Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy neveljek elit gyereket?

Hogy neveljek elit gyereket?

Figyelt kérdés

Szeretném, ha a gyerekem a jövőben sikeres és tehetséges, értékes felnőtt lenne. Ehhez eddig hozzájárultam azzal, hogy eddig a terhességem alatt egyáltalán nem ittam alkoholt illetve egyszer sem gyújtottam rá, nem végzek nehéz fizikai munkát, változatosan étkezem és többféle vitamint is szedek.

Már van néhány elképzelésem, hogy hogyan fogom nevelni a gyerekemet a jövőben: mindig egészséges és változatos ételeket fogok adni neki; babakorától kezdve klasszikus zenét fogok hallgattatni vele, és 4 éves kora körül fogadok mellé egy zenetanárt; születésétől fogva angolul is beszélni fogok hozzá, hogy minél előbb megtanulja a nyelvet; 3-4 éves korától rendszeresen sportolni viszem; és ugyanennyi idős korában elkezdem írni-olvasni tanítani.

Minél több lehetőséget szeretnék biztosítani neki ahhoz, hogy tehetséges és művelt legyen, mire felnő. Azt szeretném, hogy az én gyerekem jobb, értékesebb legyen, mint a többi. Szerintetek még milyen foglalkozásokra vigyem csecsemőkorában és hova irassam majd be óvodásként?

2019. márc. 6. 18:05
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
100%
#25 szivembol szoltal :D ez nagyon jo 😂
2019. márc. 6. 22:57
 32/43 anonim ***** válasza:
100%
25 - ös 😂😂😂
2019. márc. 6. 23:36
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Követelem a jogászoktól az előterjesztést: egy éves kortól legyen kötelező a Marilyn Mansonos rugdalózó. Nem fogom feladni. Az életem múlik rajta. Hogy miért? Magam se tudom. De akkor is! Na megyek, mert német várathatom meg a rokonaimat.
2019. márc. 7. 01:58
 34/43 anonim ***** válasza:
100%
Kimaradt, hogy feltétlen korai fejlesztésre kell vinni. De jó korán! Már egy hónaposan, lehetőleg ha teljesen egészséges azért, hogy még idejében neurózisos legyen és megfelelési kényszere lehessen. Köszönöm a figyelmet.
2019. márc. 7. 02:03
 35/43 anonim ***** válasza:
100%

Értékesebb,mint a többi?? És érdemleges választ vár? Miért akarsz belőle sznobot nevelni,mint amilyen te vagy?

Legyen már rendes gyerekkora szegénynek,ahogy a többinek! Attól még nem lesz kevesebb!

Hányan utálnak téged? Engem is számolj bele...

Ilyen kevésből is már meg lehet állapítani,hogy te egy igazi gyökér vagy,egy másokat lenéző senki

2019. márc. 7. 10:04
 36/43 anonim ***** válasza:
100%

úúú, jogász, úgy tudtam XD

nyugi, a te gyereked minden extra bromkodás nélkül is elit lesz, eleget láttam a fajtádat, az anyatejjel szívjátok magatokba a diplomátokhoz kellő gőgöt és lenézést, sose süllyed le az átlagemberek szintjére, ne aggódj.

amúgy tényleg bocs, amiért egyszerű, mezei tanárgyerekként belepofázok az elit nevelésedbe, de attól még nem fog tudni jobban angolul nagykorában, hogy csecsemőként hallgatja, ahogy te makogsz neki... a kétnyelvű gyerek csinálása nem így működik.

2019. márc. 7. 11:19
 37/43 anonim ***** válasza:
100%

Hogy hova vigyed csecsemőkorában? Nem is tudom....Dráma szakkör? Zongorázni is taníthatod, és mi az, hogy csak angolul tanul a kiságyban? Francia, német, spanyol?

Esetleg konzultálhatnál azzal az anyukával, akinek a 10 éves gyereke naponta ötkor kel, hétvégén is, hogy műkorcsolyázzon, ússzon, szertornázzon, és van 10 perc énideje naponta, mialatt ebédel.

Remekül megértenétek egymást. Aztán majd támogathatnátok egymást a gyerek pszichiátrián.

2019. márc. 7. 13:14
 38/43 anonim ***** válasza:
100%
csak kérlek ne az én csoportomba hozd a gyermeket oviba! nem tudnám veled megértetni, hogy a gondolkodásmódod..hát, hogyis mondjam finoman. ..inkább csendben olvasgatom a többi választ
2019. márc. 7. 18:50
 39/43 anonim ***** válasza:
100%
A korábbi válaszolóknak lejött szerintem, hogy ironizál a kérdést kiíró. Az utóbbiak nem veszik a lapot.
2019. márc. 7. 19:01
 40/43 anonim ***** válasza:
77%

Ezektől nem lesz elit egy gyerek. Így egy frusztrált gyereket fogsz nevelni.

Ha te nem beszéled anyanyelvi szinten az angolt, vagy nem vagy képzett nyelvtanár, ne beszélj hozzá angolul. Meg amúgy se beszélj hozzá kétféle nyelven, mert azzal csak összezavarod a beszélni tanuló gyerekedet, és csak azt éred el, hogy keverni fogja a két nyelvet. Más egy ténylegesen kétnyelvű család, ahol az egyik szülő az egyik nyelven, a másik a másokon beszél a gyerekhez, de te egészen mást akarsz csinálni. Amúgy is hülyeség addig idegennyelvre tanítani a gyereket, amíg az anyanyelvét nem tanulta meg rendesen.

Nekem a nagyobbik fiam 11 éves, most ötödikes. Soha nem járattam különórákra nyelvből, nem beszéltem hozzá angolul, pedig én is tudok középfokon, használom is a nyelvet, de egyáltalán nem akartam én tanítani, mert nem vagyok nyelvtanár. Ennek is megvan a módszertana, nem úgy megy az, hogy csak mondogatok neki ezt azt. Viszont a gyerek elsős korától kezdve nagyon jó angolból, soha még ötösnél rosszabb jegye nem volt belőle, a tanára szerint is szuper jól megy neki, és mindig viszi versenyekre, ahol szép eredményeket ér el. De ami a lényeg az egészben, hogy simán megnéz egy angol nyelvű videót, vagy elolvas egy szöveget angolul, és pontosan érti, hogy miről szól. Angolul leveleznek a csoportjában lengyel diákokkal, és gyönyörűen kifejezi magát.

Pedig sosem erőlködtem, hogy már pici korában tanulja meg a nyelvet. Érdekelte, van nyelvérzéke, ragad rá. Persze ha azt láttam volna elsőben, hogy nem megy jól neki, akkor elvittem volna különórára, mert szerintem is fontos, hogy tudjon idegen nyelven beszélni, de iskolás kora előtt nem fárasztottam volna ezzel.

A többire reagálva:

"mindig egészséges és változatos ételeket fogok adni neki"

Ez igazából alap, ebben semmi elit nincs. Mondjuk ebben is túlzásba lehet esni, és az sem biztos, hogy a gyereked mindent megeszik majd, amit te egészségesnek tartasz.

"babakorától kezdve klasszikus zenét fogok hallgattatni vele"

Oké, tedd azt. De azért a korának megfelelő gyerekdalokat se hagyd ki, mert azok is fontosak.

"4 éves kora körül fogadok mellé egy zenetanárt"

Minek? Ekkora gyerekeket maximum zeneoviba szoktak járatni, ismerkedni az alapokkal. Hangszeren is idősebb korban szoktak elkezdeni játszani, nem véletlenül. És mi van, ha nem érdekli ennyire a zene? Ha nincs zenei érzéke? Csak kínlódás lesz neki.

"3-4 éves korától rendszeresen sportolni viszem"

Milyen sportra? Maximum úszni taníttatnám ennyi idősen, amúgy 5-6 éves kora előtt semmilyen sportra nem járatnám. A kötetlen mozgás és játék sokkal fejlesztőbb az ekkora gyerekeknek, mint a sport. Vidd ki a szabadba, menjetek kirándulni, játszótérre, játszóházba, ez kell egy ekkora gyereknek, nem a sport.

"és ugyanennyi idős korában elkezdem írni-olvasni tanítani."

Te talán pedagógus vagy? Mondjuk ha az lennél, nem írtál volna ekkora hülyeséget. Miből gondolod, hogy te meg tudod tanítani írni és olvasni? Azért, mert te tudsz? Attól még ez nem ilyen egyszerű. Az írás és olvasástanításnak megvannak a szabályai, technikái. Ráadásul 3-4 éves gyereket nem tanítunk írni, mert még nem elég fejlett hozzá a keze. Ezzel csak ártasz neki. Olvasni sem tanítjuk őket ennyi idősen, mert még a fejlődésben teljesen máshol tartanak. Persze vannak gyerekek, akik nagyon kicsi korukban megtanulnak olvasni, de nem azért, mert tanítják őket, hanem mert fogékonyak rá, ez érdekli őket, és folyamatosan kérdezgetik, hogy mi van odaírva.

Tudod, hogy mitől lesz művelt a gyereked? Attól, ha kicsiként sokat foglalkozol vele (de nem így, ahogy leírtad), ha te magad képben vagy azzal kapcsolatban, hogy hogyan fejlődik (fejlődéslélektan például). Ha a korának megfelelő dolgokat tanítasz neki, ha sokat viszed a szabadba, játszol vele. Érdekes, hogy a 3-4 éves gyereket már olvasni akarod tanítani, de arról egy mukkot nem írtál, hogy te magad olvasni fogsz neki, pedig ez az olvasóvá nevelés első lépése. Baba- és kisgyerekkorban sokat énekelsz neki, mondókáztok, aztán később mesét olvasol neki, és amikor már egyedül is tud olvasni, akkor a korának és érdeklődésének megfelelő könyveket adsz a kezébe. Persze ehhez a jó példa sem árt, mert általában azok a gyerekek olvasnak szívesen, akik a szüleiket is rendszeresen látják könyvet olvasni.

De igaz ez a zenére is, nem attól fogja ismerni a klasszikusokat, hogy zenetanárt fogadsz mellé, hanem ha látja, hogy ez a szüleinek is fontos, ha ti magatoktól is hallgattok klasszikus zenét, ha eljártok hangversenyre, operába, stb. Nyilván egy ovist nem visz el az ember mondjuk az Aidára, viszont vannak tök jó hangversenyek már ovisoknak is. Ezzel nem direktbe tuszkolod le a torkán a dolgot, hanem szimplán lehetőséget adsz neki arra, hogy megismerje a komolyzenét, fel lehet vele kelteni az érdeklődését egy erre fogékony gyereknek.

Sport ugyanez. Ti sportoltok? Annak a gyereknek lesz az élete része a sport, ahol a szülőknek is az. Mondom, menjetek kirándulni, aztán ha elég nagy hozzá, akkor biciklizni, esetleg ha érdekli, akkor lehet járatni táncra már ovis korban, de ha nem jön be neki, ne erőltesd.

De ne akarj ennyi mindent egyszerre, mert nagyon nem lesz jó vége.

2019. márc. 10. 13:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!