Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kulcscsonttöréssel oviba?

Kulcscsonttöréssel oviba?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 6 éves kisfiamnak kulcscsonttörése lett egy szánkózás eredményeként. A doki azt mondta, szépen összeforr majd, 2 hétig kell hordania a kartartót. Az én gyerekemnek 2 hét ovi nélkül inkább büntetés, annyira szeret járni, és már másnap ment is volna :) arra gondoltam, hogy maximum fél napra beengedném, meglátjuk, hogy alakul..

Valaki esetleg volt ilyen szituációban a gyermekével?

(Meg tudnám oldani, hogy itthon legyek vele, és szeretnék is, de tényleg szeretne bemenni. nagyon jó kis közösségük van.)

2019. jan. 23. 07:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%
Az enyémnek is volt és nem ment, mert féltem, hogy ahogy lökdösődnek, ugrálnak, futkároznak, nagyobb baja lesz (na meg a tornán sem vehetett volna részt), és hát az első héten öltözködni, pisilni is nehezen tudott volna pár napig a kartartóban. Ezzel az orvos meg az óvónők is egyet értettek. Egyébként elég gyakori sérülés a kicsiknél, ha pont a vállukra esnek és tényleg nincs vele teendő, meg hál'Istennek gyorsan gyógyul más csonttöréshez képest.
2019. jan. 23. 07:35
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem vinném, ont a sérülés jellege miatt. Fontos, hogy a rögzített, nyugalmi helyzetben legyen a karja, a gyógyulást és megfelelő csontregenerációt is az segíti elő, ha nem terheli. Erre az óvodában képtelenség figyelni, megfeledkezik róla, a társai miatt is sérülhet és nem pesztrálhatja egész nap e miatt egy óvónő. Sokkal hamarabb meggyógyul, ha nem éri terhelés. Elhiszem, hogy szeret járni, de itt most nem ez az elődleges szempont, akár mennyire is büntetésként éli meg, csak a folyamatot lassítja, ha nem vigyáz megfelelően. Első héten semmiképp sem vinném, én igazából 2 hétig egyáltalán nem, de ha tényleg úgy érzed bevállaljátok a kockázatait, akkor is csak a második héten esetleg, fél napra, miután az orvossal is egyeztettem. Mondom, én otthon tartanám 2 hétig, de az első héten elengedni határozottan felelőtlen döntésnek érzem, a gyerek érdeke az elsődleges most és nem a kívánsága. Szerintem.
2019. jan. 23. 07:46
 3/24 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ! Nálunk szerintem az öltözködéssel, wc-zéssel nem lenne gond, mert abban segítenek, meg hát igazából csak itthon kell felvenni pólót, az maradhat bent is. Tegnap már gyakorolt, megy az evés, ivás egy kézzel :) Na, meglátjuk.. Attól kicsit én is tartok, hogy a nagy rohangálásban a többiek elfeledkeznek róla.. Ezért lehet, hogy csak teszünk egy próbát 2-3 óra hosszára..
2019. jan. 23. 07:47
 4/24 anonim ***** válasza:
4%

Lányomnak az lakarján volt mindkét csont eltörve(lányom az ovibol hozta...).

Kedden történt, szerda csütörtök nem ment, de pénteken már igen, és délután az ovis ünnepségen is részt vett.

Persze ovonökkel megbeszéltük mit csinálhat mit nem. De neki sem volt kedve azzal a nagy gipszsinnel rohangálni. Sajna az elsö 3 hétben csak gipszsint kapnak, de vállig éröt, és az azért neheziti a mozgást. Aztán kapott 2 hétre még kicsi teljes gipszet, az már jobb volt, mert az fix volt.

Nem tudom, hogy ez a váll törés milyen de szerintem félnapban semmi baja nem lesz neki ott.

2019. jan. 23. 08:15
 5/24 anonim ***** válasza:
100%

Én sem ajánlom, pont amiatt amit fentebb írtak. WCzni mindig segíteni kell majd és nem leszel ott. Nem tud teljes értékűen játszani, pajtások véletlenül fellökik, meghúzzák a karját.

Minimum egy hetet nyugalomban legyen már otthon. Mi van ha nem forr össze normálisan a csont? Gyerekkoromban nem egyszer törtem én is szét magam, aztán feküdhettem otthon gipszben kínlódva, de anyum megértette velem hogy ha nem akarok nagyobb bajt, akkor most ezt kibírom.

6 éves, lassan kezdi a sulit, nem hiszem el hogy nem érti meg hogy most miért kell otthon lenni egy kis ideig. Vagy bárányhimlősen is elküldenéd az oviba, mert szeretne menni...?

Nem utolsó sorban az óvónénikkel beszélj előtte telefonon. Ők is mondhatják simán hogy nem vállalják be első héten.

2019. jan. 23. 08:25
 6/24 anonim ***** válasza:
91%

Biztos hogy nem engedném!!! Akármilyen jó kis közösség, még 2-3 gyerek között is megvan a baj hamar, nem szándékosan meglökik, ráesik stb kinek hiányzik hogy még egy baleset érje és esetleg rosszul gyógyuljon vagy még lassabban.

2 hét az semmiség, egy sima betegséggel is egy hetet otthon tölt egy gyerek.

Nem vinném.

2019. jan. 23. 08:27
 7/24 anonim ***** válasza:
100%

6 vagyok bocsánat lemaradt egy rész. Az óvónők sem biztos hogy örülnének, nálunk pl. ugye most hogy esik/esett és esni is fog a hó-kimennek szánkózni csúszkálni hógolyózni, na azon egy törött vállú gyerek biztos nem vesz részt hiszen még nagyobb a csúszás veszély (még egy sima kinti sétán is) szóval az óvónők akkor vagy ráhagyják bent másik csoportra (de azok az óvónénik nem biztos hogy repesnek hogy fokozottan figyelni kell arra a plusz gyerekre ) vagy valaki (dadus) bent kell maradjon vele.

Én nem szúrnék ki így az óvónénikkel :)

2019. jan. 23. 08:30
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Ne enged, hiába büntetés neki ovi nélkül, nagyobb büntetés lesz ha újrakell törni a csontot mert rosszul fort össze.

6 éves nem kicsi már, elmagyarázhatod miért kell otthon lenni, ha otthon van is pár napig feküdni pihenni.

Az orvos is tudja nagyobb baj lesz belőle ha elmozdul a csont mint most, hogy eltört

2019. jan. 23. 09:02
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmozdul a csont és a tört vége megsért egy eret, akkor abba bele is halhat. Mindenképp tartsd otthon, 2 hétig ne menjen oviba.
2019. jan. 23. 10:41
 10/24 anonim ***** válasza:
Hát fiamnak a keze tört el, ő már sulis, jobban tudnak elvileg vigyázni, na vagy 3szor be kellett mennem, hogy jó lenne ha odafigyelnbének, mert nemegyszer rá esett mások jóvoltából a kezére. És azért az hónaljig gipszbe volt. Kulccsont az talán jobban kivan téve a környezeti behatásnak, nem engedném oviba.
2019. jan. 23. 10:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!