Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért vállalnak mostanában...

Miért vállalnak mostanában ilyen sokan kis korkülönbséggel gyerekeket?

Figyelt kérdés
2 év a korkülönbség a gyerekek közt, még mindkettő otthon, anyuka meg hulla fáradt. Mi értelme ennek?

2018. szept. 8. 10:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk 2,5 év van a két lányunk között. Az elejen valóban strapásabb volt. Két gyerekkel éjszakázni, vagy amikor a nahyobb ovis lett és minden létező bacit hazahozott a tesójának stb. Ma már mondkettő ovis. Hasonló okaink voltak a kis korkül.re, mint amiket írtatok. Az elsőt 30 évesen szültem, ha belegondolok, hogy megvárom míg oviba megy, aztán dolgozok két évet, majd 35 évesen elkezdünk próbálkozni...

Szóval így szültem a másodikat 33 évesen, és most 35 évesen mar dolgozok, több gyermekek nem akartunk, így nekünk tökeletes.

2018. szept. 8. 11:06
 12/26 anonim ***** válasza:
81%

Jártunk a lányommal baba-mama klubba, ott szóba került ez a téma, az érintett anyukák a következőket mondták:

1. Jobb a kis korkülönbség, mert 1-2 év után összenőnek, és jobban elvannak együtt.

2. Vagy szülök most, vagy visszamegyek dolgozni, de akkor már legalább 1-2 évet kéne is maradni, akkor meg túl sok lenne már a különbség

3. Ha a nagy végre önálló lesz, nincs olyan isten, hogy elölről kezdjük a babasírást, éjszakázást, pelenkázást, 24 órás szolgálatot, letudjuk egyben a nehéz részt.

4. Anyuka nem fiatal már, nem akar/tud többet várni.

5. Náluk kis korkülönbség volt és úgy jó volt, vagy fordítva, nagy és nem volt jó.

Nálunk 3,5 év lesz, mivel egyéni vállalkozóként otthonról dolgozom, a munkát nem kellett figyelembe vennem, úgy alakítom, ahogy akarom. Szeretem ha viszonylag nyugi van, nem akartam egyik kicsi, másik pici szitut, amikor valamelyiknek mindig kellek, és pattogok a két gyerek közt egész nap. Továbbá én úgy érzem, a második is érdemel olyan időt, amikor kizárólag rá figyelek, ami az elsőnek ugye adott volt, amíg egyedül volt. Legalább azt a napi pár órát, amíg a nagy oviban van. Munka miatt is jobb nekem, ha csak egy van otthon egyszerre, kettő mellett tuti nem tudnék dolgozni semennyit, mert nem túl valószínű, hogy a baba és a 3,5 éves egyszerre aludna. Egyébként a kis korkülönbséges anyukák tényleg 90 százalékban azt mondták, hogy oltári nehéz, nehezen bírják, én meg nem akartam ezt magamnak.

2018. szept. 8. 11:11
 13/26 anonim ***** válasza:
65%
A gyerekeim között 20 hónap van. Én azért vállaltam így, mert olvastam Ranschburg Jenőtől, hogy kis korkülönbségnél a nagy elfelejti, hogy egyke volt. Nálunk bevált, jó testvérek, olyanok, mintha ikrek lennének.
2018. szept. 8. 11:21
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem mostanában van, régen pláne kicsi volt a korkülönbség, mert 10 gyereket is szültek a nők, ha 2 évente szültek, akkor 20-40 éves koruk között csinálták meg a 10 gyereket.
2018. szept. 8. 11:33
 15/26 anonim ***** válasza:
35%
Így jár gyed a másodikra is, plusz még lesz oldva a nagyobb óvodába járása, illetve szimplán nem akar dolgozni 5 évig.
2018. szept. 8. 11:33
 16/26 anonim ***** válasza:
63%

Mi értelme a 0-ra pontozásnak? Tök jó, hogy aki nem érez magában energiát, az marad a nagyobb korkülönbségnél. Attól más még jobban bírja.... akármilyen hihetetlen.

De az már gáz, hogy a kis korkülönbségesek "lusták dolgozni" és összességében a nagyobb korkülönbségesek vannak otthon többet. :D

Vagy hogy nincs idő a nagyra. Sokaknak nincs lehetőségük oviig otthon maradni. Aztán ha anyuka megy fel 5-re a gyerekért, max 8ig vacsi, fürdés meg minden, mert hát korán kell kelni, mennyi idő van úgy a gyerekre? Hát nekem több volt, hogy a kicsivel otthon voltam.

Nem csak ez a kérdés válaszaira vonatkozott a poszt, hanem úgy összesen....

2018. szept. 8. 12:01
 17/26 anonim ***** válasza:
31%

Nem akartam beleőrülni az egyik kicsi másik pici dologba. Sokan, ahogy a válaszokból leszűrheted, le akarják tudni a gyerekcsinálást, bevállalva ezzel a szalad a ház, nincs időm se magamra, se az uramra dolgot. Aztán sokuk meg évekkel később sír, hogy megcsalják.

Nekem nem lett volna opció a kis korkülönbség, meg akartam adni az időt a nagynak, hogy minőségi legyen a ráfordított idő, plusz regenerálódni akartam a szülés után. Kell az a 2-3 év, csak sokan nem vallják be, 9-20hónap különbséggel gyerekeket gyártanak. En nem vagyok ilyen.

3 hó híján 6 ev lesz a 2 gyerek közőtt, és még csak 31 múltam, nekünk igy ideális. De ha 2 évig nem estem volna teherbe, akkor mar nem is szültem volna a korom miatt.

2018. szept. 8. 12:08
 18/26 anonim ***** válasza:
0%
Ejha! 0? Tényleg?
2018. szept. 8. 12:09
 19/26 anonim ***** válasza:
85%
Én sem kis korkülönbséget akartam, de mikor megszületett a fiam, rá 3 percre jött a lányom. :DD Erről nem tehetek. :D
2018. szept. 8. 12:37
 20/26 A kérdező kommentje:
Elöször mi is kis korkülönbséget akartunk,de így, hogy 2 éves a fiam és még most is ébred éjjel meg eleve nagyon eleven kisfiú, egész nap meg nem áll, mindenre felmászik, ha nem úgy van valami ahogy ő akarja hiszti, csapkod stb. Nekem igy egy is kimeritö, meg igazából már hiányzik a társaság is, fiamon is látom, hogy már sokszor unatkozik itthon. Így 2 hét múlva kezdi a bölcsit, én meg visszamegyek dolgozni. 3 évet minimum akarok köztük vagy 4et, de azért többet én se. Korom miatt én nem aggódok, mert még csak 25 vagyok, párom 30. Kicsit igy gáz, hogy lehet csak 1 évet dolgozok most aztán megint szülök, de nem merem még bevállalni a másodikat, majd ha már szobatiszta meg szépen beszokott az oviba, önállóan eszik stb.
2018. szept. 8. 13:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!