Hogy neveljek elit gyereket?
Szeretném, ha a gyerekem a jövőben sikeres és tehetséges, értékes felnőtt lenne. Ehhez eddig hozzájárultam azzal, hogy eddig a terhességem alatt egyáltalán nem ittam alkoholt illetve egyszer sem gyújtottam rá, nem végzek nehéz fizikai munkát, változatosan étkezem és többféle vitamint is szedek.
Már van néhány elképzelésem, hogy hogyan fogom nevelni a gyerekemet a jövőben: mindig egészséges és változatos ételeket fogok adni neki; babakorától kezdve klasszikus zenét fogok hallgattatni vele, és 4 éves kora körül fogadok mellé egy zenetanárt; születésétől fogva angolul is beszélni fogok hozzá, hogy minél előbb megtanulja a nyelvet; 3-4 éves korától rendszeresen sportolni viszem; és ugyanennyi idős korában elkezdem írni-olvasni tanítani.
Minél több lehetőséget szeretnék biztosítani neki ahhoz, hogy tehetséges és művelt legyen, mire felnő. Azt szeretném, hogy az én gyerekem jobb, értékesebb legyen, mint a többi. Szerintetek még milyen foglalkozásokra vigyem csecsemőkorában és hova irassam majd be óvodásként?

"A rossz gyerekkor tudtommal azt jelenti, hogy a gyereknek szegénységben, nélkülözésben kell élnie és bántalmazzák a szülei, nem pedig azt, hogy taníttatják és mindent megadnak neki."
Igen, ez is rossz gyerekkor. De az is, amikor ahelyett, hogy kint ülne és fél órán keresztül egy bogarat szemlélne, vagy pocsolyákba ugrálna, vagy a barátaival a bokrokban játszanának őserdőset, vagy fakanálból babákat készítene, vagy karton dobozokból várat építene, vagy labdát pattogtatna, ugrókötelezne, bújócskázna, a kertben bukfencezne, a játszótéren csúszdázna vagy zsírkerétákkal rajzolna mert NEKI ahhoz van kedve, ahelyett te untatod az angol óráiddal, meg erőlteted, hogy írjon, olvasson - amikor még nem is érett rá! -, meg elviszed sportolni, de még haza se ér, már ott a zenetanár. Ez sem gyerekkor. Vagyis az, de szörnyű.
(És nem, később sem fogja meghálálni, mert nincs mit. Élete legszebb perceit veszed el tőle a hülyeségeiddel.)

Az ovis éveket ne rontsd el neki. Játszál vele, szerepjátékozzatok, foglalkozz vele. Nem hiába mondják, hogy ha bármi baja van a gyereknek, pl bábozva vele játszva “simán kiszedik” belőle. Ennél többet nem adhatsz neki, fejlődik az agya ahogy szárnyal a képzelete játék, meseolvasás közben.
Az én 5 éves lányom jár táncra, zeneoviba és úszni. Suliban zeneovi helyett nagyon szeretném a zeneiskolát, de mindhárom nem fog menni, ennyire nem lehet leterhelni a gyereket, ez is jóval több mint amennyi kellene ennyi idősen.

Jogász diplomáddal ennyire futja... gratulálok!
Szegény gyereked, előre sajnálom.... :(

Ne hagyd hogy itt a pórnép eltántorítson a célodtól! Az én gyerekem már 1.5 évesen írt, 2 évesen megynerte az európai hegedű versenyt, 4 évesen pedig 8 nyelven beszélt. Csak azt akarják, hogy sikertelen legyen a gyereked!
Hogy ne legyen elit! Pedig az valami! Multkor is jott a Kati, meg hozta a gyerekeket, de kepzeld meselte, hogy a kis Lajoska meg nem tud fejben gyokot vonni - pedig lassan egy eves, illenek mar neki. Mondtam nem baj, majd tanitom en. Meg angolra is, jobban megy mint a nyelvtanaroknak meg a britteknek. Eljen az elit! Majd beveszlek facebook csoportba. (TheElitsĄretheBest)
És most bevetném jósnői képességeim:
~Pár év múlva, gyk, aggódó jogász anyuka lérdései elit gyermekéről~
Miért nem beszél szerintetek?
2.5 eves nem beszel. Egyszer mondta hogy "baba are no lájkolja a répát with cucumberrel", de azon kívül semmi. Miért lehet?:/
Folyton nyafog, hogy fáj a keze! Mit tegyek?
3 eves, mindig mikor gyakoroltatom vele az alarendelo mondatok irasat, nyafog hogy faj a keze. Miert? A zongora tanar is panaszkodik, hogy furan nyomkodja a billentyuket!
Nem akar vizilabdazni?
5 eves itt sir nekem hogy ma mar nem akar menni. Pedig a heten meg csak otszor voltunk...
Rockot hallgat! Mit tegyek vele!?
15 eves. Mar kiskoraban klasszikus zenet hallgattattam vele Mozart meg ilyenek tehat elitnek neveltem erre ma megtudtam, hogy rockot hallgat! Mit tegyek? Tiltsam el? Eleg ha elveszem a telefont vagy korlatozzam a youtube-ot is? Es ha az elit kis baratai kozt van valaki aki raszoktatta? Tőlük is eltiltsam?
Szomorú egyébként, hogy diplomás emberek vannak ilyen szinten...

25ös válasza mindent vitt nálam. :)
Nos én csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor terhes voltam, én is nagyon nagy elvárásokkal indultam a gyereknevelésnek. Elterveztem, hogy én leszek a legjobb anya. Sose fogom felemelni a hangom, mintaszerűen nevelem a gyereket. Aha csakhogy ADHD-s lett a kisfiam. Amit nem kívánok, hogy átélj. Vannak olyan napjai, hogy szinte fáj élnem, annyira ki tud csinálni. Persze mindig összeszedem magam miatta, miattuk (2en vannak), de sokkal lentebb adtam már az elvárásaimat magammal és a gyerekeimmel szemben is. :)
Tudod, ember tervez, Isten végez.

Neked pszichológusra lenne szükséged🤔
Előre sajnálom a gyereked! Az a baj, hogy te ezt komolyan gondolod, ezzel pedig tönkreteszed az életét. Nincs nagy baj, jók amiket leírtál, de MÉRTÉKKEL és IDŐBEN. Ezektől senki nem lesz elit, max tanult, de mit ér vele? Ne vedd el a gyerekkorát, inkább ugrálj vele egy pocsolyába, hátha attól neked is helyrejön a gubanc a fejedben... Az apja mit szól ehhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!