Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha a gyereketek nem akarja...

Ha a gyereketek nem akarja odaadni a játékát, hogy reagálsz?

Figyelt kérdés
Nem rég egy műsorban láttam Tatár Csillát a kisfiával és elmesélt egy történetet, amikor egy kislány nem akarta odaadni a fiának a játékát, amivel nem is játszott, de a fiának megtetszett. Csilla eléggé kiakadt ezen és hogy az anyja is úgy reagált, hogy bocsánat, a lányom nem akarja odaadni. Elkezdett ott a kislány előtt beszélni a fiának, hogy a kislány irigy és hogy nem is lesznek így barátai. Láthatóan nagyon felháborodott ezen. Ti mit gondoltok erről? Az én 4 éves lányom már nagyon szépen osztozkodik, maga ajánlja fel őket, hogy játszon vele más. De neki is voltak időszakai, mikor nem engedte. Én mindig elmondtam neki, hogy úgy szép ha osztozkofik, de végül is az ő játéka, miért ne dönthetne úgy, hogy nem akarja másnál látni? Oda kellene adni másnak akkor us, ha utána az enyém sír miatta?

2019. márc. 27. 21:28
1 2 3
 1/28 anonim válasza:
100%
Felajánlok neki két másikat, hogy válasszon egyet és játszon azzal
2019. márc. 27. 21:32
 2/28 anonim ***** válasza:
87%

Dehogy adom, nem is tanítom erre így a gyereket. Én sem adom oda a mobilom, mert per pill nem használom.. :D

Felajanlok masik játékot helyette. Ha semmit se akar a gyerekem megosztani, akkor is elmondom a masik szulonek/gyereknek h sajnálom nem szeretne osztozkodni. DE akkor en sem emgedem h a masik gyerek cuccaihoz nyuljon es elmondom neki, hogy működik ez úgy h fair legyen. De azt is tudja h pl oviba ez ugy működik h amivel nem jatszik azt mas elveheti, mert nem az ő tuljdona. Szoval Tatar Csilla el van szállva. :D

2019. márc. 27. 21:39
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként pont ma volt egy ilyen szitu. Masik szulo felfogta, meg ha a sajat gyereke hisztizett is. Majd egy ido utan a fiam magatol adta oda, es buszke volt magára. En meg ra. Akkor mar biztos volt benne h biztonságban vannak a játékai, nem kell aggódnia, nem veszi el a masik gyerek orokre.
2019. márc. 27. 21:41
 4/28 anonim ***** válasza:
100%

Ügyesen megtanítja a fiát arra, hogy egy kisebb baklövés alapján ítéljen meg negatívan embereket.

Az én gyerekemnek is van olyan játéka, amit nem szívesen ad, max a barátainak, nem vadidegen gyerekeknek. Pl a motorja.

2019. márc. 27. 21:48
 5/28 anonim ***** válasza:
89%

Attól függ. Általában véve rábeszélném, hogy adja oda. Mondjuk köztünk van olyan kapcsolat, hogy meg is tudnám győzni.

Ezeket egy érettebb óvodásra értem.

Óvodáskor előtt, vagy éppen az óvodáskor küszöbén jobban el kell fogadni, hogy pont most, pont azt, pont őneki nem akarja odaadni.

2019. márc. 27. 22:16
 6/28 anonim ***** válasza:
86%
Kinek érzi magát ez a pic$a, mit háborog? Ki az ő gyereke, hogy neki mindent? Fogadok, tőle nem várja el, hogy mindenét odaadja másoknak... Idióta...
2019. márc. 27. 22:36
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezővel és kettessel maximálisan egyetértek.

A kérés, amit "irigy vagy ha nem teljesítesz", az érzelmi zsarolás.

Szeretném, hogy a gyerekem tudja, hogy mindig mindenre mondhat NEM-et.

Hogy mikor és miért jobb az igen, arról meg beszélgetünk majd.

2019. márc. 27. 22:37
 8/28 anonim ***** válasza:
100%
Mi általában csereüzleteket bonyolítottunk le a járszótéren :)
2019. márc. 28. 06:51
 9/28 anonim ***** válasza:
100%

Másfél évesem van. Mostanában kezdi értegetni a birtokviszonyokat. Nem kényszerítem rá, hogy a sajátját odaadja, ha épp nem szeretné. Megkérdezem, hogy szeretné e odaadni, megmutatni stb. 2x 3x visszatérek a témához, másképp fogalmazok, hátha félreért vmit, de nem erőltetem.

Viszont fordítva is így van. Ha neki kell vmi ami a másé, megkérdezzük oda adja e ha nem nem. Olyankor el szoktam neki mondani, hogy tudod, hogy ez az ővé és hogy neked sem kell odaadni a tiédet, ha nem szeretnéd.

Nem volt még konfliktusunk ebből.

Ha vki ilyen hangnemben kezdené szapulni a fiamat, lenne mit mondanom.

2019. márc. 28. 07:03
 10/28 anonim ***** válasza:
78%

Azzal, amivel éppen játszik, nem kell odaadnia, ha nem akarja. Megkérdeztem a gyerektől, hogy megmutatja e a másiknak, vagy akar e vele közösen játszani, lesznek e barátok( az egyik homokvárnál lapától, amíg a másik épít, majd fordîtva).

Ha nem akarta, nem szidtam meg, meg semmi negatív.

Ha épp olyat kértek tőle, amivel nem játszik, de az övé, akkor elmondtam, hogy a másik milyen boldog lenne tőle, szeretné e, hogy boldog legyen a gyerek, stb.

Itt viszont mérges voltam, ha nem engedte pont azért, mert ha közösségbe viszunk valamit ugyanazzal a céllal, akkor azt illik megosztani.

Pl ha elmész piknikezni, megkínálod a másikat a nasidból. Vagy én már sétáltam esőben idegennel az esernyőm alatt, és rendkívül hálás volt és én is az lennék a helyében. Segíteni másoknak szép dolog, az ember is örül neki.

4 éves gyerekem van, már nagyon szépen osztozkodik magától, de ez nem megy a saját kárára sosem, azt nem engedem. Nemet lehet mondani, ha veszélyesnek ítéled a helyzetet, de akivel egy ember pár órát tölt, annak szívesen adja kölcsön a telefonját, hogy felhívjon róla valakit, ha épp nincs nála a sajátja és szüksége lenne rá.

Szerintem a mi dolgunk megmutatni, hogy mikor nincs veszély, hogy aztán a gyerekünk is alkalmazza a módszert. Kényszeríteni viszont nem szabad.

2019. márc. 28. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!