Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy lehetnék jobb anyja?

Hogy lehetnék jobb anyja?

Figyelt kérdés

A fiam egy éves.

Imádom őt, őrületesen szeretem. Mindig is vártam rá, nagyon régóta, és úgy gondoltam, az életem legfőbb célja, hogy az ő anyja lehetek.

Erről így még sosem beszéltem senkinek.

Valamit rosszul csinálhatok. A türelmem hamar elfogy, és nehezen viselem a hisztit. Ugye ez az a kor, amikor mindig az kéne, amit nem szabad. De mintha mindig csak nekem hisztizne. Vagy nekem a legtöbbet, nem tudom. Mindig nehezen bírtam a hisztit, és fogalmam sincs, hogy nyújthatnám meg a türelmem. Ma elbőgtem magam, hogy nem akarok egész nap ketten lenni vele. Egyre többször sírom el magam, és bele tudnék fejelni a falba. Néha ráförmedtem, vagy olyat mondtam, amit nem gondolok komolyan. Ez nagy hibám, de egyébként nem azt, hogy bár ne lenne, olyat sose mondanék.

Utána, és most is annyira szégyellem magam, hogy le tudnám magam hányni.

Miért nem tudok jó lenni neki? Jobb lenni vele? Azt hittem, egy jó anya meg tud oldani minden helyzetet, és meghozza az áldozatokat anélkül, hogy annak érezné őket. Én pedig szégyen, de arra gondolok néha, mennyire lestrapált, fáradt vagyok, mióta megszületett. Hogy magamra se idő, se energia, de közben végtelenül szégyellem magam, hiszen é akartam őt, és ezt sosem bánnám meg.

Tényleg nem mondhatni, hogy ne lett volna azonnal imádat. A pozitív teszttől jött a rózsaszín köd, és érzem, sosem szűnik meg. Ezért olyan rettenetes, hogy ilyen vagyok vele. Hogy önző módon örülök, ha valaki vigyáz rá, és leülhetek egy órát olvasni csak úgy. Úgy érzem, rosszul járt, hogy én vagyok az anyja, és ma eszembe jutott, hogy talán alkalmas sem vagyok anyának.

Mit tegyek? Hogy lehetnék jó anyja? Bármit megtennék!

2018. okt. 13. 22:51
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen aterzem minden sorodat. Ugyanebben a cipoben evezek. Egesz nap en vagyok a gyerekkel, a ferjem este 9kor atveszi egy orara. Kozben hallgathatom, hogy epp miert vagyok hulye, milyen hazimunkat nem vegeztem el megfeleloen es miert vagyok sz.r anya. Pontosan ugyanazokat erzem a gyerekkel kapcsolatban amiket leirtal. Imadom, de hamar elszakad a cerna. Szinte mar minden este bogok. Ugy erzem be vagyok zarva a sajat eletembe. Pedig ugy erzem mindent megtettem. Minden programra elvittem, itthon mindent jatszottam mar vele, mindig a legfinomabbakat fozom, mindig mindenbol a legjobbat kapja. Megis hiszti, hiszti minden mennyisegben. Neha ugy erzem h o is ellenem van, csak azert hisztizik h bebizonyitsa mekkora sz.r vagyok.

Megis minden reggel ugy kelek, hogy na ma mindent megprobalok h szuper legyen a nap. Persze nem lesz az es delutan mar enis falbavernem a fejem..

2018. okt. 14. 10:21
 12/14 anonim ***** válasza:
60%
na nekem ez 8hónapos korában jött el, ekkor kerestem munkát es visszamentem dolgozni!
2018. okt. 14. 14:24
 13/14 anonim ***** válasza:

Én sokszor gondoltam azt, a hasonló korú lányom csak nekem hisztizik, bár már maga a hiszti szó se fedi le amit csinál, mert az alapvetően csak valami ,,hisztikezdemény" tény, hogy sokat tiltakozik és mivel máshogy nem bírja kimutatni a nemtetszést sír ,feszíti magát múltkor párom kinevetett ,mert rácsapott a kezemre :)

Ami engem is bosszant , hogy az apjával ezeket nem csinálja.Nagyon szépen elvan, szót is fogad neki, sokkal többször mint nekem.

Mivel idegesített a helyzet utána olvastam.Orvosok ,gyerekpszichológusok írják, hogy mivel az anya a stabil,biztos pont aki mindenképp szeret a gyerek úgy gondolja anyunál mindent szabad.Ezért van a bátrabb ellenkezés, míg másnál nem tudja pontosan mire számíthat így ,,kicsit óvatosabban duhajkodik".

Próbáld tudatosítani magadban, mikor érzed kezd felmenni a ,,pumpa" benned, hogy nem azért teszi amit tesz ,mert idegesíteni akar, hanem mert reakciót látott arra a viselkedésre eddig mindig. Pld nálunk sokáig közelharc volt a pelenkázás, mert még véletlen se maradt nyugton, mióta nem kapom fel a vizet azóta egyetlen egyszer sem mászott el vagy állt fel és sétált el caros hátsóval, mert már nem reagálok rá számára vicces formában.

Én egy éve nem aludtam végig egyetlen éjszakát sem.A szemeim alatt olyan karikák vannak, hogy rám nézve mindenki megkérdezi rossz alvó mi? Van az a fáradság amikor az ember igenis mond olyat amit egyrészt egyáltalán nem gondol komolyan ,másrészt sohasem gondolta ,hogy valaha kimondja.Sokat segít, hogy minden nap végiggondolom a napot, mi olyan történt ami vicces,mókás vagy mi olyat csinált amit azelőtt még nem.Pld ma fogta meg a kezem és húzott a játszószőnyeghez először.Ez tök jó és olyan nagyon büszke vagyok rá.Ettől meg jókedvem lesz.Egészséges és okos baba mi kell még ennél több.Ha rossz passzban vagyok akkor a mosolyára gondolok mert amikor rám vigyorog az olyan jó, vagy a kis ölelésére,puszijára amivel kifejezi a maga módján ,hogy szeret.Ezek a dolgok továbblendítenek.

Bevallom mióta megszületett kerek 3 órát voltam tőle távol.Néha jól esne elmenni bármerre ,de ezt nem tudjuk megoldani.

Viszont, hogy fizikailag is kiengedjem a gyülemlő stresszt ezekben a jó időkben 1-2 órát azzal töltünk, hogy a saját lábán sétál, aztán ha nagyon elfáradt bekerül a babakocsiba és még 1-2 óra elmegy azzal, hogy magamat sétáltatom.Szóval napi 2-3-4 órát ,,fárasztom" őt is a levegőn meg saját magamat.Próbáld ki hátha segít neked is stresszt levezetni ez is.

2018. okt. 14. 22:42
 14/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a támogató válaszokat. Nem is reméltem, hogy lesz ilyen, és most bőghetnékem van, hogy nem ítéltek el. Eddig meg sem mertem nézni.

A párom a gyermek apja, nagyon jó a kapcsolatunk, és csodás apa. Bár három műszakban dolgozik, hatalmas segítség.

Ma kimozdultunk, azt hiszem, a mozgalmas napok jobban lekötik a kicsit, és én is tudom pihentetni az agyam, amikor semmi gond vele. Remélem, megoldható, hogy minél gyakrabban alakuljon így.

2018. okt. 15. 18:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!