Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kissé le van maradva fiam a...

Kissé le van maradva fiam a beszédfejlődésben, ez már javulás? 28 hónapos

Figyelt kérdés
Elkezdte mondani két hete a szavak első két betűjèt. Most már hajlandó ismételni, ha kérem, hogy mondja, pl igy szoktam; hol voltunk ma? A tónál? Ilyenkor mondja, hogy tó. De minden többtagú szónak csak az elejét. Ez igy oké? Vagy még mindig nem beszélhetünk javulásról?
2011. febr. 22. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
73%

szia,

GRATULÁLOK!! PERSZE, HOGY EZ FEJLŐDÉS!! kitartás és csak gyakoroljatok!!!! dicsérd, hogy mennyire kis ügyes, hátha kedvet kap majd!! menni fog ez, ne aggódj!!

Ági

2011. febr. 22. 18:43
 2/6 anonim válasza:
100%
Ez minden gyereknél más van aki már 2 évesen beszél van aki csak 4 évesen vagy később szólal meg. Csak beszélj hozzá sokat sokat sokat mindenféléről ami körülöttetek van. Mutass neki állatokat vagy bármit. Hajrá, egyszer majd elkezdi aztán be nem áll a szája :)
2011. febr. 22. 19:13
 3/6 anonim ***** válasza:
74%

Az én fiam is le volt maradva (most is) ő 26 hónaposan kezdett végre valahára ismételni utánam, és igen így csinálta hogy a szó elejét ismételte majd egyre több mindent ezután jöttek a saját szava amiket más nem értett de én tudtam mire használja, ezután egyre több és több szót szedett magára (mindez 2-3 hónap alatt) majd azután egyre jobban tisztultak ki a szavak, majd egyre több főnevet szedett fel, jött a mi ez korszak, most 3 éves már vannak ragok, képzők is (labda-labdázik, kutya-kutyák, számolás színek) igék, szóval megy ez csak lassabban mint másnál, gyakorlatilag ugyanazt a fejlődési utat járta be mint más baba 1 éves korától csak ő jóval később.

Most ovis, megkésett beszédfejlődésűnek számít logopédus is fog vele foglalkozni, de nagyon szépen éri utol a társait!

Szóval ez nálatok is egy jó jel, csak azért írtam le részletesen hogy ha beindul, akkor nálatok is ez a folyamat várható kb:)

2011. febr. 22. 21:07
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi minden gyerek más...Nekem az első már folyékonyan beszélt 2 évesen.Most 8 éves és nagyon jól tanul.A második fiam 2 évesen egyáltalán nem beszélt, már kétségbe voltunk esve, aztán pik pak 2 és fél és 3 éves kora közt elkezdett fejlődni, viszont a nagy gyorsaságban egy jókora dadogást is összeszedett.Most 4 éves és a dadogás pár hetente vissza vissza tér és még erre is azt mondták, hogy normális, mert nagyon sok gyerek dadog 5 éves koráig.Bízom benne, hogy mi is kinőjük.
2011. febr. 22. 23:09
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszaitokat! Erre a részletezésre számitottam, hogy valaki leirja, hogy kb mi várható ez után. Oviba egy év mulva fog csak járni, hátha addig felzárkózik:) tehát akkor mondhatom, hogy ez már áttörés. Nagyon boldog vagyok, kicsit megnyugtattatok!
2011. febr. 22. 23:35
 6/6 anonim ***** válasza:

enyem is lassan beszel, nekem a kovetkezo jott be.

minden nap megtanulunk egy szót (ami tetszik neki, neha valogat :)), ebredes utan azt mondogatjuk, meg este eldicsekszunk apanak.

persze sokszor nem tudja kimondani a szót, de azt eszrevettem, hogy a "dallama" megmarad (pl felszallas: tajaja) :)

szerintem segit, egy ket nagyon jo szónal nagyon latszik (pl denever-denevej)

23 hós egyebkent a bebim

2011. febr. 24. 02:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!