Hány éves volt a gyereketek, amikor először mertétek legalább 1 órán át egyedül, felügyelet nélkül otthon hagyni?
39-es! Talán rosszul fejeztem ki magamat, aláírom furán hangzik. De nem kéne mindig mindenbe bele kötni.
Az hogy nekem miről milyen emlékem van azt szerintem én jobban tudom.
És 7-8 éves koromban eszem ágába sem voot se főzni, se magamra gyújtani semmit, se polcra mászni.
8 évesen már harmadikos voltam. És nem tutujgattak minket a végtelenségig.
Nincs komoly összehasonlítási alapom gyerek és gyerek között ez tény.
De több olyan ismerősöm is van aki a moat 19 éves lányá 8 évesen simán leküldte a boltba ezért-azért, otthon hagyta egy fél órára ha kellett. Úgy volt nevelve.
A legkisebb gyereke most 10 (!)éves és az égvilágon SEMMIT nem lehet rábízni. Ha a barátnőm (az anyuka) a kisboltba leugrik egy tíz percre akkor is el kell mondani a 10 eves fiának hogy ugye nem csinál semmit. És felsorolni hogy mit nem csinálhat. A másik 2 gyerekkel akik már felnőttek ilyen nem volt.
Semmi rosszat, bántót nem akarok ebből kihozni, senkit sem megsérteni akarok akinek most van kisebb gyerekek de anno a gyerekek önállóbbak voltak. Mostanság meg sok gyerek egy kenyeret nem tud megkenni magának (általános iskola alsóban).
És tudom hogy ezzel némileg eltávolodtam az alapvető témától de attól ez a jelenség (akinek nem inge..) még létezik sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!