Az mitől van, ha balkezes forgalomban sokkal jobban boldogulok? Köze van ennek valami bal-jobb agyféltekés dologhoz?
"Azokban az orszagokban Europaban, ahol bal oldali kozlekedes van, sokkal olajozottabban mukodik az egesz, mint Magyarorszagon vagy sok mas orszagban."
Ez igen, de szerintem nem ez az ok, hanem az okozat. Olajozottabban működik, mert az ember agya eleve arra áll rá, az neki a természetes, hogy balra tart, mert évezredeken át így szokta meg.
Állítólag a francia forradalom után kezdték át megfordítani, mert előtte az arisztokraták mentek a bal oldalon, a szegények meg a jobb oldalon.
"az neki a természetes, hogy balra tart, mert évezredeken át így szokta meg."
Te több ezer éves vagy?
Aki jobboldali közlekedésű országban születik és nő fel, annak a jobboldali közlekedés lesz a természetes.
Nekem például pont fordítva van, és a bal oldali közlekedést nem tudom megszokni.
"Te több ezer éves vagy?"
Nem vagyok több ezer éves, csak ugye az emberiség több ezer évig ezt szokta meg, gondolom az agyban öröklődik valami erre vonatkozóan, nem?
Ehhez nem értek, csak kérdezem. Bocs ha marhaságot írtam.
"gondolom az agyban öröklődik valami erre vonatkozóan, nem?"
A tudomány mai állása szerint nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!