Kissé le van maradva fiam a beszédfejlődésben, ez már javulás? 28 hónapos
szia,
GRATULÁLOK!! PERSZE, HOGY EZ FEJLŐDÉS!! kitartás és csak gyakoroljatok!!!! dicsérd, hogy mennyire kis ügyes, hátha kedvet kap majd!! menni fog ez, ne aggódj!!
Ági
Az én fiam is le volt maradva (most is) ő 26 hónaposan kezdett végre valahára ismételni utánam, és igen így csinálta hogy a szó elejét ismételte majd egyre több mindent ezután jöttek a saját szava amiket más nem értett de én tudtam mire használja, ezután egyre több és több szót szedett magára (mindez 2-3 hónap alatt) majd azután egyre jobban tisztultak ki a szavak, majd egyre több főnevet szedett fel, jött a mi ez korszak, most 3 éves már vannak ragok, képzők is (labda-labdázik, kutya-kutyák, számolás színek) igék, szóval megy ez csak lassabban mint másnál, gyakorlatilag ugyanazt a fejlődési utat járta be mint más baba 1 éves korától csak ő jóval később.
Most ovis, megkésett beszédfejlődésűnek számít logopédus is fog vele foglalkozni, de nagyon szépen éri utol a társait!
Szóval ez nálatok is egy jó jel, csak azért írtam le részletesen hogy ha beindul, akkor nálatok is ez a folyamat várható kb:)
enyem is lassan beszel, nekem a kovetkezo jott be.
minden nap megtanulunk egy szót (ami tetszik neki, neha valogat :)), ebredes utan azt mondogatjuk, meg este eldicsekszunk apanak.
persze sokszor nem tudja kimondani a szót, de azt eszrevettem, hogy a "dallama" megmarad (pl felszallas: tajaja) :)
szerintem segit, egy ket nagyon jo szónal nagyon latszik (pl denever-denevej)
23 hós egyebkent a bebim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!