Mikor alakul ki véglegesen egy gyereknél, hogy jobb- vagy balkezes lesz-e?
Hát az én lányom tuti jobbkezes :) Mindent jobb kézzel csinál, a balt egyre ritkábban használja játékon kívül. Evésre csak és kizárólag jobb kézzel fogja kanalat-villát-poharat. Ha a másik kezébe adjuk mert úgy áll kézre, akkor átveszi.
20 hónapos
Nem sertegeteskent, de 6-7 eves? :)
Sokkal hamarabb, en mar most latom a kicsiken a csoportban (1-2 evesek), ki lesz bal, illetve jobb kezes. Az elofordulhat, hogy az iskolaban, otthon "kijavitjak", atteszik a jobb kezebe a ceruzat, kanalat, de ne tegyek, mindennek oka van. A masik kezzel nem fog tudni olyan szepen irni, rajzolni.
Én úgy tudom, hogy véglegesen, biztosan oviskorban, tehát 3-5 évesen. Mindenkinél már.
De pl az én nagyfiam mindig is a bal kezét használta, sőt, már újszülöttként is csakis a bal kéz ujját szopta. Most 3 éves és még egyszer sem láttam se ceruzát, se kanalat, semmit a jobb kezében. Tuti balos lesz.
A másik fiam 1 éves, de nála nem tudom még eldönteni, mindkettőt egyformán használja.
1-2 éves korára még lehet, hogy nem derül ki. Náunk és kétkezesnek tűnt, 5 éves volt amikor magától jobb kezes lett. Amilyen olyan, egyik sem baj, de ha erőszakoljátok a más kezességet, az zavart okozhat.
26 hónaposan még ne izgulj ezen, kifog tisztulni !
Az enyém ballal nyúlt dolgokért de jobbal írogatott, eleinte azt is mindkettővel. Még 5 évesen is eleinte, kérdeztem is , hogy most akkor minek hívják őt, és azt mondták azt hívjuk kezességnek amelyikkel ír rajzol.
Mostmár 6 éves tiszta sor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!