Le van maradva a beszédfejlődésben 20 hónapos kislányom?
Figyelt kérdés
Megijedtem mert mostanában sok kortárssal találkozunk és ők már mondatokban beszélnek, elmondják mit akarnak, komoly beszélgetést lehet velük folytatni.
Az én kislányom meg alig mond valamit, nem számoltam össze de kb 20 szót mond (ebbe beletartozik a mú (tehén) bee (bárány) kotkot...ilyesmik...mondja hogy apuci,anyuci, papa,mama,szia,baba,iszimet,csicsi,neeeee :), de, de ennyi :(
most kezdtük a bölcsit, javulni fog?
2011. febr. 11. 17:07
1/3 anonim válasza:
A mi lányunk két éves koráig még ennyit sem mondott.Most az eltelt két hónap alatt annyit fejlődött, hogy mondatokat mond.A kedvencem:"mama, kikapcsoltad a mesét,most nagyon haragszom..."Ne aggódj.:)
2/3 anonim válasza:
Szia, kislányom 20 hónapos elég sok szót tud, de azért nem beszél mondatokban csak szavakban, kb. így: anya-felkel-húzzad (ez amikor fel akar állítani a fotelból és húzza a kezemet) ismételni ismétel mindent nagyjából, szomszédban kisfiú 2 éves elmúlt és a nem-en kívül nem hallottam mást tőle, mostmár szépen beszél 2,5 évesen. Szerintem nincs elmaradva a kislányod, főleg ha most ment bölcsibe na majd csak lesel jönnek az új szavak!
3/3 anonim válasza:
Az én lányom 19 hónapos, de nem sok mindent mond, kb. 5 szót, 16 hónapos kora óta bölcsis, de nem fejlődött tőle a beszéde. Én is aggódom néha miért nem beszél, pedig sokszor jó lenne megérteni mit szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!