2-3 éves akaratos gyerek mennyit hiztizik, ha belekezd és meddig megy el?
Nalunk a leghosszabb kb. fel ora volt, de az nagyon ritkan, egyebkent par perc az atlag, es sokat rovidult az ido es a gyakorisag, miota megtanultam kezelni. Nekem ezek a cikkek segitettek:
Soha nem engedek!
Amit mondtam megmondtam alapon....
Hogy hogyan zökkentem ki? Már mindent próbáltam. Nem rá figyelni, elterelni,ráförmedni, babusgatni. De semmi!
Ami bevált az az h elküldöm arcot mosni. Ettől valahogy kizökken. Utána odajön h ölelhem meg.
45 percig bír üvölteni, hörögni bömbölni. Majd hányni kezd .... utána már azért sír
A lányom ha neki állt hisztizni, o nyomatta akar negyed órát is, bele raktam a babakocsiba (amíg volt) es eltoltam egy olyan helyre ahol nem zavarunk senkit es le tud nyugodni.
A fiam most van a hisztis korszakában. O neki all hisztizni, odébb allok 2-3 méterre, fel-egy perc múlva leguggolok hozza, megkérdezem hogy ki dühöngte e magat, nyugi van e es odabujik hozzam.
Szóval nem lehet általánosítani, minden gyerek más.
Igen egyfelől én is azon vagyok hgy amit mondtam megmondtam, csak ma ... elbizonytalanodtam hgy van-e értelme. Ő a földön fekve ordít visít kiabál én meg ezt aszisztálom látótávolsagon belül 10 percen ketesztül.(Mert ha mellette voltam csak olaj a tűzre.) De nem unta meg én viszont már kezdtem ledobni a láncot... azon gondolkodtam, hgy most tényleg egy 2,5 évessel akarok hatalmi harcot vívni aki még elvileg nem is tudja megfelelően kontrollálni a dühét.
Ugyanakkor viszont szeretném megtanítani arra hogy mi az hogy NEM!!!
Csak nem tudom így hogyan csináljam jól.
Nalunk 1 óra 20 perc volt a rekord, a múlt héten. Nem jól vettem ki a kocsiból. Mindent megprobaltunk, de semmi nem segített, a létező összes sarat felszedte a kabátja.
Amikor kitombolta magát felkelt és közölte mehetünk.
A nagyobbik lányom 10 perc után megint általában a tesója kitartóbb.
Ráadásul ilyenekbe engedni se tudok mert nincs is oka kB..
Ha valami értelmes miatt hisztizik, akkor megszoktuk beszélni, hogy megteheti ha nő meg kicsit a keze lába, ovis lesz, stb.
Ez nála bevalik, eltereli a figyelmet.
Esszeru szabalyok kellenek, van, amit nem szabad, es van, amiben engedek, pl, ha azert megy a hiszti, mert masik polot akar, akkor kaphat masik polot. Nalunk nem valik be a foldon hisztizve hagyas, hosszu ideig visit,sir utana, es egy ido utan bantani kezdi sajat magat, ezert en inkabb az olembe szoktam venni, es ehhez hasonlot szoktam neki mondani:,,Latom, hogy most merges/szomoru vagy, de akkor sem engedem meg, hogy ......., mert veszelyes/nem illik/stb.” 2,5 evesen talan meg kevesbe, de igy 3 evhez kozeledve mar sokat szamit, hogy elmondom az okokat, es megkerdezem tole, hogy erzi magat, es mi miatt. Sokszor mar ez onmagaban rovidre zarja a hisztit.
A masik az eves, ivas, almossag, azokat is figyelni szoktam, es bevalt, hogy azokat megoldom elobb, mert sokszor az van a hiszti mogott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!