Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha megengedhetem azt a "luxust...

Ha megengedhetem azt a "luxust", hogy nagy korkülönbséget hagyok a gyerekek között, akkor miért ne? Melyik szülő döntse el, ha nem értenek egyet?

Figyelt kérdés

26 éves vagyok és van egy 5 éves fiam. Diploma után rögtön született, nagyon jó volt ilyen fiatalként gyerekeket vállalni. Tudom, hogy ez nem mindenkinek lehetséges, de mivel a férjem 34 éves volt akkor, ezért már általa megvoltak a szükséges anyagi feltételek. Nem volt kérdés, hogy akarunk még gyereket. Azonban eljött az a pont, hogy ő hirtelen nagyon akarja már most, én pedig még évekig gondolni sem akarok rá. Én úgy gondoltam, hogy kb majd akkor, ha 9-10 éves lesz a nagyobb. Látom a kétgyerekes anyákat ahol kicsi a korkülönbség, pl nővérem, sógornőm, szomszéd, stb. Ezt én nem akarom, és nem azért mert nem bírnék velük, sokszor 4 gyerek van nálunk napokig, ha arról van szó, és nagyon jól kezelem, ráadásul "csak" kettő lenne, biztosan menne. Egyszerűen szeretem megadni neki azt a figyelmet, ami kettő mellett nem menne. Nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott, pont annyi munkám van, hogy nagyon sok időt tudok vele és a férjemmel is tölteni. Ha elmegyünk valahova, nem kell hogy megbolonduljak, nem kell kettő fele szakadni, tudok csak á figyelni. Testvért persze azért szeretnék neki, és valójában rá is gondolok ilyenkor mikor azt mondom, hogy a figyelmet majd neki is szeretném megadni, hiszen egy 10 éves már teljesen más kategória. Van egy anyuka aki szintén így szült és ő is azt mondja, hogy a testvérek imádják egymást, a kicsi felnéz a nagyra, a nagy gondoskodik a kicsiről, sokat vannak együtt, ettől én sem félek (nálunk is nagy a korkülönbség és jobb testvérek vagyunk mint az átlag).

Szóval én nem szeretnék most, a férjem viszont nagyon szeretne gyakorlatilag azonnal. A legdurvább, hogy nem tudunk igazságot tenni, mert akár most is lehetne, ha én nem gondolnám ezt. Csak azért mert ő szeretné és szüljek most? Tudom, hogy sokakat sürget az idő, meg jobb egyben letudni. De én szeretem, élvezem az együtt töltött időt, ahogyan minden nap tanulunk, olvasunk, programozunk együtt. Érzem, hogy ez nem menne ennyire klasszul, ha itt lenne egy másik kicsi. Most ő még igényli, most kell vele lennem, 15 évesen már nem akarja hogy együtt játszunk, hiszek abban, hogy most kell megalapozni a jó kapcsolatot. Ráadásul én ráérek korban. Miért nem ért meg a férjem? Nem is van vele többet, nekem lenne sokkal nehezebb, meg a gyerekeknek. Hogy nem lehet ezt megérteni?

2019. júl. 5. 19:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
6%
Te beteg vagy.max ami normàlis 3-4 év korkulömbség.Nyuggerként akarod felnevelni a másikat?
2019. júl. 5. 19:27
 2/16 anonim ***** válasza:
60%
Ha most szülnél másodikat már akkor sem lenne kicsi köztük a korkülönbség. Az 1-2 év a kis korkülönbség. A férjed azért nem érti meg, mert lehet, hogy nem nyugdíjasan akar gyereket vállalni.
2019. júl. 5. 19:29
 3/16 anonim ***** válasza:
44%

15 év korkülönbséget akarsz??

Ez nem valami jó ötlet, már bocs. Az 5 év sem kevés korkülönbség már, teljesen elfogadná már ebben a korban a kicsit a nagy.

2019. júl. 5. 19:39
 4/16 anonim ***** válasza:
60%
Párod közeledik a 40-hez, biztos van most egy kis pánik rajta ezzel kapcsolatban. Próbáld meg megértetni vele, hogy te visuont meg bőven ráérsz. Próbáljatok meg kompromisszumot kötni, most vagy 26, ha vártok még 4 évet is szülhetsz még hármat is akár. A nők tőbbsége ennyi idősen találja meg a párját ( kivéve itt a gyakorin, mert itt mindenki 18 évesen szült és 30 évsen már egy roncsnak érzi magåt)
2019. júl. 5. 19:52
 5/16 anonim ***** válasza:
63%

Cáfollak 1es, nem a 3-4 év max korkülönbség a normális. Én sem akartam 1-2 év után újra szülni amúgy, mert vissza akartam menni egy kicsit dolgozni, plusz meg akartam adni a kellő figyelmet a nagynak. Akartam, hogy egy kicsit önállóaodjon, pl már meg tud kenni magának 1 kenyeret, rá tudja tenni a felvágottat, vagy tud cerbonát adagolni magának. Most 6 éves, a tesója 6 hós.

Köztem és a tesóm közt ennyi van, párom és a bátyja közt 8 év. Tökéletes náluk is, nálunk is. Nem szarmazott belőle hatranyuk. Volt egy 5 éves intervallum mindkettőnknél, mikor húzos volt, én kirepultem ocsem még nem. Pároméknál is volt egy rossz időszak, akkor ismertem meg őket. Azóta a legjobb tesók es én is az enyémmel.

Én a nagyobb korkülönbség híve vagyok, de azert a 7et ne haladja meg. A fiam imádja az öccsét, ha sír a kiságyban, rohan, hogy majd ő megnyugtatja, játszik vele, segit pelenkazni, vagy kiválasztja a ruhát stb.

Viszont köztetek is nagy a korkül. A párod nem lesz fiatalabb, és megértem, hogy nem akar sokat várni. Azt mondom, beszéljétek meg és találkozzatok félúton. Mondjuk ne 9-10 éves legyen a nagy, hanem betölti a 6-ot és onnantól elkezdenétek próbálkozni. Elsőre nem jön össze a baba, plusz ott az a 9 hónap, szóval ha összeadod, így is 7 felett lesz kb mire megszületne. Hidd el, ha 9-10 éves lesz a nagy, nem akarod majd felasni a munkád kakis pelusokra és éjszakai kelésekre. Nekem is nehezen ment, de még könnyebb volt visszarázodnom, mint mondjuk 3 év mulva.

2019. júl. 5. 20:16
 6/16 anonim ***** válasza:
79%

Néhány válaszoló, mint 1 és 3, el sem olvassa a kérdést.

A kérdezőnek most 5 éves a gyereke, kb 5 év múlva szeretne még egyet. A kérdező akkor 31 lesz.

Nekem is 10 év van a 2 legnagyobb között. A kicsik között meg 1.5 év. Igazat adok neked.

2019. júl. 5. 20:21
 7/16 anonim ***** válasza:
87%

Mindenkinek a magánügye.

Elsőt 24 évesen szültem,most 32 évesen a másodikat. Senki véleménye nem érdekel.Nekem nincs tesóm,ők legalább lesznek egymásnak.

Én nem lennék képes egy kicsit meg egy picit nevelni.

2019. júl. 5. 20:29
 8/16 anonim ***** válasza:
46%
Te ráérsz, de a férjed nem. Amikor összejöttél egy sokkal idősebb pasival, erre nem gondoltál?
2019. júl. 5. 20:31
 9/16 anonim ***** válasza:
96%
Próbáljatok kompromisszumot kötni, ő is engedjen két évet, te is.
2019. júl. 5. 20:49
 10/16 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem ezzel nincs semmi gond. Nálunk is 12 év lesz a 2 gyerek között. A két testvérem között is 11 év van . Soha nem volt belőle problèma.
2019. júl. 5. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!