Ajándékok helyett élményeket a gyereknek, szerintetek jó ötlet?
Egy anyukás oldalon olvastam pár hete egy posztot. A nőnek 3 gyereke van, és azt írta, hogy náluk a családban nem szokás az ajándékozás. Sem karácsonyra, sem szülinapra nem kapnak a gyereket tárgyi ajándékokat. Ehelyett ezeken a napokon együtt a család, és mindig valami közös programot csinálnak. Állatkert, élményfürdő, kirándulás, gyerekeknek szóló rendezvények stb. És persze mindig meglepetés, a gyerekek nem tudják előre, hogy mi lesz. Szerinte ez sokkal jobb, mintha egy rakás játékot kapnának, mert így a gyerekek nem azért várják ezeket az ünnepeket, hogy vajon mit kapnak, hanem az együtt töltött idő, az új "kalandok" miatt.
Megmondom őszintén, nekem nagyon szimpatikus ez a hozzáállás. A mi lányunk 14 hós, és mi is eldöntöttük a férjemmel, hogy ezután ezt fogjuk csinálni. Szerintem így sokkal tartalmasabb gyerekkort tudunk neki biztosítani, mintha lenne ugyan rengeteg játéka, de alig lennének emlékezetes pillanatai.
Nektek mi a véleményetek erről? Követnétek ezt a példát, és miért? Ha nem, miért nem?
Jóindulat, jóhiszeműség, szövegértés negatív,
rosszindulat, agresszió, frusztráltság pozitív.
Csodálatra méltó, mit lehet belemagyarázni abba a szempontba, hogy
"a gyereknek megfelelő tárgyat választani"
Képesek még a Római Birodalom bukását is levezetni ebből...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!