Ha erkölcsi okokból bojkottáltok boltokat, cukrászdát vagy üzletet, hogyan mondjátok el a gyereknek, miért nem mentek be?
Olyanokra gondolok, hogy pl. CBA, Daubner, Mr. Funk. Nem mondanám, hogy ezek nem finomak, mert ez nem igaz. De a kisgyerek nem érti, mi a baj ezekkel, az igazat sem kezdhetem el kifejteni szegénynek.
Hány éves kortól mondanátok meg az igazat?
Aki nem bojkottál, annak nyilván a válasza nem értelmes.
Nem kell egyszeruen arra vinni vagy bemenni es kesz.
Felajanlanek masik alternativat ha nagyon megis ragadzkodna hozza, bar szerintem neki mindegy hogy CBA vagy tesco vagy spar..
Mas fankozok is vannak nem csak az az egy.
Egy gyerek ugyis veled megy, nem kell arra iranyitani. Az onallobb nagyobb gyerek/ kamasz meg mar ugyis oda megy ahova akar. Nem lehetsz a nyomaban non-stop.
A te erkolcsi nezeted egy dolog de nem biztos ha mar nagy lesz osztozni fog benne. Amigy kicsi tudod szabalyozni, de kesobb ha mondjuk bemenne a fankosba akkor ezert majd megszidni majd vagy mit tudom en nagy butasag lenne.
Le vagyok maradva. Mi a baj ezekkel az üzletekkel?
Egyébként "nem erkölcsi" okból is van, hogy egyes üzleteket hanyagolunk, mert egyszerűen nem szeretem, nem szimpatikus, nem tetszik. De a gyereket nem tiltanám egyiktől sem, akkor sem ha erkölcsi okom lenne.
Pesten könnyű persze... Míg ott éltem (oda születtem, tehát 29 évről van szó), én is válogattam, hol vásároljak.
Az élet úgy hozta, hogy egy Pest megyei községbe költöztünk. A legközelebbi, naponta megközelíthető üzlet egy CBA.
(10 hónapja lakunk itt. A boltban mindenki ismer, a forgalom kicsi, az eladók leállnak beszélgetni velünk, ez pestiként nekem fura, de pozitívum.)
Heti 1x van lehetőségünk elmenni máshova nagybevásárlásra, a többi nap marad a CBA, és lehet örülni kb, hogy legalább ez van, mert jártam olyan helyen, ahol ennyi sincs.
Nem szeretünk ott vásárolni, ennyi.
Kamaszkorig kb. ennyi érdekli, utána meg kb. ennyi sem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!