Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyon le vagyunk maradva?

Nagyon le vagyunk maradva?

Figyelt kérdés

Kisfiam most múlt másfél éves. Koraszülött volt, de azt mondták 9hónaposan, hogy utolérte magát. Telik-múlik az idő, és bár mozgásra nagyon ügyes, nem érdekli semmi. Nem játszik játékkal, semmivel, nem figyel ha mesélek, nem beszél, ha hancúrozunk pár perc után megunja és továbbáll, bármi játékkal könyvvel ültetem le, nem marad meg, szökik, ha korlátozom sikít.Sokat eszik, de lemozogja, 1órát alszik max napközben, a többi időben jön-megy, pakol, borogat, én pakolok utána, és nem bírom lekötni. Tv-re se figyel, mondjuk ezt nem bánom.

Nem tudom mi baj van, mert amúgy élénk érzelmes gyerek, és nagyon is tisztában van vele, ha rosszat csinál, az arcára van írva minden.

Az aggaszt a legjobban, hogy egy szót se szól, ha akar valamit vagy mutatja, vagy sikít. Légyszi adjatok tanácsot!

2010. jún. 30. 23:00
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
68%
Voltál már vele szakembernél? Mert szerintem ide több kellene, mint egy amatőr fórumozó véleménye.
2010. jún. 30. 23:05
 2/21 A kérdező kommentje:
Jártunk gyógytornára, fejlődésneurológiára, és a kezelések végefele nagyon pozitívan beszéltek, utolérte magát,minden ok. Gyerekorvosnak mondtam múltkor ezeket, de azt mondta ne aggódjak. De mégsem vagyok benne biztos, hogy ez így ok. Ezért érdekel, másoknak milyen tapasztalataik vannak etéren. Illetve kérnék ötleteket a szórakoztatására, mert én kifogytam.
2010. jún. 30. 23:09
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Tapasztalatom sajnos (vagy héistennek) nincs. Az én fiam még csak 3 hónapos, viszont már most felkelthető a figyelme, és leköthető játékkal, énekkel, szívesen veszi fela kontaktust az őt körülvevő emberekkel.

Épp ez a feltűnő abban, amit leírtál: a te fiad inkább egyedül szeret lenni, befelé fordul, nem figyel rád, amikor mesélsz, nem beszél, korlátozottan kommunikál. Mivel nem értek hozzá, ezért nem ítrok olyan, hogy enyhe fokú autizmus vagy hasonló, csak annyit, hogy vidd el szakemberhez.

Legfeljebb feleslegesen jártatok utána.

2010. jún. 30. 23:19
 4/21 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előző válaszolókkal. Az, hogy nem kommunikál, vagy még csak kicsit, az nem gond. Az én lányom is most múlt másfél éves, igaz, őbelőe dől a szöveg, de a szomszédunkban 3 két év körüli kisfiú van, egyik sem beszél még 10-20 szónál többet. Ezzel nincs gond. A befelé fordulással inkább, és azzal, hogy nem figyel rád. (a tv-re az én lányom se nagyon figyel... egyedül a menő-manó reklámok érdeklik) :)

Vidd el szakemberhez, inkább legyen egy felesleges utatok (remélem így lesz), minthogy később majd azt hallod, Anyuka, korábban kellett volna jönniük.

2010. jún. 30. 23:23
 5/21 anonim ***** válasza:

ja, és azt nem írtam, hogy a 3 kisfiúból egynek óvónő az anyukája, a másiké meg fejlesztő pedagógus... és így nem beszélnek a fiúk.. Óvónéni anyuka szerint ez a fiúknál "normális", hogy ők később kezdenek beszélni. Nem tudom sajna, mert nekem csak 1 lányom van eddig.

Én úgy gondolom, nincs nagy gond, (sőt valószínűleg nincs is), de azért nyugtassátok meg magatokat :)

(3. válaszoló újra)

2010. jún. 30. 23:25
 6/21 A kérdező kommentje:

nem mondanám, hogy befelé fordul, nagyon is igényli, hogy figyeljünk rá, ha mást csinálok jön és jelez, hogy menjek vele, ha főzök kijön utánam és ott csinálja a rosszaságait. Csak nem figyel 1-2percnél tovább semmire, itt elsősorban gondoltam a játékra vagy a könyvre, nem magamra. Ha mégis, az tuti a telefon vagy a távkapcsoló vagy a billentyűzet, vagy valami papír amit tépked.

Amúgy apja is barátnőm is azt mondják, csak velem ilyen, ha velük van akkor szépen játszik, és nem rikácsol, na de az mondjuk max 5% a többi 95%ban velem van.

2010. jún. 30. 23:32
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Bocsi, emiatt gondoltuk talán, hogy befelé forduló:

"bár mozgásra nagyon ügyes, nem érdekli semmi. Nem játszik játékkal, semmivel, nem figyel ha mesélek, nem beszél, ha hancúrozunk pár perc után megunja és továbbáll"

De ha nem befelé forduló, (márpedig írod, nem az, és a leírtakból tényleg az derül ki, hogy nem az) akkor semmi gondja sincs a kisfiadnak :)

A vele egyidős (mellesleg beszélőgép) lányomat se lehet egy-két percnél tovább lekötni valamivel :( Ez természetes sztem az ő korukban. Néha az egyik macijával elvan 6-8 percig is :)

2010. jún. 30. 23:38
 8/21 A kérdező kommentje:

rosszul fogalmaztam igazatok van...

nem én nem érdeklem hanem a tárgyak, pl a könyre se figyel hanem csak lapoz de mondjuk 2percig max.

van játéka de nem tudnék megnevezni egyet se amit szeretne. van 2 plüss amiket néha megölel, de ennyi.

vettem neki bébitaxit, de azon kívül h néha maga előtt tolja semmi, befeszíti magát valahányszor ráültetnénk.

mit vegyek neki? komolyan nem tudom. egy százas zsepinek örülne na az tuti.

2010. jún. 30. 23:43
 9/21 A kérdező kommentje:

és nem gáz, hogy nem beszél? minél jobban próbálom tanítani annál makacsabbul nem mond semmit. egyszer mikor telefonon köszöntem el barátnőmtől mondta, hogy pápá, egy évesen mondogatta, hogy sziaszia, de kb 4hónapja ezt se. kb hetente egyszer-kétszer anya vagy apa elhagyja a száját, illetve egyszer 2hónapja, h kaka(azóta se)

tehát nekem ezek kicsit se tűnnek tudatosnak.

mindig csak rikácsolás ha akar valamit, sikít ha haragszik, de olyan hangon, hogy kiszakad az agyam,és szeretetből -búg- de ki nem mondaná, hogy mi van

2010. jún. 30. 23:48
 10/21 anonim ***** válasza:
100%

:) Ugyanazok a "tünetei", mint az én 18,5 hónapos lányomnak (a beszéden kívül). De mint írtam, a két éves elmúlt (mind elmúlt!!!) kisfiúk nem beszélnek itt az utcánkban. Mutogatnak, és "hümmögnek" ha akarnak valamit. Baba, cica, vau, aja (anya) amit hallottam tőlük én eddig. (és ők már elmúltak 2 évesek).

Nem aggódni!!! :) Ha elmúlik két éves, és még mindig így érzed, akkor bőven elég lesz megmutatni egy szakinak, de sztem így csak emiatt nincs rá semmi szükség. A többi "viselkedési tünete" meg pont olyan mint az én lányomé. :)

2010. jún. 30. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!