Tudnátok tanácsot adni elhúzodó hörghurut esetén? Már nem tudom mit adjak a gyereknek, elkeseredtem!
Es vervetelre meg nem kuldott el az orvosotok?
Tavasszal jartunk igy a 2 eves fiunkkal. 6 hetig volt beteg. Tudogyulladassal kezdodott a horghurut maradt es nem akart elmulni.
A doki fergessegre gyanakodott es sajnos igaza is lett. Mai napig nem tudom, h hol szedte ossze. Turtuk a szekletet, de egy fia ferget nem talaltunk benne.
A verben az eosinofil ertek volt kiugroan magas, ami fergessegre utal.
Kapott fereghajtot, amit nekunk is be kellett venni es valoban, ez gyogyitotta meg.
Persze a szekletgyujtes is megoldas es persze kimeletesebb is, mint a vervetel, de annak kesobb van eredmenye.
Foleg azert is gyanus, mert ugy tunik, ahogy irtad, mintha elolrol kezdodne az egesz.
Esetleg vesd fel az orvosotoknak. Egy probat meger, hogy vegre meggyogyuljon a gyermeked.
Mielobbi jobbulast kivanok!
Nekem annak idején azt mondta a doki, hogy ha egy kis baci bennmarad akár egyetlen hörgőbe, az 1-2 hét alatt széttenyészik, és még betegebb lesz a gyerkőc,m int azelőtt. Ezért nekünk mindig adni kellett a spiropent (a mi dokink szerint hatásosabb, mint a teofilines kúp) ha már zörögtek a hörgők.
Ami próbáljatok ki az a baby vagy kinder luuf bedörzsölésre. Bárki bármelyik köptetőre esküszik nekünk a doki által felírt gyógyszertári kevert köptető vált csak be, ami a mi gyerekkorunkba is volt. !!!
hársfa tea is nagyon jó. Kakukkfüves illóolaj a szobába.
Inhalálót vegyetek. A korházban is azt használják. Nagyobb boltokban lehet kapni, talán az aldiban, vagy a lidliben, de fül-orr-gégész felirhatja receptre (oep támogatja 10ezer helyett 3-4ezerért lehet a gyógyszertárban kapni receptre). Gyerekorvos nem igazán írja fel, mert nem jogosult, vagy miért(bár én kikönyörögtem, mikor már 3 hete beteg volt a 7 hetes babám). Persze a gyógyszertár is odaadja csak akkor teljesáron, de érdemes megkérdezni.
Ha kaptok, akkor Selvus gyógyvízet vegyetek hozzá és azzal inhaláljatok naponta többször max 10 percet, segít feloldani a köhögést okozó dolgokat, és ami a legjobb, hogy az egész család használhatja, és nagyon jó az ilyen légúti megbetegedésekre.
Az inhalalo neve babyhaller. A ventonil nevu gyogyszert a doki irja fel. Ez azert jobb mint a spiropent, mivel be kell lelegezni, tehat kozvetlenul hat, nem erint mas szervet, mint a folyekony spiropent ami a gyomorbol szivodik fel.
Gyorsabb igy a gyogyulas.
De, sajnos leguti megbetegedeseket okozhatnak ezek a disznok! Utanaolvastam alaposan.
En is teljesen ledobbentem, mikor meghallottam a diagnozist! :-(
Hidegpárásítóval is próbálkozhatsz, HA 50% alatt van a páratartalom (ezért elsőként egy páramérőt kellene venni és csak utána párásítót).
Komolyabb gyógyszeres kezelést orvos nélkül nem javasolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!