A szülő hibája ha a gyerek beszédfejlődése lassú?
Lehet a szülő hibája, pl: ha teljesen ingerszegény környezetben neveli a gyereket, hozzá se szól, nem viszi semmilyen közösségbe és max. a tévé előtt ülteti egész nap,
DE
ezzel szemben ott van a lányom, születése óta állandóan dumálok neki. Rengeteget mondókáztam, énekeltem, olvastam neki ezerrel. Ő is mindig érdeklődő volt, lekötötte a könyv, a mutogatás, örömmel hallgatott.... "MÉGIS" megkésett beszédfejlődésűnek bizonyult, nem rajtam múlt.
Abszolút teljesen átlagos a fiad.
A 14 hós gyerek kicsit elörébb jár, de lehet másban pl mozgásban visszább van most.
Ez nem verseny. Az orvosnál is pont ezért teszik a határokat magasra, hogy ne legyenek a szülök idegesek.
SOHA szabad a többihez hasonlítani a gyereked, ha ezt folytatod az egész életét elrontod , amikor majd azt kell hallgatnia, hogy bezzeg " Pistit okosabb" . Sose csinálj ilyet!
Inkább olvass a gyerekek fejlődéséről, négy éves korig kell összefüggően érthetően beszélni.
szia
Holnap lessz két éves a fiam Mindent megért mindent elmagyaráz.De beszélni nem akar,két szòt használ a nemet és apa.
Kiskorátol kezdve rengeteget énekeltünk mondókáztunk neki és mégsem.Azt mondják a késöbb tanulóknál kissebb eséllyel lessz beszédhiba
Van olyan helyzet is, hogy a szülő tehet róla, mert pl. nem is beszél a gyerekhez szinte egyáltalán, de gondolom nálatok nem erről van szó. Egyáltalán nem tehetsz róla, és nincs is semmi baj a kisfiaddal. Ő ilyen. Biztos van olyan terület, amiben meg ő az ügyesebb. De igazából olyan felesleges másokhoz mérni, amíg normál tartományban van a fejlődése, addig úgysincs jelentősége, hogy melyik mit csinált előbb, mint a többi.
Nekem a nagyobbik fiam volt az, aki kétévesen kezdett szavakat mondani, előtte semmit. Utána viszont két hónap alatt elkezdett mondatokban beszélni.
A kisebbik már egyéves kora után kicsivel mondott néhány szót, kétévesen már elég sokat, de mondatokat ő is csak kétéves kora után kezdett alkotni. Közben meg van olyan ismerősöm, akinek a lánya egyidős a kisebbik fiammal, és az övé már egyévesen folyékonyan beszélt. Én nem aggódtam emiatt, maximum azért irigykedtem kicsit, mert az ő gyereke el tudta mondani, hogy mit szeretne, az enyém meg ha nem jöttem rá elég hamar, akkor ordított :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!