Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gonosznak és manipula...

Mennyire gonosznak és manipulatívnak kell lennie egy gyereknek ahhoz, hogy ezt tegye?

Figyelt kérdés

Egy anyuka a 6 éves lányát egy délutánra rábízza az egyik félig-meddig barátnőnek mondható ismerős nőre, akinek szintén van egy gyereke, egy 8 év körüli fia.

Miután a lányt az anyja otthagyta, az idegen anya felküldi a fia szobájába, hogy játsszanak együtt. A lány életében először van náluk, de nem akar ott lenni, mert frusztrálja az egész helyzet, hogy egy idegen gyerekkel kell játszania, akivel most találkozott először, nincs kedve hozzá.

A fiú egyáltalán nem bántja a lányt, sőt, próbál közeledni felé és játszani vele, de ezt a lány valamiért támadásnak, gúnyolódásnak veszi, ami nem tetszik neki. Egyszer csak váratlanul elkezd sikoltozni, mire az anya rémülten berohan a szobába. Ekkor a kislány ijedt tekintettel, pánikoló hangon, műsírással előadja, hogy a fiú bántotta őt: megütötte, meghúzta a haját, csúnyákat mondott neki. Erre az anya nagyon leszidja a fiút, amiért így bánt a vendéggel, és megmondja, hogy ha mégegyszer előfordul ez, annak verés lesz a vége. Nem lehet hibáztatni érte a nőt, hogy a kislánynak hisz, mert a lány tényleg nagyon hatásvadászan adja elő, hogy bántották.

Miután a nő kimengy a szobából, egy ideig csendben van a két gyerek, aztán a fiú számonkéri a lányon, hogy mégis miért hazudta ezt. Erre megismétlődik az előbbi: sikoltozóroham, műsírás, vádaskodás, és ezúttal az anya tényleg elfenekeli a fiát.

Ezután az nő elkülöníti egymástól a két gyereket külön szobákba, és próbálja szemmel tartani a lányt, de elég egy percre elfordulnia, és épp akkor halad el a lánytól 3 méteres távolságban a fiú, így ismét eljátssza a hattyú halálát és vádaskodni kezd. Az anyuka eddigre már annyira ideges a fiára, hogy még jobban megveri, mint az előbb.

Nem sokkal később megérkezik a lány anyja. A nő elújságolja a történéseket: sajnos a kislány nem érezte jól magát, mert a fia a határozott felszólítások ellenére is bántotta, de ne aggódjon, a fiú alaposan kikapott érte.

Ti mit gondoltok, mennyire kellett rosszindulatúnak és manipulatívnak lenni a lánynak ahhoz, hogy ennyire kitoljon egy olyan társával, aki semmit sem tett ellene?

2019. márc. 28. 16:27
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Aranyos. Egy 10 éves tette fel ezt a kérdést? Az anyukának nem kellett volna bántania a fiút, mert nem tudhatja, hogy igazat mond-e a kislány, viszonylag kicsi gyerekekről van szó, inkább anyukának kellett volna melléjük ülni játszani ha nem tudnak magukban ellenni.
2019. márc. 28. 16:32
 2/12 anonim ***** válasza:
95%
Furcsának tartom, hogy a fiú anyukája gondolkodás nélkül a kislánynak hisu, a fiát oedig meg sem kérdezi, hogy mi történt. Ha nem tudnám elképzelni róla anyjaként, akkor én bizony fülelnék, hogy mi folyik kettejük közt. Ha pedig tudnám,hogy a fiam hajlamos bántani másokat,akkor nem raknám őket össze. Ha megtudnám,hogy a lány hazudós, akkor nem vállalnám a vigyázást rá.
2019. márc. 28. 16:36
 3/12 anonim ***** válasza:
77%

Anyaként kiakasztana, hogy egy ember, akire a gyerekem bíztam, felügyelet nélkül hagyja, ráadásul egy a gyerekem számára ismeretlen gyerekkel.

Szerintem felelőtlenség volt.

Gyereket nem verünk.

A saját gyerekemből kiindulva(5 éves) és a saját gyerekkoromból kiindulva, simán lehet, hogy egyik gyerek fél a másiktól, vagy azt hiszi, csúnyán néznek rá, stb. Az is fix, hogy a gyerekek akaratlanul is kiszíneznek dolgokat érzelmi töltet miatt.

Soha nem bíznám a nőre többet a gyerekem, mert pocsék szülő, felelőtlen és veri a gyerekét.

A lányt nem lehet okolni, a fiút dettó, itt bizony a szülő a hibás.

6 éves, ne akard valami pszichopatának beállítani, hiszen gyerek, annak is kicsi.

2019. márc. 28. 16:52
 4/12 anonim ***** válasza:
43%

Egy 6 éves gyereket akarsz szociopatának beállítani.

Teljesen átlagosan viselkedik a lány a storyban.

Viszont egy 8 éves fiú biztos h nem "tűrné" szótlanul a verést. Főleg ha az igazságtalan. Nem higy utna négyszemközt beszélje meg a lánnyal....

Szóval itt a fiú anyukája egy idegbeteg!

Valószínűleg rendszeresen veri a fiát. Nem foglalkozik a rábízott gyetekkel sem ( akkor miért vállalta h vigyáz rá)

Tehát nekem semmi valószerű nincs a történetben. Mintha még nem is láttál volna gyerekeket.

2019. márc. 28. 17:12
 5/12 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen átlagos az, hogy egy 6 éves gyerek előadja visítva műkönnyek között, hogy bántotta a fiú???! Atya ég. Ez minden csak nem átlagos és nem is normális. Valami nincs rendben a kislánnyal, az tuti. Normális gyerek nem áll neki ilyen hitelesen, tényleg pánikolva, sírva, sikítozva előadni a hattyúk halálát 3x is egymásután, azokutan is, miután látta h az anyuka egyébként ok nélkül verte el a fiút MIATTA!!

Anyuka se 100-as amúgy, hogy még csak meg sem kérdezi a fiát, hogy mi is történt, hanem egyből elveri. Nem mondom, igen is van az a helyzet, amikor nagyon is megérdemel a gyerek 1 kezrecsapast vagy egy fenékbe billentést, de ez nem az a szituáció volt!

2019. márc. 28. 17:42
 6/12 anonim ***** válasza:
94%
Hogyan, miből derül ki, hogy kamu? Te ki vagy a történetben? Vagy hol láttad ezt?
2019. márc. 28. 17:47
 7/12 anonim ***** válasza:
53%

Az 5 éves gyerekem fél az egyik ovis fiútól, mert az egyszer kibeszélte a háta mögött és mutatott rá. Ha 2 centire a közelébe megy, már pánik tör ki rajta a második találkozástól kezdve, hogy az a fiú gonosz, csúnyán viselkedik, és biztos, hogy mikor megüti sem üti meg, max ellöki/hozzáér.

Műkönnyek nincsenek, tudom, mert a gyerekem rettentően igyekszik más dolgokkal manipulálni(ő beteg, neki nagyon fáj stb) és nem tud könnyeket kipréselni.

Valamit félreérthetett abból, amit a fiú csinált, esetleg korábbi rossz tapasztalata lehet nagyobb fiúkkal, vagy simán megviselte az, hogy idegenek közt van kettesben egy nagyobbal és érzékeny lett, túlreagálta.

6 éves gyereket kettesben hagyni egy számára szinte idegen felnőttel és összezárni egy számára tökidegen nagyobb fiúval egy teljesen idegen helyen, ráadásul bezárva!

Borzasztó, milyen szülők vannak.

Szerintem a kérdező volt a fiú, és így élte meg a helyzetet, biztos pikkel a lányra, és mivel ő is gyerek volt, nem érti, hogy más hogy viselkedhet máshogy.

2 év rengeteget számít ráadásul mindenkinek más a hozott anyaga és mindenkit más hatások érnek.

Nem lehet elítélni egy hatévest.. istenem.. olyan 110 centi körül van, a derekáig ér egy felnőttnek és amit felfog a körülötte lévő világból az minimális..

Láttok ti egyáltalán gyereket?

2019. márc. 28. 17:54
 8/12 anonim ***** válasza:
61%
A francokat átlagos a kislány viselkedése. Valami nincs rendben az emeleten, ha ilyeneket művel... Érdekes én lányomnak valahogy soha nem jutott eszébe hisztériás rohamot színlelve azt hazudni, h bántotta a másik, mikozben egy ujjal nem ért hozza. De a fiú anyja is megkérdezhetné a fiát, mielőtt megüti!
2019. márc. 28. 17:57
 9/12 anonim ***** válasza:
97%
Engem az érdekel, hogy mi ez a mindentudó narrátor szöveg? :D Te voltál a kisfiú és felnőttél? vagy ott voltál és láttad? Akkor miért hagytad, hogy megverjék szegény fiút? Vagy te voltál a lány? Vagy elmentek és a fiú bevallotta? Honnan tudod, hogy most nem ő hazudik? vagy ez valami elméleti teszt? Nem értem az egészet...
2019. márc. 28. 18:07
 10/12 A kérdező kommentje:

Igen, én voltam a fiú. Nem tartom kizártnak, hogy a lány az elején valamit félreértett és tényleg úgy érezte, hogy "bántom" (bár, mint írtam, semmit nem tettem), de akkor is, szerintetek normális, hogy többször egymás után rettegést színlelve olyan dolgokat állított, amiket nem is tettem?

És mondhatom, az is marha jó érzés volt, hogy az anyám gondolkodás nélkül neki hitt. Bár tényleg olyan kétségbeesett arckifejezést vágott a lány, hogy nem csoda.

2019. márc. 28. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!