Logopédiára kell járnunk, ez így rendben van?
Tehát a kisfiam 3 éves, bölcsis. Beszédindításra kell vinnem heti 1*, mert mások nem értik, hogy mit beszél. Egyébként beszél, mesél.
A foglalkozáson egy hasonló korú gyerekkel van, ők ketten egy "csoport".
Úgy érzem, hogy ez nincs így rendben, ahogy van ez az egész...
A fiamnak le kell tennie a kedvenc plüssét, annak a kisfúnak nem. Ő első kérésre oda teszi, ahova mondjuk, az a gyerek hisztizik, nem teszi le.
Az én fiam beszökdécsel, integet, amikor ki kell mennem és csinálja, amit kell. Az a gyerek hisztizik, hogy az anyja ne menjen ki..
És persze anyuka marad, gügyög a gyereknek meg ilyenek.
Több kérdés is felmerül bennem:
Mit rontottam el, hogy az én fiam csak így bemegy, csinálja amit kell?
Én nekem miért kell kijönnöm, ha a másik anyukának nem?
Az én fiam miért van el ilyen jól másokkal?
Mit tegyek, hogy kijavítsam a hibám?
Rendjén van ez, hogy a két gyerekkel máskép bánnak? Én úgy érzem, hogy az én fiam kevésbé ragaszkodik hozzám. A logopédus meg mintha velük kedvesebb lenne, megengedőbb.
A kérdésem komoly, valaki segítsen. :(
Nem ismerek túl sok három éves gyereket. ... Azt gondolom, hogy a másik gyerek a normális, hiszen neki ott kedveskednek, megengednek neki ezt-azt... Rám meg olyan furán néz a másik anyuka, mintha azt akarná mondani, hogy "de gáz vagy, a te fiad le se tojja, hogy elmész/itt vagy".
Bemegyünk és veszi a cipőjét lefele, magyaráz a logopédusnak, mutogatja neki a füzetét, a kacsáit... Mindig úgy érzem magam ilyenkor, hogy valamit nem csinálok jól, mert a másik gyerek áll az anyja lába mellett és kéri, hogy ne menjen ki meg nem akar vetkőzni, letenni a plüssét... Pedig ő is jár gyerekek közé.
Még 1 évig marad bölcsis, követem a logopédus tanácsait, így szerinte 1 év alatt sokat fog fejlődni.
Igaziból nincs vele állítólag nagy baj.
A városunkban pedig csak "sima" ovik vannak meg egy, ahova fogyatékosok járnak. A bölcsibe 5-6 gyerek van jelenleg a csoportban egy gondozónőnél, így jól tudnak vele foglalkozni.
Szeretném, ha a fiammal minden rendben lenne, így igyekszem követni, amit javasolnak a bölcsiben/foglalkozáson. :)
Milyen egy logopédiai ovi?
A te fiadé a normális reakció.
A másik kisfiú meg nem tudom hogy viseli majd el, ha egyedül kell az óvodában/iskolában lennie.
*Milyen egy logopédiai ovi?
Ugyan az mint a normál ovi, csak a gyerekekkel, speciálisan képzett szakember foglalkozik logopédiával napi 4-6 órában.
A vidéki csökevényes egyedek hiszik azt, hogy ez agyilag lemaradottaknak van, holott nem. Csak a gyerek érdeke az első, és korábban kapja meg azt a segítséget, amivel hamarabb fel tud zárkózni a lemaradásban. Ha teheted, akkor ne hagyd a bölcsiben, mert segítség kell a gyermekednek, és csak 1 évet veszítesz a semmire. Miközben ha szakszerű segítséget kap, akkor még mindig maradhat a neki fejlesztő közegben.Míg a bölcsiben semmilyen szakszerű segítség nincs. A heti 1 alkalom meg nagyon kevés egy ilyen problémával lévő gyereknek.
Nem is ítélem meg a logopédust, csak nem értettem, hogy miért van ez. Én is szívessen nézném a fiamat, ahogy verset tanul vagy akármi... Engem is érdekel, hiszen az nem ugyan az, mimt itthon. Nagyon aranyos itthon is, de mégis más.
2015.03.31-én született, azért maradt bölcsiben, mert nem volt szobatiszta (ma kezdjük éjjelre is elhagyni a pelust), meg azt mondták a bölcsiben, hogy mivel nem tud rendesen beszélni (én mondjuk elbeszélgetek vele, hiába csak délután meg hétvégén vagyunk együtt), ezért sok kudarc érné az oviban. Úgy gondoltam, hogy a gondozó jobban ért ehhez, ezért hagytam a bölcsiben
Ami itt van iskola,ovi, amit írtam, oda tényleg beteg gyerekek járnak.
9 *meg azt mondták a bölcsiben, hogy mivel nem tud rendesen beszélni (én mondjuk elbeszélgetek vele, hiába csak délután meg hétvégén vagyunk együtt), ezért sok kudarc érné az oviban.
Ugyan ezt mondták nekünk, és a fejünket a falba vertük, hogy hittünk nekik és elvesztegettünk 1 évet a semmire. Nem véletlenül mondom azt amit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!