Miért vállalnak mostanában ilyen sokan kis korkülönbséggel gyerekeket?
Nálunk 2,5 év van a két lányunk között. Az elejen valóban strapásabb volt. Két gyerekkel éjszakázni, vagy amikor a nahyobb ovis lett és minden létező bacit hazahozott a tesójának stb. Ma már mondkettő ovis. Hasonló okaink voltak a kis korkül.re, mint amiket írtatok. Az elsőt 30 évesen szültem, ha belegondolok, hogy megvárom míg oviba megy, aztán dolgozok két évet, majd 35 évesen elkezdünk próbálkozni...
Szóval így szültem a másodikat 33 évesen, és most 35 évesen mar dolgozok, több gyermekek nem akartunk, így nekünk tökeletes.
Jártunk a lányommal baba-mama klubba, ott szóba került ez a téma, az érintett anyukák a következőket mondták:
1. Jobb a kis korkülönbség, mert 1-2 év után összenőnek, és jobban elvannak együtt.
2. Vagy szülök most, vagy visszamegyek dolgozni, de akkor már legalább 1-2 évet kéne is maradni, akkor meg túl sok lenne már a különbség
3. Ha a nagy végre önálló lesz, nincs olyan isten, hogy elölről kezdjük a babasírást, éjszakázást, pelenkázást, 24 órás szolgálatot, letudjuk egyben a nehéz részt.
4. Anyuka nem fiatal már, nem akar/tud többet várni.
5. Náluk kis korkülönbség volt és úgy jó volt, vagy fordítva, nagy és nem volt jó.
Nálunk 3,5 év lesz, mivel egyéni vállalkozóként otthonról dolgozom, a munkát nem kellett figyelembe vennem, úgy alakítom, ahogy akarom. Szeretem ha viszonylag nyugi van, nem akartam egyik kicsi, másik pici szitut, amikor valamelyiknek mindig kellek, és pattogok a két gyerek közt egész nap. Továbbá én úgy érzem, a második is érdemel olyan időt, amikor kizárólag rá figyelek, ami az elsőnek ugye adott volt, amíg egyedül volt. Legalább azt a napi pár órát, amíg a nagy oviban van. Munka miatt is jobb nekem, ha csak egy van otthon egyszerre, kettő mellett tuti nem tudnék dolgozni semennyit, mert nem túl valószínű, hogy a baba és a 3,5 éves egyszerre aludna. Egyébként a kis korkülönbséges anyukák tényleg 90 százalékban azt mondták, hogy oltári nehéz, nehezen bírják, én meg nem akartam ezt magamnak.
Mi értelme a 0-ra pontozásnak? Tök jó, hogy aki nem érez magában energiát, az marad a nagyobb korkülönbségnél. Attól más még jobban bírja.... akármilyen hihetetlen.
De az már gáz, hogy a kis korkülönbségesek "lusták dolgozni" és összességében a nagyobb korkülönbségesek vannak otthon többet. :D
Vagy hogy nincs idő a nagyra. Sokaknak nincs lehetőségük oviig otthon maradni. Aztán ha anyuka megy fel 5-re a gyerekért, max 8ig vacsi, fürdés meg minden, mert hát korán kell kelni, mennyi idő van úgy a gyerekre? Hát nekem több volt, hogy a kicsivel otthon voltam.
Nem csak ez a kérdés válaszaira vonatkozott a poszt, hanem úgy összesen....
Nem akartam beleőrülni az egyik kicsi másik pici dologba. Sokan, ahogy a válaszokból leszűrheted, le akarják tudni a gyerekcsinálást, bevállalva ezzel a szalad a ház, nincs időm se magamra, se az uramra dolgot. Aztán sokuk meg évekkel később sír, hogy megcsalják.
Nekem nem lett volna opció a kis korkülönbség, meg akartam adni az időt a nagynak, hogy minőségi legyen a ráfordított idő, plusz regenerálódni akartam a szülés után. Kell az a 2-3 év, csak sokan nem vallják be, 9-20hónap különbséggel gyerekeket gyártanak. En nem vagyok ilyen.
3 hó híján 6 ev lesz a 2 gyerek közőtt, és még csak 31 múltam, nekünk igy ideális. De ha 2 évig nem estem volna teherbe, akkor mar nem is szültem volna a korom miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!