Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovis szerelem, hogyan tovább?

Ovis szerelem, hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni.

Van egy 4 éves kislányom, tavaly szeptemberben kezdte az ovit, nem szerette, de aztán került egy kisfiú a csoportjába akivel nagyon hamar össze barátkoztak. Utána jött hogy szeretik egymást, meg fognak házasodni, ilyesmi.

Most nyáron egyikük sincs oviban, így gyakran előfordul hogy a fiú jön hozzák vagy a lányom megy oda. Mindig szépen el játszanak.

Tegnap a kislányom volt náluk délután. Este fürdésnél nagyon nézegette magát ott lent, kérdeztem hogy van-e valami baj, mondta hogy nézi nem lett-e sebes amikor oda nyúlt neki a kisfiú mert fájt neki.

Elkezdtem finoman kérdezgetni hogy miért nyúlt oda, ilyesmi.

Erre már nem igazán válaszolt, csak hogy nem tudja, láttam rajta hogy kicsit össze van zavarodva.

Nem faggattam, nem akartam megolvasztani.

Viszont nem tudom hogy szóba hozzam-e a másik anyukának. Holnap jönne hozzánk a kisfiú, de a lányom azt mondta nem szeretne vele játszani.

Szerintetek? Nem akarom le támadni a másik anyukát de még is nagyon zavar ez az egész, aggódom.

2019. jún. 28. 10:41
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
87%

64%-os az ég áldjon meg, hát KICSI gyerekekről van szó, nem kamaszokról!

Természetes a barátság kisfiú és kislány között.

Kérdező, mindenképp beszélj az anyukával, mert ez nem normàlis dolog.

2019. jún. 28. 15:02
 22/30 anonim ***** válasza:
14%
Hol volt a kisfiú anyja, amikor ez történt? Szinten 4 éves lányom van, soha nincsenek felügyelet nélkül, ha van nálunk valaki.
2019. jún. 28. 15:28
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lenne releváns a kérdés szempontjából a barát neme, akkor nem írta volna bele a kérdező hogy fiú barát.

Én sem hallottam olyat hogy lány nyúl lány bugyijába.

2019. jún. 28. 15:34
 24/30 anonim ***** válasza:
84%
Én megbeszélném anyukával, hogy ez történt, a kislányom megijedt, próbáljon ő is puhatolózni. Bár elnézve az itteni tapló válaszokat, ha ő is ilyen akkor megsértődik. Mondjuk akkor is megoldódik a gond mert nem jönnek.
2019. jún. 28. 15:43
 25/30 anonim ***** válasza:
70%

Hát, én nem vagyok mai gyerek, de tisztán emlékszem, hogy oviban megnézegettük hogy kinek milye van. Lányokét, fiúkét is. Megegyszer: nézegettünk, senki sem nyúlkált.

De van a családban óvónő: teljesen normális ez a gyereknel. A baj továbbra is az érintéssel van. Amiről amúgy teljesen mindegy hogy a test melyik részén történt, ha a másik nem akarta, akkor az probléma. Nyilván egy szülőnek a bugyiba nyulkalas a legdurvabb és ezt nem is kell engedni vagy szó nélkül hagyni

2019. jún. 28. 15:43
 26/30 anonim ***** válasza:
15%

24!

Melyik volt a tapló válasz?

2019. jún. 28. 15:44
 27/30 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem is mindenképp érdemes elmndani a másik anyukának, persze igyekezve ítélkezés és felesleges indulatosság nélkül.

A kislányoddal pedig érdemes erről a témáról elbeszélgetni, nemrég jelent meg egy nagyon jó könyv ( [link] ovisoknak/kisiskolásoknak ajánlják, segít a témát felhozni és beszélgetni arról, hogy szabad és kell is nemet mondani.

2019. jún. 28. 16:29
 28/30 anonim ***** válasza:
63%
Hát én sem hallottam olyat,hogy kislány ér úgy egy kislányhoz,h nem szeretné egészen addig amíg nálunk nem történt ilyen. Azóta nem tartjuk a kapcsolatot a kislánnyal és az anyukájával. És csak azért nem szóltam az anyjának mert egy ostoba tyúk és nem kezelte volna helyesen a dolgokat.
2019. jún. 29. 07:31
 29/30 anonim ***** válasza:
93%

Hát, pedig előfordul olyan is, hogy lány „erőszakoskodik” lánnyal. Vélhetően azért ritkább, mert a kislányokat általában férfiak molesztálják, nem nők. De a [link] oldalon (ahol gyerekkori történeteiket írják le az abuzáltak) a sztorik közt vannak olyanok, akik ilyenről számolnak be (lány is, de fiúk is, akiket az unokanővérük molesztált pl.).

Szerintem az oké, hogy a gyerekek kíváncsiak, de ha már valaki konkrétan fogdossa a másikat, pláne úgy, hogy annak utána fáj, ott érdemes arra gondolni, hogy ezt valahol látta vagy tapasztalta az a gyerek. Tudom, őrült tabutéma ez, pedig jobb lenne, ha beszélnénk róla, mert maradandó traumát tud okozni…

2019. jún. 29. 09:17
 30/30 anonim ***** válasza:
32%

Nem olvastam minden választ, de sokukat túlzónak vélem (és remélem, nem kamu a kérdés). Az óvodások körében teljesen természetes, megszokott hogy megnézik, megvizsgálják egymás testét. Ügyetlenek is tudnak lenni olykor, mert tájékozatlanok. Ezt tudomásul kell venni. Nagy eséllyel semmi rossz szándéka nem volt a 4 éves kisfiúnak. Mivel lány és fiú nem ismeri egymás testét, így ha egymáshoz nyúlnak, fogalmuk sincs, melyek az érzékenyebb pontok. (A saját testén általában az ovis tudja már, mi a kellemes, mi a kellemetlen neki a saját nemi szerve kapcsán.) Lehet, hogy hozzáért a kislány csiklójához, esélyesen száraz kézzel, hiszen nem gondolkodik ezen egy ovis. A csikló számára kellemetlen általában, ha száraz kézzel oda nyúlkálnak. Lehet, hogy csak ennyi történt, így akár napokig érzékeny lehet a csiklója. Történhetett máshogy is, de azért az óvodások nem "késelik meg" egymást...

Nem valószínű, hogy egymással játszani szerető két ovis durván nyúlt volna egymás lába közé, azt meg még nem tudják, hogyan tehetik meg fájdalomokozás nélkül. Nem kamaszokról van szó. Más, ha kicsiknél legalább 3 év életkorbeli eltérés van! A kérdező nem olyat említett.

2019. jún. 30. 20:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!