Ovodaba betegseg 1 honapja tart, most mar antibiotikum kellett? Ti mikor vinnetek vissza a gyerkocot oviba?
Szept 3an kezdte az ovit, en okt kozepeig itthon vagyok szabin utana melo..
Nos.. 6 nap utan betegett eloszor nathas horghurut majd kigyogyult. 1 het utan doki javaslatara vittem oviba. 2 nap mulva visszaesett azota nagyon de nagyon beteg. Magas laza volt az elejen, napi 20x szivtuk kb az orrat (tudom ez se jo de mit tegyek) e
Minden ejjel fenn voltunk, kohoges laz rosszullet miatt.
Ugy latszott javult de nem.. ma kapott antibiotikumot a betegsege 10ik napjara.
Szoval ez tuti az ovi miatt volt.. es valoszinuleg koran vittem vissza kozossegbe. Ovoneni szerint 1 het betegseg, 1 het lecsenges, 1 het immunerosites lenne az idealis..
Es akkor mi a biztositek arra, hogy nem lesz ismet beteg 2 nap utan?
Biztosíték nincs, oviba pedig akkor vinném, amikortól az orvos kiírja, hogy közösségbe mehet.
Amíg szedi az AB-t ugye nyilván nem.
Nálunk mindig rám bízta, hogy vissza viszem-e kontrollra a gyereket, tudta, hogy meg tudom ítélni, mikor van még orvosra szükség. Ám csak azért, hogy erősödjön nem tartottam otthon, hiszen a játszótéren is popnt ugyanazokkal a gyerekekkel volt együtt, mint oviban, magamnak meg nem vagyok semennyire az ellensége, hogy egy egészséges, csak "erősödjön még" gyereket a 4 fal között tartsak.
Hiaba egeszseges (nek tunik) megsincs annyira eros a szervezete, hogy egybol megbirkozzon egy ujabb bezegseggel.
Lasd 2 nap utan ujra nagyon betegett a lanykam.
Nem tudom mi lenne a helyes..
Igen ez a masodik horghurutos periodus ebben a honapban. Pedig az elsonel is gyogyultnak latszott.
Nos en itthon tartom oktober 8ig .. azutan meloznom kell.
Van lehetosegem halisten megnyujtani az itthon tartozkodast, dedivel lakunk egy telken o a tunetmentes gyerekre tud figyelni amig erosodik.
Tapasztalatom, hogy az orvosok tul keson irnak antibiotikumot. Valoszinuleg szuksege lett volna ra mar az elejen. Az en haziorvosom ugyanilyen. Lemegyek hozza h kerek antibiotikumot mert szerintem kezdodo tuszos mandulagyulladasom van. Erre hazakuld h igyak teat...24 oran belul annyi tuszo jott a mandulamra h majd beledoglok a fajdalomba. Na akkor mar irt antibiotikumot.
Valoszinuleg nem 2 kulonbozo betegseget kapott el a gyereked, hanem egyet, ami nem mult el igy kiujult. Amint elkezdi az immunrendszere termelni az ellenanyagot, nem fogja negegyszer ugyabazt megkapni. Az antibiotikum hatasa pedig 3 hetig tart miutan beszedte, igy vedve van valamilyen szinten.
A hörghurutra nem kell amtibiotikum!! Lányom egyszer kapott, úgy kinyírta a szervezetét, hogy 5 nap múlva kétoldali tüdőgyulladása lett, a kórházban mondták, hogy a felesleges antibiotikum kúra utáni “lepkef.ng” vírus miatt lett. Ami szintén egy kis nátha volt.
Kérdező, azért ha minden nátha hörghuruttá alakul, amire kell ventolin, vagy szteroid kúp, vidd el pulmonológiára.
6-os eleg ijeszto dolgokat irsz.
Nem minden natha alakul horghurutta ha figyelmesen olvastad akk lattad h most lett eloszor beteg de az kiujult es horghurut lett belole.
Igen is kell antibiotikum abban az esetben ha felulfertozodik a sima virusos horghurut. Esetunkben ez tortent. Elkepzelheto, hogy a te lanyod sima kis nathara kapta .. bizony az sem jo ha egybok kapjak es az se ha tul keson. Nem adok semmifele szteroidos kupot es egyeb vackot. Ez hulyeseg.
Amugy a masik valaszolo irt okossagokat. Ez egy betegseg volt csak eppen elhatalmasodott rajta. Ilyen az ovi 😏
Ahha nalam is ugyanez volt. Kezdodo mandulagyuszi azt az ember megerzi hajajj 100 km tavolsagbol is erzem h az lesz..
Lementem a hazidokihoz h tuti az lesz adjon antit.
Kozli h ez meg nem az. Mondom egy betegsegnel van hanyingerem az a mandulagyuszi.. beszol akkor felirok hanyascsillapitot.
Ugyhogy errol ennyit.
Sajnos mar keson kapta a lanyom most az antit..
Megvarjak amig full egyertlemu lesz es azutan irjak fel. Ez jo is meg nem is.
Nyilvan nathara ne irja fel. Annyi eszem van h nathara nem adom be. En magamon is erzem ha csak nathas vagyok vagy epp mandulagyuszi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!