mint mikor még láthatások voltak, de kezdem bánni, ami történt. Félek, hogy egyszercsak kitalálják, hogy nem hozzák többet a fiamat, és nekem nem lesz semmi eszközöm arra, hogy lássam. Pedzegették korábban, hogy felköltöznek Budapestre, az tőlem 180 km, hogy tartom én onnantól a fiammal a kapcsolatot? Vagy félek, hogy nagyobb korában a fejemhez fogja vágni, hogy örökbeadtam, pedig nem érzem ezt olyan klasszikus örökbeadásnak, egyszerűen csak ott él teljes családban, így hozta az élet, de én nem mondtam le róla a szívemben, ugyanúgy szeretem, és szeretnék gondoskodni róla én is, csak nekem ez nem megy egyedül. Tudom, rémes anya vagyok, kérlek ne gyertek ezzel, tudom magamtól is, de állati nehéz egyedül csinálni a dolgokat, és engem mindig az vezérelt, hogy a gyerekemnek a legjobb legyen. Meg fogja érteni a fiam? Vagy utálni fog? Egyelőre még kicsi, nem érti ezt az egészet, nem is foglalkozik vele, de azt azért szokta mondani, hogy "anya, hiányzol", és ilyenkor mindig összefacsarodik a szívem, mert ő is nekem, de már késő, a volt férjem nem engedné, hogy több időt töltsünk együtt, ezt a kicsit is bármikor elveheti tőlünk az örökbeadás óta. Elvileg jogilag nem lehet már visszacsinálni a dolgot, de ha valaki mégis ismerne valami precedenst ilyesmire, örülnék, ha megosztaná. Köszönöm.
2019. szept. 21. 13:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
98%
Bár nem én voltam a lepontozó, de ha tudni szeretnéd miért pontoztak le, hát én elmondom. Mert süt a hozzászólásodból a lenéző, lekezelő stílusod, mintha egy örökbe fogadó szülő nem lenne teljes értékű anya. Szerinted csak az válhat anyává aki a "testéből hordta ki a gyermeket" . Nekem van vér szerinti és örökbe fogadott gyermekem is. Nem attól vagyok anyja az örökbe fogadott gyermekemnek mert én hordtam volna ki, hanem mert én etetem-altatom-szeretem-óvom-tanítom és sorolhatnám mi minden a dolga egy ANYÁNAK amit én megteszek minden áldott nap érte és bármilyen hihetetlen a szeretetem iránta épp olyan erős mint a vér szerinti gyermekem iránt. Minden örökbe fogadó szülő tudja, hogy valahol van egy vér szerinti anya is aki életet adott a gyermekünknek és minden normális örökbe fogadó szülő tudja, hogy ennek az anyának mérhetetlen hálával tartozunk a gyermekünkért. De NEM kölcsön kaptam a gyerekemet 16-18 évre! Benne van a szóban is ÖRÖKBE fogadtam. Ő az én gyermekem, akinek tény, van még egy anyukája és én személy szerint bízom benne, hogy majd a szülőanyukájával is jó lesz a kapcsolata felnőtt korában. De igenis ANYA vagyok akkor is ha nem én szülök, és tudod egy örökbe fogadó szülőnek a legkisebb mértékben sem fontos hogy zöld vagy barna a szeme, szőke vagy fekete a haja az adott gyermeknek, én reál beállítottságú vagyok, ő esetleg humán lesz, én zenélek, ő esetleg festeni fog... stb.. egyszerűen szeretem.. olyannak, amilyen... mint ahogy a vér szerinti gyermekemet is..
2019. szept. 22. 13:02
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező ne értsd félre a hozzászólásomat, a ti esetetek nem "hagyományos örökbe adás" - és szerintem nincs mitől tartanod, hisz írtad, hogy a volt párod rendes ember. Nem lesz gond a láthatással-kapcsolattartással szerintem ezután sem :)
2019. szept. 22. 13:33
 23/30 anonim ***** válasza:
0%

Igen, szerintem nem lehet.

Csak vér szerinti és a gyereket nevelő anya az igazi, akinél minden feltétel teljesül. Szerintem nem a neveléstől anya valaki, az csak egy része az anyaságnak.

Az örökbefogadók gyereket fogadnak “örökbe”, amíg az nem képes magáról gondoskodni. Ez pár év, egy emberöltőhöz képest. Utána a gyerek megszakíthatja velük akár a kapcsolatot, és élhet a vér szerinti anyjával, vagy tökegyedül. Örökbe.. vagy ameddig a gyerek akarja.

Jó nekik, mert gyereket nevelhetnek, részben a gyerek anyjává válnak. Az egyik anyjává, mindketten csak félig azok. Nagy dolog átadni egy részed valakinek. Nem sokat, de valamennyit. Én imádom a gyerekemen viszontlátni a mosolyom, vagy a tekintetem. Az apjàt is jó látni benne. Ahogy az egészen új, tőlünk távol álló részeket is.

Nem nézem le az örökbefogadókat, de utálom, ha szentként kezelik őket(ahogy itt a válaszokban). Az örökbefogadók nyernek azzal, ha gyereket nevelhetnek. Nem önfeláldozó mártírok, hanem tudják, hogy gyermeket nevelni érték. Nem tartozik senki hálával nekik, a kérdező sem.

Jogilag a szülei lehetnek, ez a fele a neveléses, de biológiailag sosem lesznek azok. Ettől még szerethetik egymást anya gyerekként, ahogy a sosem látott vér szerinti szülő is szeretheti a gyermekével egymást anya gyerekként, rájuk néznek, és érzik a kapcsolatot. Örökbefogadóknál dettó.

Elvileg ennek tudatában fogadják örökbe a gyerekeket, van is rá pszichológiai vizsgálat, a nevelni akarás a kulcs, nem a segíteni akarás. Tisztában vannak vele, hogy nem egyedüli anyák lesznek, hanem szív szerinti anyák a vér szerinti anya mellett.

Nevelheted x évig(amíg betölti a 18at), cserébe olyan jogokat kapsz, mintha az anyja lennél. És olyan érzéseket is.

Gyereket nevelni csodás, egy rakás jó dolog jár érte, de minden örökbefogadó tudja, hogy legkorábban a gyerek 16 éves korában beléphet az örökbefogadó anya a képbe és ott lehet a gyerek igazi anyjaként a gyermek 100 éves koráig, amiből kihagyott tizenxet.

Ettől nem ér kevesebbet, csak annyit, mint egy gyermeket nevelő anya, akit biológiailag semmi sem köt a gyerekhez, csak érzelmileg. Mint egy kedvenc tanárnihez vagy bébiszitterhez. Az az x év, amit együtt töltöttek, az kapcsolja össze őket, de ezt nem lehet fokozni később. Egy vér szerinti anya kihagyhatta a gyermeke első 18 évét, de a vér összeköti őket és jelen lehet a következő 80 évben.

Szerintem egyenrangú anya egy vér szerinti és egy szív szerinti anya is. Egyik sem teljes, mindkettő az anyasàg egy részét teljesíti, egy másikat kihagyja.

Viszont a kérdező látogatja a gyerekét, foglalkozik vele, ha a jog nem is mondja ki, de nem szokványos örökbeadás ez, hisz anyai kapcsolatot ápol a gyermekével. Nem csak a gyerek testét biztosította, hanem a személyiségének fejlődéséhez is hozzájárul.

Sokkal többet hozzátesz, mint egy örökbeadó, így olyan, mintha csak arról a kemény 2 jogról, plusz öröklésről, gyermektartásról mondott volna le.

Szerintem sokkal inkább anya, mint akinél él a gyermek.Pont olyan, mint egy sima hétvégi apuka.

Az ő testéből van, dnsük közös, plusz időt tölt vele, csak nem annyira sokat, bár ez relatív, egy karrierista anyához képest lehet, hogy így is sokat van a gyerekkel, nem tudjuk, milyen gyakori a láthatás..

A “fontos” kérdésekben nem ő dönt, de ebből a fontos kérdésből kettő van, és szerintem nem olyan súlyú a melyik oviba járjon, mint az, hogy kinek sírja el a bánatát..

Az apuka biztosítja, hogy érzelmileg anyja maradjon a gyereknek, ha jogilag nem is az, és ez a fontos.

2019. szept. 22. 13:38
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Én sem pontoztam.

Utolsó túl nagy hangsúlyt fektetsz a dns-re meg vérre.Nem a vér számít.Ha a vér szerinti anya képtelen ellátni és nevelni a gyerekét az a gyerek túl se élné azt a 15-16 évet amiről te beszélsz.Mert csecsemőként éhen halna vagy bármi...És igen, az örökbefogadó szülő is ugyanolyan szülő, ha valóban szeretettel neveli.Ne vedd már el tőlük az anya címet csak azért mert vér-dns-vonások vannak.Rengeteg gyerek van akinek valahol van vér szerinti anyja és le se xarja azokat a gyerekeket, őket nem érdekli a vér és a dns meg a vonások.

Azért van szerencséje a kérdezőnek, mert normális a férj új felesége.Úgy neveli, hogy a gyerek pontosan tudja ki az anyja.És ezért hálás lehet a kérdező, hogy őt szólítja anyának.Nyilván ezután is láthatja,engedik hogy találkozzanak.Ettől még a másik nő az anyja ,örökbe fogadták.Jogilag ezután semmibe se szólhat bele a kérdező és az sem garantált, hogy 16 év múlva a gyerek úgy dönt, hogy vele akar élni 50 évig...Egyáltalán nem.De az már a gyerek döntése lesz.Nem az örökbefogadó szülőké vagy az anyáé aki megszülte hanem a gyereké.És amúgy mondhatsz bármit, de fontosak az első évek is, mikor megtanul mosolyogni,felülni,felállni, mikor megteszi az első lépéseket, mikor először kerül bajba és segítséget kér..Nem tudja mástól csak az örökbefogadó anyjától kérni, hisz ő van vele non-stop.Így nyilván hálásabb lesz neki,nagyobb szeretettel néz rá mint az anyjára aki megszülte de képtelen volt érte tenni, megvédeni, megtartani és felnevelni.

2019. szept. 22. 13:56
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, jól döntöttél h örökbe adtad a fiad, így legalább normális családban nőhet fel, jogilag is az az anyja aki a legtöbb időt tölti vele, aki felneveli. Ez jó neki.

Ne haragudj, de annál azért többre van szüksége egy gyereknek, minthogy a szívedben szereted és néha meglátogatod... Te is beismered h te nem tudnád rendesen felnevelni, így ez volt a legjobb amit tehettél h örökbe adtad.

Amit most tenni tudsz, hogy tartod velük a kapcsolatot ahogy eddig, amíg te normálisan állsz hozzájuk biztos nem fogják megszakítani veled a kapcsolatot, már csak a gyerek miatt sem, a gyereknek ne fájdítsd a szívét, ha pedig esetleg felköltöznek Pestre, meglátogatod őket.

2019. szept. 22. 14:00
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Előre szeretnék bocsánatot kérni a hozzászólásomért, mert már nagyon nem a te kérdésednél járunk, de örökbe fogadó szülőként nem tudok elmenni az adott hozzászólás mellett és ígérem neked, ez az utolsó hozzászólásom, én itt befejeztem, bárki, bármi is fog írni.

"Szerintem nem a neveléstől anya valaki" -

Nem? Tényleg nem számít szerinted az első 16-18 év? Nálunk nyílt örökbe fogadás volt... szó szerint a születésétől fogva én gondoskodom róla. Én vagyok az, aki 3 óránként etette, tisztába tette, én vagyok , aki megtanította járni, beszélni, versekre, énekekre, én vagyok aki ha lázas volt ott feküdtem mellette és egész éjjel ébren voltam jól van-e.. én vagyok aki ha elesett puszit adott a fájó testrészre, én vagyok aki 1 héten keresztül 24 órában ott feküdt mellette a kórházban mert műteni kellett, én vagyok ott minden ovis eseményen... egyszerűen én (és a férjem) vagyunk azok akik a szeretetet, biztonságot nyújtják neki nap mint nap... Tényleg úgy gondolod mi csak "örüljünk hogy kölcsönkaptunk valakit?" .

"Az örökbefogadók gyereket fogadnak “örökbe”, amíg az nem képes magáról gondoskodni. Ez pár év, egy emberöltőhöz képest. Utána a gyerek megszakíthatja velük akár a kapcsolatot, és élhet a vér szerinti anyjával, vagy tökegyedül. Örökbe.. vagy ameddig a gyerek akarja."

Hány 'rendes" családnál hallod hogy a gyereke le se sz..-ja? - ez nem genetika függő... ennek semmi köze az örökbe fogadáshoz... ez épp úgy előfordul hogy a gyerek más irányt vesz normális családoknál, mint "nem normálisoknál"

"Jó nekik, mert gyereket nevelhetnek, részben a gyerek anyjává válnak. Az egyik anyjává, mindketten csak félig azok. Nagy dolog átadni egy részed valakinek. Nem sokat, de valamennyit. Én imádom a gyerekemen viszontlátni a mosolyom, vagy a tekintetem. Az apjàt is jó látni benne. Ahogy az egészen új, tőlünk távol álló részeket is." - ezt már leírtam... baromira nem érdekel látom-e benne a felmenőim vagy a férjem vonásait - és itt jegyezném meg... te vagy az, aki nem menne át egy örökbe fogadási pszichológiai vizsgálaton... szerencsére :)

"Nem nézem le az örökbefogadókat, de utálom, ha szentként kezelik őket(ahogy itt a válaszokban). Az örökbefogadók nyernek azzal, ha gyereket nevelhetnek. Nem önfeláldozó mártírok, hanem tudják, hogy gyermeket nevelni érték. Nem tartozik senki hálával nekik, a kérdező sem." - Senki se mondta hogy bármelyik örökbe adónak hálásnak kéne nekünk lenni, mert a gyermekét neveljük... pont fordítva írtam... hálás vagyok az örökbe adónak, hogy megadta nekem a lehetőséget, hogy gyermekem legyen. Egyáltalán nem kell szentként kezelni minket. Ezt csak te érzed. Nem vagyok az. Egyikünk sem az. Csak meddőként (igen, az első gyermekem után meddő lettem) nem volt más lehetőségem, amit egy pillanatig sem bánok!)

ˇ"Jogilag a szülei lehetnek, ez a fele a neveléses, de biológiailag sosem lesznek azok. Ettől még szerethetik egymást anya gyerekként, ahogy a sosem látott vér szerinti szülő is szeretheti a gyermekével egymást anya gyerekként, rájuk néznek, és érzik a kapcsolatot. Örökbefogadóknál dettó." - tényleg nem leszünk soha a biológiai szülei... - ha olvasnál-hallanál történeteket vér szerinti szülő és örökbe fogadott gyermek találkozásáról későbbi kapcsolatáról.. elgondolkoznál a mondatodon... látszik, hogy halvány lila gőzöd nincs a valós történetekről, csak elképzelésed...

"Elvileg ennek tudatában fogadják örökbe a gyerekeket, van is rá pszichológiai vizsgálat, a nevelni akarás a kulcs, nem a segíteni akarás. Tisztában vannak vele, hogy nem egyedüli anyák lesznek, hanem szív szerinti anyák a vér szerinti anya mellett." - Ez így van.. tudjuk... egyszerűen csupa nagy betűvel ANYÁK leszünk... (nevelni akarás?? basszus szerinted én azért akarok egy gyereket, hogy neveljem???? Én szeretni akarom... és szeretem is... baromira nem "nevelni" )

ˇ"Nevelheted x évig(amíg betölti a 18at), cserébe olyan jogokat kapsz, mintha az anyja lennél. És olyan érzéseket is." - természetesen az érzések a jogokkal vannak összefüggésben... őszintén sajnállak ha így

gondolod...

"Gyereket nevelni csodás, egy rakás jó dolog jár érte, de minden örökbefogadó tudja, hogy legkorábban a gyerek 16 éves korában beléphet az örökbefogadó anya a képbe és ott lehet a gyerek igazi anyjaként a gyermek 100 éves koráig, amiből kihagyott tizenxet." - igen.. tudjuk... ennek ellenére teszünk meg mindent a gyermekünkért... ennek a tudatában, hogy bármikor választhat majd... (vajon miért nem félek én ettől?) )

"Ettől nem ér kevesebbet, csak annyit, mint egy gyermeket nevelő anya, akit biológiailag semmi sem köt a gyerekhez, csak érzelmileg. Mint egy kedvenc tanárnihez vagy bébiszitterhez. Az az x év, amit együtt töltöttek, az kapcsolja össze őket, de ezt nem lehet fokozni később. Egy vér szerinti anya kihagyhatta a gyermeke első 18 évét, de a vér összeköti őket és jelen lehet a következő 80 évben.

" - valóban az érzelmi kötődés szart sem ér... csak a biológia... hmm... nagyon bízom benne, hogy neked soha nem lesz örökbe fogadott gyermeked :)

A többi mondatod már az adott kérdéshez kapcsolódik és más téma... de én itt befejetem.. és még egyszer bocsánat a kérdezőtől, hogy idáig "fajultak" a válaszok :)

2019. szept. 22. 22:05
 27/30 A kérdező kommentje:
Semmi baj, köszönöm az izgalmas vitát. Nehéz kitalálnom, hogy én mit gondolok erről az anyaság a témáról. Leginkább folyton mást...
2019. szept. 23. 08:18
 28/30 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó, nem sz.rt sem, hanem csak annyit, mint a gének.

Az extra, amit érzel, ha meglátod magd, vagy egy szeretted a gyerekben. Ha látsz valamit, amiben hasonlít rád, és ő is láthat benned.

Egy rakás sztori van, hogy zárt örökbefogadás során érezték a gyerekek, hogy valami nem stimmel, mások. Még ők is tudják, érzik, hogy nincs közös részük a szülővel.

Ez hatalmas dolog, aki nem élte át, nem tudja. Próbálj arra gondolni, milyen fontos volt neked gyerekként, hogy a szüleiden láttál x vonást, és magadon is viszontláttad. Hogy emberek mondták, kiköpött anyja.

Ha most sem megy, emlékezz arra, milyen volt, mikor a nevelésed láttad viszont a viselkedésében. Én arra is emlékszem, mikor először bátorított valakit úgy, mint én őt. Leírhatatlan volt.

Ezt az érzést folyamatosan érzi az, aki vér szerinti gyereket nevel. Csak erősebben, mert nem ő alakította, hanem valami nála nagyobb erő, a születés, örökítés csodája.

Ez az a plusz, amiért a vér szerinti anyák nevelik a gyereküket, és nem osztogatják el gazdagabbaknak, teljes családoknak, nagyobb házzal rendelkezőknek, több diplomásoknak.

Ez nem csak a szülőknél plusz, a gyereknél is. Nekem hatalmas dolog volt, az ismerőseimnek is, éveken át fel feljött, mit kitől örökültünk, jobb rosszabb értelemben egyaránt. Összetartozásérzést ad mindkét félnek szavak nélkül is.

Meg lehet nézni ezeknél a válaszoknál is, milyen véleménnyel vannak a kérdezőről, és milyenről az anyukáról. A feleség szent, hálás lehet neki, hogy valaki foglalkozik a gyerekével, az ex eldobta a gyerekét.

Pedig nem. Csak olyan, mint egy kakukk, jobb környezetet biztosít, olyat, amire ő nem képes. Valóban hálás lehet annak, aki szereti és neveli a gyerekét, de ugyanúgy minden rokonnak, idegennek, aki rendes vele. Ez nem extra, és nem szívesség.

A többit csak kitaláltad, sehol nem írtam ilyeneket, fontos persze, de elenyésző 100 évhez képest azt első 15.

Azt sem írtam, hogy a joggal a szeretet pàrosul, mutass már rá.

A pszichológiai teszt nem nagy cucc, ismerek olyat, aki végzi, de felháborít, hogy minden buggyant embert átengednek.

Bár ismeretlen lenne ez a világ.

Ti gondoljátok, hogy az aktuális törvénytől válik valaki anyává, én az ellenkezőjét állítom.

A kérdező egy életen anyát a gyermeke anyja marad döntése ellenére akkor is, ha nem látogathatja a következő 10 évben.

A nő, aki felnevelte, az az anya lesz, akivel felnőtt, a másik az az anya, akinek egy része benne él. Egyiknél sem teljes az anyaság, mindketten adtak valamit a gyereknek, valami olyat, ami egy életen át elkíséri.

Viszont, ha a kérdező a gyereket továbbra is látogatja, tartja vele a kapcsolatot, sokkal inkább az anyja lesz, mint aki az orrát törli a kicsinek.

Ha pedig az időre akarunk hivatkozni, a gyerek az ébrenléti idejének nagyrészét az óvónővel tölti(napi 9 órát általában), és mivel 12 órát vannak ébren, ki lehet számolni, mennyit tölt a nevelőanya a gyerekkel.

Azt el lehet felezni, mert apuka is képben van, ő is tölt időt a gyerekkel kettesben, aztán még ki lehet vonni a 3asban töltött időt is, mert olyankor is osztott a figyelem.. Tesó is van, kisebb, vonjuk ki itt is azt az időt, amikor anya kettesben van a picivel.. Most ehhez mérjük azt a több órát, amíg a szülőanya kettesben van a gyermekével látogatási idő alatt.

Ha ez hétvégére esik, pont ugyanannyi időt töltenek mindketten a gyerekkel, ha a minőségi időt nézzük, akkor meg pláne a szülőanya felé billen a mérleg.

Ezért is érzik úgy bíróságon is, hogy egy teljes nappal egy héten be lehet hozni azt a minőségi időt az apukának, amit anyuka szán a gyerekre hétközben.

2019. szept. 23. 08:20
 29/30 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, minek regényt írni folyton a hülyeségről, kinek van ezt kedve/ereje végigolvasni? Kit érdekel kit hogy hívunk, igazi anya vagy nem igazi, mi annak az értelme h vki részben anya?? Nyilván semmi. Ezekre NE válaszolj, költői kérdések!!! óvónőt ebbe belekeverni megint totális butaságra utal, trollkodásra. A lényeg h a gyerek azt fogja anyjának tartani, aki felneveli, aki törődik vele. Emellett tudja h nem ő szülte - és?
2019. szept. 23. 11:46
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Sajnálom,ami veled történt. Arra kell gondolnod,hogy az édesapjával és a mostani párjával él a gyermeked,akik szeretik,és nem idegeneknek adtad örökbe. Ez esetben ugyanis nem is tarthatnád vele a kapcsolatot semmilyen formában sem. Így része lehetsz az életének. De örökbefogadó szülőként én sem tudok elmenni az itt kialakult vita mellett. Ezért ne haragudj,Kérdezö. A nagy fiam 20 éves,16 hónapos volt,mikor örökbefogadtuk. Sose volt ez titok előtte. Nem kíváncsi a vér szerinti szüleire. Azt mondja,neki mi vagyunk a szülei,neki nincs másik anyukája,csak én. Ezek az ő szavai. Tudja,hogy bármikor,amikor szeretné,megkeresheti a vérszerinti szüleit,mi támogatni fogjuk. A kisebbik 10 éves,9 hónaposan került hozzánk. Ő is tisztában van azzal,hogy örökbefogadott. Rajtuk kívül nevelőszülőként egy 4 és egy 5 hónapos babát nevelünk. Csak ennyit szerettem volna hozzátenni a vitához. Kérdező: amit tehetsz,légy része továbbra is a gyereked életének,aki így érezheti,hogy bár nem veled él,de mindig számíthat rád.
2019. szept. 25. 20:08
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!