Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit gondoltok szülők, mi...

Mit gondoltok szülők, mi lenne a helyes döntés? (hosszú történet)

Figyelt kérdés

Adott volt egy házaspár 10 hónapos kislánnyal. Apu megismerkedett egy kolléganővel, úgyhogy rapid válás lett a vége, a 10 hónapos leányzó az anyához került, apuka ismét megházasodott a megismert kolléganővel, és lett 2 gyereke.

Az anyuka idő közben beteg lett, többször volt kórházban (pszichiátrián diagnosztizáltak nála súlyos betegséget, amiből gyógyulni nem igazán lehet), ezért a közös lányuk 8 évesen átkerült az apához, és az új feleségéhez.

A lány kitűnő tanuló már negyedik éve, szorgalma és magatartása jeles, rengeteget olvas,sok barátja van, a kirekesztett osztálytársaira különösen figyel. megviselték a történtek, tehát vannak problémái, az apja keveset látogatta az első 8 évében, szóval szinte idegen helyre került, mégis jól beilleszkedett, és új barátokat szerzett, akikről órákat tud mesélni minden nap.

a kislány jelenleg már 10 éves, a nevelőanyával való kapcsolata eljutott oda másfél év után, hogy kijelentette, hogy nem hajlandó tovább vele élni, és nem tűri meg a gyereket, gondolkodni sem hajlandó a további együttélésről. szerinte rosszul pakolja ki a mosogatógépet, rosszul mossa fel a padlót, és nagyjából minden mozdulatában a hiba van, mert mindent bénán csinál, és a gyerek manipulálja és feszültséget kelt. emellett az összes többi rokon oda van ezért a lányért, mindenhol szófogadó, kedves, érdeklődő, tanulmányi versenyen is szerepelt.

apa erre az egészre úgy reagált, hogy úgy döntött, hogy nem tud a másik két gyereke nélkül élni, ezért a lány nem maradhat otthon, ezért menjen a nagynénihez egy immár harmadik iskolába, másik településre.

nyilván nagyon sok részlet van minden ilyen történetben, amit nincs időm leírni, és talán a helyzet egyszerűbb átlátása érdekében nem is teszek meg.

kérdésem szülőktől éf nem szülőktől az, hogy ki milyen viselkedést várna el a történet különböző szereplőitől.

2019. júl. 2. 18:38
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon remélem, hogy hozzád kerül és végre boldog lehet. Megérdemlitek egymást. Ha eddig is szeretted és látogattad, szerintem nem lesz gond. Amúgy szerintem ő már rég tudja, hogy mindenki utálja a mostani helyén. Nem kell mindkét szülőt pótolni, rengetegen nevelik teljesen egyedül a gyereküket és mégis boldogság van. Kitartást neked és legyetek nagyon boldogak együtt!
2019. júl. 2. 19:48
 12/27 anonim ***** válasza:
100%
Neked sem könnyű döntés, hiszen hatalmas felelősséget veszel a nyakadba, ráadásul a kislány lelkileg már most is sérült. De ha döntesz, bele fogsz jönni. A férjem 6, a húga 2 éves volt, mikor elvesztették a szüleiket. A nagynénjükhöz kerültek, egyik napról a másikra, egy másik városba, majd 1 évre rá elköltöztek. Nem volt könnyű senkinek, a nagynénjük egyedülálló fiatal nő volt, és hirtelen kapott 2 kisgyereket.De belejött, és nagyszerű "munkát" végzett. (Azt nem mondom, hogy a férjemnek és a testvérének nincsenek leki gondjai, de a halál körülményei sem voltak "normálisak", de viszonylag normális felnőtt lett belőlük.)
2019. júl. 2. 19:51
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz helyzet, de megoldod. Viszont egyetértek azzal, hogy keressetek pszichológust mindkettőtök érdekében. Szerintem a családsegítőnél ingyenes. Remélem az anyuka rendbe jön.

Azért az új feleség egy ocsmány disznó. Kikezd egy házas, újdonsült apukával aztán meg kolonc a gyerek, akinek tönkretették az életét :( Apukának is csak gratulálni tudok. Erkölcsileg, emberileg egy nagy nulla mindkettőjük.

2019. júl. 2. 21:52
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Biztosítsd róla, hogy szereted és nem fogos elhagyni, eldobni.

Nem lesz egyszerű egy kiskamasszal, de mivel van kötődés (szeretet) köztetek, biztos meg fogjátok oldani!

2019. júl. 2. 22:55
 15/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, szóval ti is úgy gondoljátok, hogy ott a helye ahol szeretik, és mindegy, hogy nem az apával marad, és felesleges erőltetni.

Igazából az együttéléstől egyáltalán nem félek, sokszor heteket van nálam, szinte minden szünidőt és hétvégét nálam tölt, egyedül azért szokott kényelmetlen lenni mert nem erre vagyok berendezkedve, de ha meglesz a saját kis szobája akkor máris kényelmesebb lesz.

Engem csak az aggaszt, hogy milyen lesz ha most újra megtörik az iskola miatt. Nemtudom hogy hogyan kellene az egészet elmondani neki? Görcsben van a gyomrom..minden hétvégén a baratairól mesél, rengeteget.

Egyébként én nem vagyok egyedül,másfél éve élek együtt a párommal, és még ő is nagyon szereti a kislányt, pedig neki aztán tényleg semmi rokoni köteléke nincs vele, de nem viseli el, hogy így bánjanak vele, szóval szinte gondolkodás nélkül mondta, hogy minden további nélkül jöhet, intézkedjünk lakással kapcsolatban, úgyhogy szerencsém van, ő nagyon jó ember.

A pszichológusra mindenképp gondoltam, jót fog tenni neki, sajnos az eddigi traumákat sem dolgozta fel teljesen szerintem, még sokszor felteszi azt a kérdést is, hogy miért pont az én anyukám ilyen beteg.. :( erre jön majd még ez is.

2019. júl. 2. 23:48
 16/27 anonim ***** válasza:
Jobb helye lesz nálad.A gyereknek meg úgy kell adagolni,hogy megmaradnak a barátai,majd taliznak,ecetera,de egy csomó új izgalmas dolog lesz majd a másik suliban is,és ha itt is lesznek barátok,annyi barátja lesz a végén,hogy ki se látszik belőlük :)
2019. júl. 3. 00:10
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Ott jobb lesz neki ahol szeretik foglalkoznak vele .de vigyázz rá nagyon mert lelkileg így is agyon van gyötörve .csak finoman .
2019. júl. 3. 07:16
 18/27 anonim ***** válasza:
45%
tudom, még pici, de nálunk már általánosban is volt kolesz. Esetleg nálatok? Ezt csak azért írom, hogy így nem szakadna ki a környezetéből, viszont egy szerető légkörbe tudna hazamenni. Esetleg fel lehetne ajánlani, s ő eldönthetné, így kicsit bevonni a döntésbe, nem kész tények elé állítva
2019. júl. 3. 21:53
 19/27 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat. kollégium sajnos nincsen abban a suliban, sem a környéken, plusz igazából hivatalosan nem is lesz elintézve a dolog.. szóval papíron apánál marad, kapja majd az adókedvezményt, én meg hivatalosan nem leszek senki, így talán rendesen fog támogatni anyagilag.

a lényeg, hogy nem jelenthetem át a lakcímét, és ha helyi hivatalosan, akkor a koliba sem vennék fel..

ismertek olyan gyereket aki többször is iskolát váltott? szegény már eleve az új tanárain is stresszel (most megy felsőbe), most jöhetnek az új barátok is..

mondjuk az előzőtől is rettegett, és már 2 hét után azt mondta, hogy nagyon jól érzi magát.

2019. júl. 4. 11:58
 20/27 A kérdező kommentje:
ja igen, így lakcímváltozás nélkül úgy lesz megoldva az iskola, hogy alpaítványi/magánsuliba megy át.
2019. júl. 4. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!