Balkezes lesz a kislányom?
Nem hiszem, h utánzás miatt lenne balkezes. Ha jól tudom, genetika kérdése, két balkezes embernek - nem akarok hazudni, talán 70% esélye van, hogy balkezes gyereke lesz. Nem emlékszem pontosan pedig mostanában olvastam.
Én balkezes vagyok, a nap nagyrészében velem van, engem lát, mégis úgy tűnik, jobb kezes lesz - azzal eszik, ír, fog. 18 hónapos lány.
Könnyen lehet, hogy balkezes a kislányod, bár biztosan ez csak egy kicsit később fog eldőlni: úgy 3-4 éves korra alakul ki magabiztosan a kézhasználat - én legalábbis így tanultam. Ettől függetlenül, ha már ilyen pici korában is egyértelműen a bal kezét használja, akkor valószínűleg balkezes.
Nekem még nincs gyerekem, de anyu mesélte, hogy nálam is kb. másfél éves koromra egyértelmű volt, hogy balkezes vagyok. A szüleim és a testvérem mindannyian jobbkezesek, így az nem jöhet szóba, hogy őket utánoztam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!