Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor szól majd, hogy pisilni...

Mikor szól majd, hogy pisilni kell?

Figyelt kérdés
A kisfiammal 2 hete kezdtük a bilizést.Megjegyzem 3 éves,tavaly nyáron is próbálkoztunk de nem lett eredménye!Most 2 hét alatt annyit jutottunk előre,hogy ha itthon vagyunk és nincs rajta pelus ráül és bele pisil a bilibe.Most,hogy rossz idő lett kénytelen vagyok felöltőztetni.Én noszogatom meg ültetem rá 2 óránként meg ha észre veszem,hogy kekk neki.Ha pelenkát rakok rá ha elmegyünk nem szól,bele pisil.Tapasztalatokat várok,csak kezdetben van így????
2010. jún. 23. 08:30
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Majd, ha nem ugrassz rögtön átöltöztettni és szól,hogy csipi,akkor megkérdezed töle,hogy ki pisilt be?Mert ott a bili.Na kicsim akkor most csipjen nyugodtan.Egyből rájön,hol a bili már nem kicsi,van esze.
2010. jún. 23. 11:21
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

3 éves, már éreznie kell mikor jön az inger. Csak meg kell szoknia, hogy már bilibe pisilünk, kakilunk és nem pelusba. Eleinte még elfelejtenek szólni, különösen ha játszanak, vagy későn szólnak, de hidd el gyorsan belejön majd a babád. Mondjuk én onnantól kezdve, hogy belevágtunk nem adtam rá pelust. Inkább vitten váltó ruhát és a bilit. Úgy gondolom hamarabb átáll a baba, ha nincs több pelus, csak a bili vagy wc. Nem zavarja be, hogy egyszer be lehet pisilni másszor meg nem.

Még egy jó tanács: akármit is produkál a bilibe nagyon dicsérd meg, akkor is ha szólt de mégsem pisilt vagy már kicsi bement. Ha ismerősökkel találkoztok mindenkinek meséld el úgy hogy kisfiad is hallja, hogy ő milyen ügyes nagy fiú. Nagyon büszke lesz magára és ez is ösztönözni fogja. Nagyon sok sikert kívánok nektek! Légy rá Te is nagyon büszke, mert nagy dolog a szobatisztaság!

2010. jún. 23. 13:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!Reméljük minél előbb bele jön majd.A pisiben hagyásos módszert max kint az udvaron tudom alkalmazni,az egész lakás padlószőnyeges és annál pedánsabb vagyok mint,hogy minden ússzon a kakiban meg a pisiben!!Ha elmentetek valahova pl:állatkert vigyem a bilit a hátamon?Mert pl ha vendégségbe megyünk viszem,de rendes wc-be meg még nem pisilt sem kakilt,így elég nehezen kivitelezhető ez a dolog!
2010. jún. 24. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!