Kulcscsonttöréssel oviba?
Sziasztok, 6 éves kisfiamnak kulcscsonttörése lett egy szánkózás eredményeként. A doki azt mondta, szépen összeforr majd, 2 hétig kell hordania a kartartót. Az én gyerekemnek 2 hét ovi nélkül inkább büntetés, annyira szeret járni, és már másnap ment is volna :) arra gondoltam, hogy maximum fél napra beengedném, meglátjuk, hogy alakul..
Valaki esetleg volt ilyen szituációban a gyermekével?
(Meg tudnám oldani, hogy itthon legyek vele, és szeretnék is, de tényleg szeretne bemenni. nagyon jó kis közösségük van.)
Lányomnak az lakarján volt mindkét csont eltörve(lányom az ovibol hozta...).
Kedden történt, szerda csütörtök nem ment, de pénteken már igen, és délután az ovis ünnepségen is részt vett.
Persze ovonökkel megbeszéltük mit csinálhat mit nem. De neki sem volt kedve azzal a nagy gipszsinnel rohangálni. Sajna az elsö 3 hétben csak gipszsint kapnak, de vállig éröt, és az azért neheziti a mozgást. Aztán kapott 2 hétre még kicsi teljes gipszet, az már jobb volt, mert az fix volt.
Nem tudom, hogy ez a váll törés milyen de szerintem félnapban semmi baja nem lesz neki ott.
Én sem ajánlom, pont amiatt amit fentebb írtak. WCzni mindig segíteni kell majd és nem leszel ott. Nem tud teljes értékűen játszani, pajtások véletlenül fellökik, meghúzzák a karját.
Minimum egy hetet nyugalomban legyen már otthon. Mi van ha nem forr össze normálisan a csont? Gyerekkoromban nem egyszer törtem én is szét magam, aztán feküdhettem otthon gipszben kínlódva, de anyum megértette velem hogy ha nem akarok nagyobb bajt, akkor most ezt kibírom.
6 éves, lassan kezdi a sulit, nem hiszem el hogy nem érti meg hogy most miért kell otthon lenni egy kis ideig. Vagy bárányhimlősen is elküldenéd az oviba, mert szeretne menni...?
Nem utolsó sorban az óvónénikkel beszélj előtte telefonon. Ők is mondhatják simán hogy nem vállalják be első héten.
Biztos hogy nem engedném!!! Akármilyen jó kis közösség, még 2-3 gyerek között is megvan a baj hamar, nem szándékosan meglökik, ráesik stb kinek hiányzik hogy még egy baleset érje és esetleg rosszul gyógyuljon vagy még lassabban.
2 hét az semmiség, egy sima betegséggel is egy hetet otthon tölt egy gyerek.
Nem vinném.
6 vagyok bocsánat lemaradt egy rész. Az óvónők sem biztos hogy örülnének, nálunk pl. ugye most hogy esik/esett és esni is fog a hó-kimennek szánkózni csúszkálni hógolyózni, na azon egy törött vállú gyerek biztos nem vesz részt hiszen még nagyobb a csúszás veszély (még egy sima kinti sétán is) szóval az óvónők akkor vagy ráhagyják bent másik csoportra (de azok az óvónénik nem biztos hogy repesnek hogy fokozottan figyelni kell arra a plusz gyerekre ) vagy valaki (dadus) bent kell maradjon vele.
Én nem szúrnék ki így az óvónénikkel :)
Ne enged, hiába büntetés neki ovi nélkül, nagyobb büntetés lesz ha újrakell törni a csontot mert rosszul fort össze.
6 éves nem kicsi már, elmagyarázhatod miért kell otthon lenni, ha otthon van is pár napig feküdni pihenni.
Az orvos is tudja nagyobb baj lesz belőle ha elmozdul a csont mint most, hogy eltört
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!