Van értelme fellebbeznem a döntés ellen vagy teljesen felesleges? Nem mindennapi történet.
Egy magyarországi egyetemen tanulok jelenleg, valamint kollégista vagyok. A teljes tanévre felvételt nyertem egy adott szobába, ahol 3 szaktársammal lakom. A napokban megdöbbenve értesültem, hogy a kollégium igazgatója elrendelte, hogy másik szobába kell átköltöznünk, ráadásul úgy, hogy mind a négyen külön-külön szobába kerülünk, 3 számunkra ismeretlen hallgató mellé.
A bentlakási szerződés első pontja kimondja, hogy abba az adott szobába nyertem felvételt a teljes tanévre, nyomás hatására történő átköltözésről nincs szó benne. A kollégium igazgatója egy több száz oldalas Szervezeti és Működési Szabályzatra hivatkozik, amelynek Hallgatói Követelményrendszert leíró kötetében szerepel egyetlen sor, ami szerint a kollégium igazgatója a kari kollégiumi bizottság egyetértésével, INDOKOLT ESETBEN új lakóhelyet jelölhet ki a hallgató számára.
Amit eddig megtudtam, az indokolt eset az, hogy a kollégiumi szobák hatékonyabb kihasználása érdekében a földszinti lakrészt vendégszobáknak különítik el a továbbiakban, tehát a kollégistákat onnan kiköltöztetik oly módon, hogy az emeleteken lévő, feltöltetlen férőhelyeken "szétszórják" őket.
És itt jön képbe a mi szobánk, amely nem vendégszobaként üzemel majd, hanem a földszintről kiköltöztetett, jó kapcsolatokkal rendelkező baráti társaság kinézte magának és oda szeretne költözni, így helyettük minket szórnak szét a feltöltetlen férőhelyeken.
Kérdem én, ilyet meg lehet tenni, hogy a HÖK és a kollégium úgymond összeesküvést sző pár hallgató ellen és negatív diszkriminációban részesíti őket? Mert az indoklás a hatékonyabb kihasználás, hát a hatékonyságot az nem növeli, hogy nem mi, hanem 4 másik ember tölti fel a férőhelyeket az adott szobában.
Én ebben az esetben közölném az igazgatóval hogy oké, mi kiköltözünk, és szólsz az egyetem dékánjának is.
Ha négyen összeköltöztök, akkor nem jöttök ki sokkal drágábban mint a koliban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!