Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most akkor kell lázat csillapí...

Most akkor kell lázat csillapítani vagy sem?

Figyelt kérdés

Az interneten mindenféle pozitív és védekező mechanizmusokról van szó, hogy a láz nem csillapítása milyen jótékony hatású, de akkor miért van az hogy a napokban halt bele egy kislány akinek 39.3 °láza volt?

Hozzáteszem olyan írás is kering miszerint a láz nem okoz halált, és ha felfő a tüdeje?

2019. márc. 20. 06:35
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
73%
Mi az, hogy felfő a tüdeje? Kérlek, linkeld már be ezt a halálesetet!
2019. márc. 20. 06:56
 2/21 anonim ***** válasza:
33%

Én csillapítom. 37,7 felett.

Nekem fáj ha lázas vagyok. Még a ruha is ha hozzám ér. Még a fejbőröm is fáj. Ráadásul rosszul alszom olyankor, rémálmaim vannak. Na most magamból kiindulva nem teszem ki ennek a gyereket.

A lázcsillapításból nem lesz kórház, míg egy lázgörcsből igen.

2019. márc. 20. 07:05
 3/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem tudom, hogy mi az eset, amiről beszélsz. De gondolom nem a lázba halt bele, hanem a laut kiváltó betegségbe, ami lehet tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás, agyvelőgyulladás és még egy tucat betegség.
2019. márc. 20. 07:05
 4/21 anonim ***** válasza:
77%

38 fokig nincs láz, csak hőemelkedés, azt nem kell csillapítani. 38 felett láz van, azt csillapítjuk.

A láz nem halálos, abba ugyan senki bele nem hal. A lázat okozó betegség lehet halálos.

2019. márc. 20. 07:28
 5/21 anonim ***** válasza:
46%
Én is ugyanezen gondolkodtam a múltkor, végül magyar orvosok írására támaszkodva 38.5 felett csillapítjuk a saját gyermekünk lázát.Elhiszem, hogy a WHO szerint a 40 fokos lázat is hagyni kell, de a WHO egy szervezet.Ha a gyerekemnek baja lesz az csak egy statisztikai szám a számukra nem egy emberi élet.
2019. márc. 20. 07:37
 6/21 anonim ***** válasza:
69%
Felfő a tüdeje??? Az meg mi??
2019. márc. 20. 07:38
 7/21 anonim ***** válasza:
64%

38,5 fok felett csillapìtani kell. A láz alapból jó dolog, egyfajta védekezés, a betegség legyűrésèben segít.

De ha magas 39-40 fok körül van, akkor elkezdenek pusztulni a fehérjèk, ami többet árt már és veszélyes lehet

A felfő a tüdeje eléggè kamunak tűnik.

2019. márc. 20. 07:46
 8/21 anonim ***** válasza:
55%

38,5 felett kell csillapitani a gyerekorvosunk szerint.

37-38fok kozott hoemelkedesrol beszelunk.

2019. márc. 20. 07:50
 9/21 anonim ***** válasza:
78%
A gyerek àllapotàt is figyelembe kell venni. Míg ugràl és jàtszik, addig 39-ig is hagyom felmenni, ha làthatólan nem érzi jól magàt, akkor 38-nàl màr csillapítom
2019. márc. 20. 07:53
 10/21 anonim ***** válasza:
38%

Ááá, imádom az ilyen IQ-betyár kérdezőket!

Felfő a tüdeje... 🤪

2019. márc. 20. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!