Hogy neveljek elit gyereket?
Szeretném, ha a gyerekem a jövőben sikeres és tehetséges, értékes felnőtt lenne. Ehhez eddig hozzájárultam azzal, hogy eddig a terhességem alatt egyáltalán nem ittam alkoholt illetve egyszer sem gyújtottam rá, nem végzek nehéz fizikai munkát, változatosan étkezem és többféle vitamint is szedek.
Már van néhány elképzelésem, hogy hogyan fogom nevelni a gyerekemet a jövőben: mindig egészséges és változatos ételeket fogok adni neki; babakorától kezdve klasszikus zenét fogok hallgattatni vele, és 4 éves kora körül fogadok mellé egy zenetanárt; születésétől fogva angolul is beszélni fogok hozzá, hogy minél előbb megtanulja a nyelvet; 3-4 éves korától rendszeresen sportolni viszem; és ugyanennyi idős korában elkezdem írni-olvasni tanítani.
Minél több lehetőséget szeretnék biztosítani neki ahhoz, hogy tehetséges és művelt legyen, mire felnő. Azt szeretném, hogy az én gyerekem jobb, értékesebb legyen, mint a többi. Szerintetek még milyen foglalkozásokra vigyem csecsemőkorában és hova irassam majd be óvodásként?

Ismertem olyat aki így nőtt föl. Évente többször, több hétre-hónapra jártak külföldre. Saját dadusa volt aki idegennyelvekre tanította. Rendszeresen járt magántanárhoz, zenét tanult és festeni meg szobrászkodni.
Valóban sikeres felnőtt lett a munkájában, de kényszerbeteg, szorongó. Nem volt gyerekkora. Az anyját utálja.

Csak én nem értem, hogy az elitség hogy jön a terhesség alatti vitaminszedéshez, vagy mondjuk az alkoholhoz? Ez utóbbitól egészséges lesz, de elit nem. Sem a vitamintól, sem a változatos étkezéstől.
Te biztos olyan anyuka vagy/leszel akinek nem jött össze az életben, amit szeretett volna, és most a gyerekén akarja kiélni, megélni a saját álmait.
Szerintem ha jót akarsz ezt nagyon hamar verd ki a fejedből. Mármint azt a célt, hogy a te gyereked elit legyen. Rossz vége lesz.

Egészséges kaja oké, de majd azért megnzném a fejed, mikor rád borítja a brokkolit meg a tökfőzeléket:D Mértékkel nyugodtan kaphat finomságokat is.
A klasszikus zene sem baj, de legalább ilyen fontosak a gyerekdalok, mondókák, amik az ő életkorának felelnek meg.
A zenetanár is szép elképzelés, meg a sport is, de van egy mondás: egy fenékkel egy lovon. Ha szeretné, persze lehet ezeket, de ennyi idősen elsődleges és egyben legfontosabb tevékenysége a gyereknek a SZABAD JÁTÉK. Ez a legfejlesztőbb hatású.
Az angol is szép dolog, de gondold át, hogy biztos tudsz-e olyan szinten beszélni, hogy nem valami baromságot tanítasz neki, vagy egy életen át keveri majd a past simple-t a present perfecttel. Ja és hogy gondoltad ezt elkülöníteni? Mármint a magyart és az angolt. Délelőtt egyik délután másik nyelven beszélsz hozzá, vagy mi? Nagyon keverni fogja, ha tőled hallja mind a kettőt. A kétnyelvűség oké, ha apuka más nemzetiségű, vagy külföldön éltek, de ahogy te akarod, hatalmas hülyeség, csak összezavarod és egy nyelven sem fog tudni beszélni, nem hogy kettőn.
3-4 éves gyereket nem írattatunk, a kéztő csontosodása majd évek múlva fejeződik be, addig tilos. Mellesleg honnan tudod, az iskolában hogyan fogja tanulni az írást? Kis írott betű? Nagy nyomtatott? Hogy kötöd össze a h betűt az ő-vel helyesen? Tudod hogyan tanítsd, hogy ne alakuljon ki homogén gátlás? Analizáló vagy szintetizáló módszer? Miért?
Olvasni nem fog megtanulni, ha nem érdekli, ellenben lehet ha hagynád, 5 éves magától kezdene érdeklődni.
Te előbb nézz utána a gyerekek életkori sajátosságainak és csak utána akarj "elit" gyereket nevelni, mert addig csak azt éred el, hogy mindnenki látja, te mennyire nem vagy normális.
(4 évesen zene+írás+olvasás+sport+idegen nyelv? Próbáld már ki, csak egy évig, hogy tanulsz szaxofonozni, meg megtanulsz rovásírassal írni, azt elolvasni, eljársz hokizni meg megtanulsz franciául. Van egy olyan érzésem, hogy nem menne!)
Ha mindent úgy csinálsz, ahogy leírtad, akkor nem elit gyereked lesz, hanem egy kevert nyelvet (nem)beszélő, ceruzát helyesen fogni képtelen, hangszereket és sportokat utáló idegroncsod, aki nem mellesleg utál is téged:)
Nem lesz gyerekkora? A rossz gyerekkor tudtommal azt jelenti, hogy a gyereknek szegénységben, nélkülözésben kell élnie és bántalmazzák a szülei, nem pedig azt, hogy taníttatják és mindent megadnak neki. Atyaég, ha tudnátok, hány gyerek él nyomorban, ti meg közben azt állítjátok, hogy milyen rossz dolog, hogy én lehetőségeket akarok adni a gyerekemnek a tanulásra... sokan meg még az érettségiig sem jutnak el, mert szegények, ezért a szüleik elküldik őket dolgozni, meg egyébként sem lenne pénzük az egyetemre. Na EZ az elítélendő.
Egyébként én valóban nem vagyok virtuóz, de jogi diplomám van, szóval nem tudom, miért gondoljátok, hogy a "vágyaimat" akarom ráerőltetni a gyerekre.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!