Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szoktatok félni mikor pisilni...

Szoktatok félni mikor pisilni mentek, hogy valami majd elkezd csepegni, vagy "kicsusszan" valami?

Figyelt kérdés
Már 3szor voltam kórházi ügyeleten, szóval nem csoda, ha élnek bennem a rossz emlékek. Főleg nagy wc-zésnél félek erőlködni, de néha pisilésnél is rám jön ez az érzés, főleg ha pont a pocimban van egy kicsit ez a menzis érzés (mert hogy nyúlnak a szalagok, nő a méh). Mikor fog elmúlni ez a félelem?? Van okom aggodalomra? Lehet csak a megnövekedett folyás miatt (ami terhesen normális) vagyok ilyen aggódós. Alig várom, hogy megszülessen a baba, mert mindig félek, hogy valami baj lesz idő előtt (magzatvíz-szivárgás). Na meg itt néhányan a legrosszabb verzióval állnak elő néhány válaszban, és a frászt hozzák az emberre. Amúgy 1. babás vagyok, 15.hetet töltöm.
2009. jan. 12. 11:28
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ne aggódj! Ha a méhszáj zárt, ilyen egyszerűen elő sem tud fordulni.

De ha nyitva is van, WC-zéstől nem fog beindulni a szülés.

Nekem nagyon durva székrekedésem van a terhesség eleje óta, szó szerint órákig ültem a WC-n és bizony erölködtem, hogy túl legyünk rajta, és mégis már 38 hetesek vagyunk, jól van a pici.

2009. jan. 12. 11:30
 2/13 anonim ***** válasza:

Szia,

Természetes ha félsz, egyéb helyen azt írnám beteges, de mint sorstárs azt mondom előfordul, hogy túlaggódunk dolgokat.

Ne aggódj ezeken, hívod a bajt, nem szabad. Semmi gond nem lesz. Sőt, élvezd, hogy babás vagy. két héttel vagyok idősebb nálad, tudom milyen jó tud lenni a terhes lét.

Semmi baj nem lesz idő előtt nem fog elmenni a nyákdugó, a magzatvíz, az a pici ott marad amíg kell.

Nyugodtan pisilj, és nagydolgozz, ha aggódsz az erőlködés miatt, akkor egyél rostosabban, természetesen hajtasd meg magad picit(egyél aszalt szilvát)

És mondom neeee aggodalmaskodj, mert csak baj lesz. Keep smile

2009. jan. 12. 11:45
 3/13 A kérdező kommentje:

Köszi a bíztatást. Csak nem rég is írtam, vagyis kérdeztem, hogy baj-e a vízes folyás, és már olyanokat mondtak, hogy lehet folyik a magzatvíz (14hetesen), és a frászt tudják az emberre hozni néha.

Már alig várom, hogy a kismanó a kezemben lehessen! Akkor nem kell többet parázni, meg vigyázni a cipekedéssel, hirtelen mozdulatokkal, stb....

2009. jan. 12. 12:02
 4/13 anonim ***** válasza:

Most már nemsokára érezni fogod minden nap, ahogyan benned mozog, játszik, dörömböl, s akkor fogsz igazán megnyugodni, hogy jól van. A simogatást nagyon szereti, és ha beszélnek hozzá.

Nem vagy aggódósabb mint mindannyiunk, s nem vagy egyedül az érzéseiddel sem. De azt tudnod kell, hogy a Természet sokkal jobban védi a kisbabát, minthogy ilyen előforduljon.

2009. jan. 12. 12:11
 5/13 A kérdező kommentje:

Úgy legyen! Remélem is, hogy a kismanó védve van rendesen. :) Főleg, hogy nem is igazán szoktam cipekedni,csak amennyit néha muszáj, meg lépcsőzni, de azért vigyázok magamra.

Amúgy első baba, másodiknál gondolom már nem leszek ilyen parás, mert tudni fogom mi a dörgés, de most nekem minden nap, minden hét amit átélek új, és tele vagyok aggodalommal. Ha rutinos lennék, tuti nem idegeskednék minden marhaság miatt. :) Mindenkinek szép babavárást!

2009. jan. 12. 12:22
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia,

Azt csak hiszed, hogy ha kint lesz, nem kell aggódni, jó persze, a terhességes nyavajákat el lehet felejteni... NA de a picike nem marad majd egy idő után egy helyben, sőt...

Fog még ok nélkül bömbölni... és sorolhatnám, hogy a kezdő szülőket mivel tudják a picik a frászba vinni:)

Szóval vissza fogjuk még sírni a pocakba...

Boldog babázást:)

2009. jan. 12. 12:35
 7/13 anonim ***** válasza:
Jah és második baba sem fix, hogy aggódás mentes lesz, mert más tünetek, más bajok, stbstb....:) Pár dologban persze rutinos leszel:) Tudod a nagykönyvben az nincs megírva, hogy mindenkinek egyforma minden terhessége:) (első babásan nem sokat aggódok, tényleg az egyetlen dolog, hogy a fejecskéjében nem lesz egészséges, akkor azt hogyan vészeljük túl... de ez miatt is csak azért aggódok, mert szervi bajok nem alakulnak hozzájuk 90%ban, és nem láthatod, hogy utódod esetleg... de ezzel sem napi 24órát foglalkozok, csak ha sérült picit látok az utcán... nem is szabad ennél többet foglakozni vele)
2009. jan. 12. 12:41
 8/13 A kérdező kommentje:

Jó, feladom, TI győztetek. :) Az élet egy nagy stressz, valami miatt mindig aggódik az ember. :)

De amúgy úgy értettem, hogy szülés után már nem kell aggódni, hogy a vetélés, magzatvíz-szivárgás, folyás, barnázás, vérzés, koraszülés, stb miatt nem kell aggódni. Nyilván utána más dolgok váltják fel ezeket az aggodalmakat, de már nem lesz ott a vetélés lehetősege, hisz kint lesz a baba. :)

2009. jan. 12. 12:52
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Én nagyon jól átérzem,amit írsz. Én állandóan úgy mentem wc-re, hogy azt figyeltem nem e vérzek, mert sajnos többször is előfordult terhességem alatt, még kórházba is fektettek ez miat. Én is mindig azt vártam, hogy megszülessen, hogy végre megnyugodjak, és nekem is azt mondták, hogy akkor sem fogok megnyugodni, de nem így lett. Én igenis nyugodtabb vagyok, hiszen bármikor ránézhetek, látom, hogy fejlődik, lélegzik, itt van jól van, és ez olyan jó érzés. Mikor még vártam,azt hittem soha nem jön el ez a pillanat, de eljött, és eljön Nálad is, és akkor csak állsz a kiságya fölött, és potyognak a könnyeid, mert annyira szép ez a kis csoda, és annyira hihetetlen, hogy itt ez a pici kis élet, akiért Te felelsz és ő megbízik benned, és feltétel nélkül szeret, mert más érzést még nem ismer, és Te is feltétel nélkül szereted, úgy ahogy nem is hitted volna, hogy lehet szeretni. Bocs, kicsit hosszú lettem. Boldog babavárást! 5 hetes csoda anyukája.
2009. jan. 12. 13:49
 10/13 A kérdező kommentje:
utolsónak: Gratula a babához! Örülök, hogy van aki teljesen megért, mert így nem érzem olyan marslakónak magam. :) Igen, én is voltam 3x kórházban és senkinek nem kívánom mikor valami ömlik belőled mikor elmész wc-re és még nagyvécézni is alig mersz, mert közben végig folyik belőled a barnás, rózsaszínes vízszerű valami, de nem csak csepegve, hanem egyszerre nagy mennyiségben. Nagyon ijesztő!! Azért próbálok pozitív lenni, de nehéz, mert a félsz mindig ott van.
2009. jan. 12. 13:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!