Kikészít a nemevése! Miért nem eszik?
A fiam is ilyen volt, a mai napig ilyen (6 éves múlt). Állítólag az oviban repetázik is. Ennyi idő után rájöttem, hogy vegán a gyermek. Néha kis sajtot, tejet (kakaóval), tojást bele tudok diktálni, de ennyi.
Rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, levest, gabonapelyhet eszik. Felváltva vajas kenyér, pogácsa, palacsinta, lángos, tócsi, gófri, mikróban melegített sajtost toast (tul.képpen szénhidrát zöldséggel,gyümölccsel).
Húst kívánja, de nem tudja lenyelni (ez időszakosan fordul elő), kiköpi különben hányna tőle, virslit is csak ritkán. Szószos tészták inkább darált húsos vagy paprikáscsirke szaftja (csináltam már hogy aprítóban ledaráltam a húst és összekevertem a tésztával).
Édességet ritkán eszik, persze arra sosem mond nemet (de tejszelet, túró rudi, joghurt...ilyesmit nem eszi meg). Én 4 éves korában feladtam a küzdelmet, nagyon sok stresszel járt az evése - azóta azt eszik ami éppen van, ha nem tetszik van vajas kenyér mozzarella sajttal és zöldségekkel. Etéren nyugodtabb lett ő is és én is.
Anyukám elmondása szerint én is ilyen voltam, sőt még rosszabb. Levesből a levét ettem és pár falat krumplit.
És kórosan sovány is a kislányod? Mert akkor tényleg ki kellene vizsgáltatni. De ha normál súlyú, hagy békén az evéssel.
Egyetek körülötte jó étvággyal és tüntess el minden nassolni és iszogatni valót (az üres teán és tiszta vízen kívül) a környékről. Egyszer csak megéhezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!