Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg nem muszáj a lázat...

Tényleg nem muszáj a lázat azonnal csillapítani?

Figyelt kérdés

Egy válaszban olvastam itt valahol, hogy egy anyuka olyan 38-38,2-es lázat nem egyből csillapít, hanem hagyja, had dolgozzon a gyerek szervezete, had erősödjön.

Ez tényleg használhat, kisebb láznál, vagy hőemelkedésnél?

Mármint, ha nem adunk egyből rá gyógyszert, hanem ha nem szenved a gyerekünk nagyon, akkor hagyni egy kicsit, had dolgozzon az immunrendszere?

2013. jan. 10. 12:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én is így tudom, kivéve este elalvás előtt szoktam adni ekkora láznál is, mert különben felszökhet nagyon a láza.
2013. jan. 10. 12:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
igen igy van nem baj ha egy kicsit lázas de ha magasabbra kuszna azonnal hüteni kell a ygermeket mert akár lázgörcsöt is kaphat. amugy ilyen 38.3 ig mehet a láz mert tényleg ezzel dolgozza fel a szervezet a bacit, virust, önnmagát gyógyitja ezzel
2013. jan. 10. 12:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Tehát ha nem sír mondjuk még a 2 éves kislányom (épp beteg és én tegnap 38,2 már nurofnet adtam, mert nyűgös volt és sírdogált) és pl 38,1-nél akkor azzal teszek neki a legjobbat, ha hagyom egy kicsit gyógyszer nélkül, elvileg gyorsabban gyógyúl(napközben)?
2013. jan. 10. 12:21
 4/12 anonim ***** válasza:
ha sir és nem birja akkor csillapisd. lányom is ilyen ha feljebb kuszik ugy mint tegnap sirt, vittem fürdöni sokkal jobb lett a közérzete. jelenleg hőemelkedése van de nem csillapitom hanem figyelem
2013. jan. 10. 12:45
 5/12 A kérdező kommentje:
Mi már voltunk orvosnál, kaptunk gyógyszert (igaz csak nurofent továbbra is a piros torka miatt), csak szeretném tudni, hogy legközelebb ne parázzak be egyből egy kis hőemelkedéstől :)
2013. jan. 10. 12:49
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Hőemelkedést nem szabad csillapítani! 38 foktól kell (sőt, a mai trend szerint 38,5-től; nyáron volt a fiam kórházban, ott csinálták így).

Én figyelembe veszem a gyerek közérzetét is. Ha jó a közérzete, akkor 38,5-től csillapítok, ha viszont nyűgös, akkor már 38,1-nél is beadom a lázcsillapítót.

2013. jan. 10. 12:56
 7/12 anonim ***** válasza:

37.0 0C - 38.0 0C Hőemelkedés Nem csillapítjuk! Kivéve, ha volt már görcs!

38.0 0C - 39.0 0C Lázas állapot Csillapítjuk!

39.0 0C - 40.0 0C Magas láz Kötelező csillapítani! Görcsveszély!

40.0 0C - Nagyon magas láz Lázgörcs kialakulása gyakori!

2013. jan. 10. 12:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát ha nem sír mondjuk még a 2 éves kislányom (épp beteg és én tegnap 38,2 már nurofnet adtam, mert nyűgös volt és sírdogált) és pl 38,1-nél akkor azzal teszek neki a legjobbat, ha hagyom egy kicsit gyógyszer nélkül, elvileg gyorsabban gyógyúl(napközben)?"

Igen:). Ha határeset a láz foka, monduk 38,1- 2, akkor ha nyűgös, fájdalma van, akkor csillapítsd, ha jó egyébként a közérzete, akkor "dolgozhat" kicsit a láz.

Egyébként menni a normál hője? Ezt érdemes egyszer megmérni, mikor nem beteg, ugyanis egész nagy eltérések lehetnek az alap hőfokban. Én pl. 38 fokos hőemelkedéssel már "lázas" vagyok, mert az alap hőm egész alacsony:).

2013. jan. 10. 13:38
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én 38,5-től szoktam csillapítani, orvosi javaslatra, persze csak ha nem nyűgös.

Volt hogy ekkora lázzal vígan elvolt egész nap, csak estére kapott lázcsillapítót, de olyan is volt, hogy még 38 sem volt, már akkor sírt, nyűgös volt, csak aludni akart, olyankor volt, hogy már akkor kapott gyógyszert.

2013. jan. 10. 13:46
 10/12 anonim ***** válasza:

én is hagyom,38.5ig,kivéve,ha gyorsan szökik fel a laza,akkor azonnal kapja a csillapitot,mert általában 39 felé megy,mire hatni kezd.. (a gyorsan emelkedő laznal rázza őket a hideg általában és hidegek,marvanyosak lehetnek a vegtatgok..)

Mondjuk én tudom már kb.,hogy mikor fog felmenni,és mikor tartja magát"alacsonyan",mivel sajna elég sokszor volt lázas...

2013. jan. 10. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!