Lehet, hogy valójában balkezes vagyok?
Elképzelhető, hogy igen. Másik lehetőség a keresztdominancia. Ennek lényege, hogy nincs domináns oldalad. Ehhez tudni kellene, hogy melyik a vezérszemed, domináns füled stb.
A kezednél is tudni kellene, hogy pl. melyikkel nyitsz ki befőttes üveget, melyik kézben fogod az ollót, tűt stb.
Nekem keresztdominanciám van, az egyetemen derült ki. Nincs különösebb jelentősége, de ha azt mondják nekem, hogy tegyem fel a bal kezem, el kell rajta gondolkoznom még ma is. Én bal kézzel írok, de sok olyan dolog van, amit jobb kézzel csinálok (szerencsére nem szoktattak át) a jobb a domináns szemem, a bal a domináns fülem.
Ha gondolod, utánajárhatsz ennek is.
Nem tudom, hogy hány éves vagy, de az utóbbi talán 10-15 évben már iskolaérettségi vizsgálatnál igyekeznek kideríteni, hogy melyik oldal a domináns, nem bízzák a véletlenre, hogy melyik kézzel tanítják a gyereket írni.
Kést a jobban, ollót, mai napig jobban, és balban egyaránt. Varrni nem szoktam.. :D A befőttes üveget csak bal kézzel nyitom ki. A bal a domináns szemem. Sokszor velem is előfordul az, hogy a jobb kezem rakom fel amikor a balt mondják.. és fordítva. Általánosban azt mondta a tesitanárom, hogy biztos mozgás kordinációs hiba.
15/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!