Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor kell lázat csillapí...

Most akkor kell lázat csillapítani vagy sem?

Figyelt kérdés

Az interneten mindenféle pozitív és védekező mechanizmusokról van szó, hogy a láz nem csillapítása milyen jótékony hatású, de akkor miért van az hogy a napokban halt bele egy kislány akinek 39.3 °láza volt?

Hozzáteszem olyan írás is kering miszerint a láz nem okoz halált, és ha felfő a tüdeje?

2019. márc. 20. 06:35
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
42%

39 alatt nem csillapítok a gyereknél lázat, sokszor még felette sem, HA nem nyűgös, nem fáj semmije, vagy pl nyugodtan alszik 8emiatt egészen biztosan nem ébresztem fel). DE ha már a hőemelkedés is rossz közérzetet okoz, fáj, elnyom, stb, akkor már arra is kap gyógyszert.

Szóval mindig helyzetfüggő a dolog.

2019. márc. 20. 08:27
 12/21 anonim ***** válasza:
75%

a láz mindenképpen egy tünet, egy tünetbe nem lehet belehalni, betegségbe igen. Mi volt a betegsége a kislánynak? 39 fokos láztól nem fő fel a tüdeje-az épp csak láz. 42 fok már igen, de attól sem fő meg.

Nem csillapítok lázat, csak ha kell. Volt hogy 37 foknál borzalmasan nyűgös volt, ki volt pirulva és egyébként mintha tűzforró lett volna a kis teste. De volt hogy 39 foknál tök jól el volt-pl 3 napos láznál-ilyenkor csak éjszakára csillapítok, mert amúgy is csillapíthatatlan láz.

2019. márc. 20. 08:36
 13/21 anonim ***** válasza:
63%
Az én lányomat megviseli a láz, szerencsére ritkán lesz beteg. Hőemelkedésnélnem adok gyógydzert, de ha lázas, akkor kap, nem érdekel mi most az ajánlás. Ha nem viszem le a lázát, akkor 38.5-nél is képes csak elesetten feküdni egész nap, de normálisan aludni nem. Kap gyógyszert és szépen, nyugodtan alszik órákat. A pihenés is nagyon fontos a gyógyulásban. Ha nap közben nem is, de estére mindenképp kap rá gyógyszert. Amúgy így is max 2-3 napig volt eddig lázas, nem tudom, hogy ha hagyom szenvedni, akkor mennyivel hamarabb gyógyulna meg. Nyilván ha amúgy jól viselné a lázat és úgy is csak játszana és jó közérzete lenne, nem adnék, de így mindenképp kap.
2019. márc. 20. 08:41
 14/21 anonim ***** válasza:
11%
39.5 alatt sosem adok, de általában felette sem.
2019. márc. 20. 09:00
 15/21 anonim ***** válasza:
29%
Basszus, és ilyenek mint a kérdező szülnek. Persze a kutyatartás lassan tanfolyamhoz lesz kötve. Eszem megáll, hogy egyesek megragadnak 30 évvel a múltban. Utoljára nagyanyámtól hallottam ezt a felfő a tüdeje dumát, de kb éves korig tudott megetetni vele.
2019. márc. 20. 09:18
 16/21 anonim ***** válasza:
54%
Én csillapítok általában 38,6 körül. Pikkpakk eléri a 40-et, akkor a gyerekem meg már alig van magánál. Pont nem érdekel sem a who sem más ilyen szempontból. Amúgy meg a mi háziorvosunk véleménye az, ha hőemelkedése van és láthatóan nem érzi magát jól, adjon neki az ember, ő is beveszi. Másik, én sem bírom 37 felett, fáj mindenem. Veszek be gyógyszert. Majd pont a gyerekemet fogom nézegetni ahogy lázasan fáj a feje meg mindene, de nem adok mert a sok okos szerint a gyereknek nem kell csillapítani a lázát mer’ az jó.
2019. márc. 20. 10:32
 17/21 anonim ***** válasza:
61%

A gyereket sokkal inkább nézem, ha beteg, mint a hőmérőt. Már csak azért is, mert a hagyományosat nem tudom 10 percen át a hónalja alatt egyenletesen tartani, a digitálisak meg rendre alámérnek, sokszor mértünk már magunknak próbaképpen lázat vele, többnyire 35 valamennyit mutatnak, a legjobb, legdrágább is. Szóval a mai lázmérők nem pontosak.

A másik dolog, hogy akkor kell csillapítani szerintem, ha a gyereken ezzel segítek. Ha annyira elesett, hogy láthatóan segítségre van szüksége, akkor akár 38 körülinél is adok neki valamit, ha viszont épp egészen jól érzi magát, akkor várok a gyógyszerrel.

A rendkívül magas láz okozhat nyilván gondot, de az teljességgel lehetetlen, hogy egy szülő ne lássa meg a gyerekén, hogy annyira rosszul van, hogy akkor ne csillapítsa.

Végül nagyon fontos még, hogy itt is más vonatkozik egy újszülöttre és egy mondjuk 6 éves gyerekre, újszülöttnek nem fogom az immunrendszerére bízni a dolgot, vagy sokkal kevésbé, mint egy nagycsoprotosnak, aki már átesett pár dolgon.

2019. márc. 20. 10:46
 18/21 A kérdező kommentje:

Teszek arra hogy mit mondanak itt egyes emberek, és minek hordanak le engem, lehet hogy nem jól fejeztem ki magam, de ha az orvos azt mondja hogy a láz meg viselte a tüdejét és a 39 3 fokos láz miatt halt meg, és az hogy nem elég erős az immunrendszere, és a szervezetét megviselt a láz, és mint mondtam ezt mondták hogy a tüdeje nem bírta de mindegy nyugodtan hordjatok le, de ezen az anonim oldalon kétlem hogy akik itt ilyeneket mondtatok hogy IQ bajnok meg ilyenek mint én szülnek gyereket, ti jobbak vagy különbek lennétek.

Éppenséggel kicsit magam alatt is vagyok de kérem az istent ti soha ne éljetek át ilyen fájdalmat!!!

2019. márc. 20. 11:18
 19/21 A kérdező kommentje:
A többi válaszolónak köszönöm szépen, sajnos nehéz erre választ adni, mert egyértelműen hagyni kell a szervezetet dolgozni a láz ellen, de mégis csillapítani, mondjuk megprobalom bele ásni magam a témában, és hátha okosodom... Mindegy, egy szó mint száz köszönöm a válaszokat.
2019. márc. 20. 11:21
 20/21 anonim ***** válasza:
75%

Azt mondták hogy felfőtt a tüdeje a 39.3 fokos láztól?

Ha a te gyermeked/hozzátartozód halt így meg, akkor lehet oda sem tudtál figyelni, mit mondanak. 39.3 fokos lázban kétlem, hogy meghalt, meg hogy az megviselte a tüdejét.

Meg nyilván nem azt mondta senki, sehol, ha súlyos beteg és elesett meg megviselt, ne csillapítsd

Azt meg azért már tényleg kétlem, hogy 39.3 fokos lázzal vidáman szaladgált a gyerek, aztán felfőtt a tüdeje, összeesett és meghalt.

2019. márc. 20. 11:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!