Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Örökbefogadottaktól kérdezném:...

Örökbefogadottaktól kérdezném: titeket zavar az, hogy a születési anyakönyvi kivonaton az örökbefogadó anyukátok neve áll? Úgy éltétek meg, hogy ez az "identitás elvesztése", meg "hazugság", mert nem ő szült? Amerikai subreddit fórumokon olvasni ezt.

Figyelt kérdés
Magyar fórumokon, csoportokban erről semmit sem találni, csak annyit, hogy ha roma a baba akkor mutassuk meg neki azt a kultúrát, hadd fedezze fel nyugodtan, ami teljesen érthető, ahogy az is, hogy ne beszéljünk csúnyán a biológiai felmenőkről. Az örökbefogadott ismerőseim sem panaszkodtak erről, legalábbis nekem nem. Kifejezetten amerikai csoportokban, subredditeken olvastam azt, hogy ez egy komplett identitásvesztés a születési anyakönyvi kivonat, ha pedig fehér fogad örökbe pl. fekete babát az kulturális genocídium, szegényelleneség, megmentő komplexus meg ilyenek. Szeretnék tisztán látni, hogy ez egy újabb amerikai agybaj csak, vagy mi.

tegnap 12:12
 1/5 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: ott nyilván máshogy működik a rendszer, amibe mi nem látunk bele, viszont ez inkább ilyen woke elméletnek tűnik nekem.
tegnap 12:14
 2/5 anonim ***** válasza:
87%

Bocs, hogy illetéktelenül (nem örökbefogadottként) írok, de meglett emberként alig fordult elő velem, hogy a szül.akvi. kivonatot kezembe vettem (ügyintézéshez vittem magammal), olyan meg még kevesebbszer, hogy olvasgattam volna, hogy az egyes rovatokba mi van írva.

Amerikáról meg röviden az a véleményem, hogy a korlátlan hülyeségek hazája.

tegnap 12:17
 3/5 A kérdező kommentje:
Dettó. Aki arra panaszkodik, hogy az örökbefogadói bántalmazták vagy elhanyagolták az full jogos, eleve elhagyott gyerekkel ilyet tenni elképesztően undorító, de a többiek hisztije amiatt, hogy hú, nekik ellopták az identitásukat egy születési anyakönyv miatt az nekem 100%-os woke műhiszti. És kompletten amerikai...
tegnap 12:32
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én örökbefogadó szülő vagyok a gyermekem még csak 10 éves, de tisztában van vele, hogy örökbe fogadtuk. Mivel nyílt of volt , tudja a szülőanyukája nevét is. Tudja azt is, milyen néven született. Tehát: nem gondolnám, hogy neki ebből problémája lesz valaha is, hogy most az én nevem van beleírva az anyakönyvébe. Minden "normális" öf szülő úgy neveli a gyermeket, hogy tisztában legyen vele, hogy nem ő szülte. Aztán majd ha nagyobb lesz ha szeretne (és a másik fél is nyitott lesz rá) találkozhat a vér szerinti anyukájával és beszélgethet vele.
tegnap 12:33
 5/5 A kérdező kommentje:
Így igaz!
tegnap 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!