Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha megengedhetem azt a "luxust...

Ha megengedhetem azt a "luxust", hogy nagy korkülönbséget hagyok a gyerekek között, akkor miért ne? Melyik szülő döntse el, ha nem értenek egyet?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok és van egy 5 éves fiam. Diploma után rögtön született, nagyon jó volt ilyen fiatalként gyerekeket vállalni. Tudom, hogy ez nem mindenkinek lehetséges, de mivel a férjem 34 éves volt akkor, ezért már általa megvoltak a szükséges anyagi feltételek. Nem volt kérdés, hogy akarunk még gyereket. Azonban eljött az a pont, hogy ő hirtelen nagyon akarja már most, én pedig még évekig gondolni sem akarok rá. Én úgy gondoltam, hogy kb majd akkor, ha 9-10 éves lesz a nagyobb. Látom a kétgyerekes anyákat ahol kicsi a korkülönbség, pl nővérem, sógornőm, szomszéd, stb. Ezt én nem akarom, és nem azért mert nem bírnék velük, sokszor 4 gyerek van nálunk napokig, ha arról van szó, és nagyon jól kezelem, ráadásul "csak" kettő lenne, biztosan menne. Egyszerűen szeretem megadni neki azt a figyelmet, ami kettő mellett nem menne. Nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott, pont annyi munkám van, hogy nagyon sok időt tudok vele és a férjemmel is tölteni. Ha elmegyünk valahova, nem kell hogy megbolonduljak, nem kell kettő fele szakadni, tudok csak á figyelni. Testvért persze azért szeretnék neki, és valójában rá is gondolok ilyenkor mikor azt mondom, hogy a figyelmet majd neki is szeretném megadni, hiszen egy 10 éves már teljesen más kategória. Van egy anyuka aki szintén így szült és ő is azt mondja, hogy a testvérek imádják egymást, a kicsi felnéz a nagyra, a nagy gondoskodik a kicsiről, sokat vannak együtt, ettől én sem félek (nálunk is nagy a korkülönbség és jobb testvérek vagyunk mint az átlag).

Szóval én nem szeretnék most, a férjem viszont nagyon szeretne gyakorlatilag azonnal. A legdurvább, hogy nem tudunk igazságot tenni, mert akár most is lehetne, ha én nem gondolnám ezt. Csak azért mert ő szeretné és szüljek most? Tudom, hogy sokakat sürget az idő, meg jobb egyben letudni. De én szeretem, élvezem az együtt töltött időt, ahogyan minden nap tanulunk, olvasunk, programozunk együtt. Érzem, hogy ez nem menne ennyire klasszul, ha itt lenne egy másik kicsi. Most ő még igényli, most kell vele lennem, 15 évesen már nem akarja hogy együtt játszunk, hiszek abban, hogy most kell megalapozni a jó kapcsolatot. Ráadásul én ráérek korban. Miért nem ért meg a férjem? Nem is van vele többet, nekem lenne sokkal nehezebb, meg a gyerekeknek. Hogy nem lehet ezt megérteni?

2019. júl. 5. 19:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
52%
A nagy korkülönbség nem biztos, hogy, jól sül el. Egyik barátom és a bátyja között 11 év van, amikor a testvére 18 lett, elment egy távoli egyetemre, alig járt haza és utána elköltözött végleg. Semmilyen kapcsolat sincs közöttük.
2019. júl. 5. 22:36
 12/16 anonim ***** válasza:
60%

Most is elég nagy lenne korkülönbség már 6 év ,ha még vársz akkor még nagyobb lesz korkülönbség és akkor lesz 2 egyke gyereked lehet mert teljesen más lesz 10-11 évesel és egy picivel .

Nekem 3 gyerekem van az első kettő közt 18 hónap van , míg a 2-3 közt 6,5 év különbség van 2 gyerek közt enél nagyobb nem kell ,kisebbik fiam imádta és imádja húgát de mivel ő kamasz ,néha sok neki csivitelö nyüzsgö húga ,most már így figyelnem kell hogy ne legyen sok fiaimnak hugukbol ,persze van elönye lesz ki megvédje hugit késöbb is ,mert bántani másoknak szigorúan tilos hugukat .

2019. júl. 6. 05:57
 13/16 anonim ***** válasza:
89%
Nálunk 8 év van a fiúk között, sok az előnye, de van azért hátránya is. Programot szervezni pl nem könnyű kettejüknek (11 most a nagy, 3 a kicsi). Viszont jó testvérek, szeretik egymást, szoktak együtt játszani, és tényleg tök jó, hogy a nagy már önálló volt sok mindenben, amikor az öccse született.
2019. júl. 6. 10:14
 14/16 anonim ***** válasza:
81%
Ez közös döntés legyen. Nem tenyészállat vagy, hanem a gyermeke anyja. Viszont, ha pár év múlva ő már nem akar, akkor azt Neked is ugyan úgy el kell fogadnod. Őt is meg lehet érteni, mert rendben, hogy Te ráérsz, de ő mindjárt 40 éves. Így is közel 60 lenne mire a 2. gyermek érettségizik. Egyébként abszolút értem miről írsz és átérzem és biztos jobban megértené, ha közel azonos korúak volnátok. Valószínűleg nem is sürgetne.
2019. júl. 6. 11:23
 15/16 Coffelia ***** válasza:
63%
Szerintem nincsen univerzálisan ideális korkülönbség, ez minden esetben az adott szülők, az első gyerek, a körülmények, a munkaviszonyok és a lehetőségek együttes függvénye. Ez pedig minden családban más. Akkor szülj, ha úgy érzed, tudnád szeretni és várni a másodikat. Nekem az első gyerekem becsúszott, és vért izzadtam az íkúból kötődésért, mert magától nagyon nem akart jönni. Nem is lesz második.
2019. júl. 10. 16:44
 16/16 anonim ***** válasza:
Én vagyok a legkisebb a családban, bátyám 10, nővérem 14 évvel idősebbek nálam. Nagyon jó tesók vagyunk a mai napig, már 42 vagyok. Mindig imádtuk egymást. Én későn jöttem, a szüleim már 78, és 79 évesek, és köszönik szépen, nagyon jó egészségnek örvendenek. Én 35 évesen szültem a fiamat, nem akartam kis korkülönbséget, ezért nem vállaltunk neki tesót. Mindenki döntse el maga, hogy mennyi az ideális. Szerintem is minimum 5 év.
2019. júl. 11. 19:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!