Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elsős és fogyókúrázni akar...

Elsős és fogyókúrázni akar segítség?

Figyelt kérdés
A lányom most első osztályos, és szegény, nagyon önbizalomhiányos. Le akar fogyni, pedig nem kövér. Mit tegyek, hogyan lehetne neki segíteni? Vigyem pszichológushoz? Nagyon kétségbe vagyok esve...
2018. dec. 3. 20:22
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Apjaval milyen a viszonya? Milyen visszajelzeseket kap tole?

Nalam ez joval kesobb, 16 eves korom korul kezdodott, amikor meghalt egy kozeli csaladtagom aki nagyon szeretett es kulonlegesnek kezelt. Persze a szuleim is szerettek, de valahogy rosszul kommunikaltak le a serdulokoromban. Peldaul eleg szarkasztikus humoru apukam sokszor mondta h "olyan jo kis kerek pofid van" "van ott tartalek". Maskor meg azzal jott h a szepseg nem minden, es en nem igazan vagyok az a tipikus szepseg, bekeljek meg vele. Ezzel nyilvan jot akart, es igy 30on tul mar en is belatom h a szepseg nem minden, de egy 16 evesnek ezt eleg rossz volt hallani- plane, hogy amugy magas, vekonyabb, csinos lany voltam.

Anyukam pedig velem alig kommunikalt, a 2 masik testveremre forditott tobb idot mert "en mar majdnem felnott vagyok".

Ehhez jott a fiu osztalytarsak szekalasa. Igaz, ok mindenkit, meg a legszebb, legmenobb lanyokat is folyton cikiztek, de nekem kulonosen rosszul esett.

Az is kozrejatszott, hogy sokat rontottam real tantargyakbol, nem ertettem oket,amikor a tablahoz hivott a tanar folyton rohogtek rajtam.

Ekkor elkezdtem keveset enni. Hogy ha mar nem lehetek okos es szep, legalabb vekony legyek. Es nagyon vekony lettem, annyira hogy majdnem korhaz lett a vege. Ekkor mar allandoan piszkaltak a szuleim, cipeltek pszichologushoz, orditottak velem h hulye vagyok es undorito anorexias...ettol persze csak rosszabb lett. Anyukam foztjet mar meg sem ettem, mert ugy ereztem at akar verni, biztos hizlaloan foz h direkt meghizzak...ugy ereztem h aki segiteni akar, mind azt akarja h hizzak, el akarjak venni tolem a vekonysag dicsoseget...

Az osztalyvan viszont pozitiv fogadtatasra talaltam, a lanyok dicsertek, irigykedtek, azt mondtak, modellnek nezek ki.

....

Irhatnek meg szaz oldalt az elkovetkezo 15 evbol.

A mai napig dietazok es sportolok,mar egeszsegesebb modoj, de valoszinuleg sosem fogok tudni lelkiismeret furdalas nelkul enni...

2018. dec. 4. 07:54
 12/12 anonim ***** válasza:

Volt/van ilyen kislány a gyerekem osztályában.

Nem tudom, a szülők vitték-e bármerre, de az tuti, hogy az osztályfőnökkel megbeszélték, hogy minden ap ellenőrzi, hogy rendesen eszik-e a gyerek, mindent megeszik-e, amit anya csomagol neki. Persze kellett a változtatás, a szendvics nyilván nem fogy ilyen esetben, de zabpehely, diabetikus keksz, joghurt, gyümölcs, zöldség, stb ha kerül az uzsonnás dobozba, akkor könnyen rávehető a gyerek, hogy egyen napközben rendesen és eleget.

Otthon pedig igenis súlykoljátok bele, hogy nem kell fogynia, de ha nem elégedett magával, akkor ne fogyókúrázzon, hanem irassátok be valami sportra, mert az megfelelőbb módja a test "formálásának".

2018. dec. 4. 09:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!