Baj, ha egy balkezes gyereket át akarnak szoktatni jobb kézre?
Nem szabad átszoktatni, mert komoly problémák is lehetnek később, pl. beszédhibák. 3 éves korra már kialakul, hogy melyik kezét szereti jobban használni, de az is lehet, hogy csak látta valahol, utánozza. Ha folyamatosan ezt a kezét használja többször (evés, játék stb közben), akkor lehet, hogy balkezes marad, de ez főleg az írás tanulásakor fog eldőlni.
Egyébként nem értem, hogy miért ódzkodnak a szülők attól, hogy ha a gyermekük balkezes lesz. Igen, ritka, de attól még nem rossz.
Igen, baj. Ki akarja átszoktatni?
Én is bal kezes vagyok, semmi problémám nincs miatta, akkoriban mar lehetett kapni balkezes ollót, azóta meg mindenféle van már balkezeseknek. A konzervnyitóval megszenvedtem, kb 18 voltam mire sikerült vele kibontani bármit is, de ennyi.
Meg tollas lett a kezem írás közben.
Igen, baj. A beszedében is okozhat gondot, illetve a többit már előttem leírták.
Régen volt ez szokás, emlékszem a nagymamám is kindig mondta anyunak, hogy szoktassák at a """rendes""" kézre a húgomat. Párom apukáját átszoktatták, neki a tanulással és magatartással volt állítolag problémája. Borzasztó egy szokás, hogy a testrészeket is megkülönböztetik, rossz meg jó kéz. Azt reméltem már nincs ez a köztudatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!